Jordnötskakor

I morgon afton är det så åter dags för en deltävling i den oerhört prestigefyllda bowlingtävlingen som går under namnet "Vikingbowlingen". Sammankallande Franzén har bokat bana ett i morgon kväll vid 17.00 i en förhoppning om att en ytterbana ska få oss övriga att svikta psykiskt och helt enkelt börja bli skit-i-byx. Så är inte fallet. Jag tror inte Franzén hade räknat med att jag är något av en ytterbanespecialist och därför passar detta valet mig utmärkt och jag kommer i morgon gå in stenhårt för att vinna tävlingen och kamma hem tre poäng.

Franzén har ett drömscenario säger han, och för en gångs skull innebär detta drömscenario inte att jag hamnar sist. Nä, denna gång är det demontränaren Lasse Mourinho som Nybro Vikings-loggan önskar all motgång. Han önskar emellertid att jag kommer näst sist och att han själv vinner.

Frisk och jag har dock ett gemensamt drömscenario. Att Franzén kommer sist. Nu är detta inte speciellt troligt enligt honom själv då han har sitt beryktade grundspel att falla tillbaka på om nöden skulle kräva det. Dock har vi sett tendenser till stress och dåliga resultat hos Franzén om det på något vis är som så att Frisk eller jag spelar bra. Och det är helt enkelt så vi måste ta honom, genom offensiv bowling.
Många är de fans som inte riktigt tror på varken mig eller Frisk på grund av att vi helt enkelt är kass på denna "idrott", men till vår fördel ligger det faktum att i grund och botten är även de övriga två deltagarna odugliga i jämförelse med människor med normal hand-öga-koordination.

Vi värmer upp i morogn med raggmunkar och fläsk vid lunchtid för att på så sätt reka banorna och kolla så att allt är på plats inför drabbningen. Att linjerna är ritsade och att 13-kloten ser ut som dom ska även om jag i morgon kommer att chocka alla genom att spela med ett 12-klot som jag inte får ner tummen i. Jag måste ju göra någon form av förändring med tanke på den senaste tidens katastrofala resultat.

Annars har vi en hel del att göra på jobbet just nu. Dock är det som vanligt sparsamt med material. När vi har material är jag belägen nere vid bana 103:s packning där jag står med min iPod i öronen och lirar Mötley Crüe helt avskiljd från omvärden. Nu märkte jag tyvärr i eftermiddags att den ena hörluren lade av. Och inte ens Mötley Crüe är så bra att man kan lyssna i bara en hörlur. Man blir liksom yr i mössan när det bara kommer in ljud från en källa i stället för två som man vant sig vid.

Var omnämnd i Östra Småland i dag för att jag kallade Lasse Frisk för "Lasse Mourinho" här i bloggen. Jag kommer därför att kräva procent på alla Lasses framtida tränaruppdrag med tanke på den enorma exponering han har fått alldeles gratis här.

Känns lite tråkigt att lokalfotbollen är till ända, men nu börjar ju inomhussäsongen. Min kära sambo stack alldeles nyss i väg på hennes första träning för säsongen när EIS-tjejerna ligger i hårdträning för att på så vis vara i fin form när en av inomhussäsongens höjdpunkter, damturneringen i Emmaboda sporthall går av stapeln. Jag vet inte vad den heter längre för jag har för mig att det blev något strul med namnet då någon sponsor förra året inte längre ville vara med. Skit samma är det någon som inte fattar vilken turnering jag menar så ska jag förklara det tydligare i nästa inlägg.
Jag tror för övrigt att Mourinhos tjejer kommer att bli den stora överraskningen i den turneringen.

Johanna har bakat jordnötskakor med choklad över här hemma i dag. Jag har gått upp 2,4 kilo sedan klockan 16...

Johannes och Linda och även Martin och Nathalie har varit här och fikat ikväll. Johannes och jag passade då på att boka plats på Skansens whiskyprovning den 5:e december. Skansen är ett hotell på Öland där man bland annat sysslar med denna form av aktiviteter emellanåt vilket uppmärksammades av våra flickvänner som gav oss varsitt presentkort till en sådan provning i födelsedagspresent. Detta var förvisso ett år sedan men nu har vi bestämt oss. Första fredagen i december är vi inbokade vilket känns oerhört tillfredsställande. De sorter som ska avnjutas under kvällen är Ardmore och Arran. Två för mig helt nya sorter så det känns intressant.

På lördag kommer en helt annan skans att besökas. Fredriksskans då Micke Axelsson,Mathias Fagerström och undertecknad kommer att finnas på plats för att se matchen mellan Kalmar FF och IFK Göteborg. Detta som en del i det event som vi vanligtvis brukar kalla för tipsfest. Vi har under snart 2500 år spelat stryktips,odds och joker tillsammans varje lördag efter ett rullande schema. Varje år träffas vi under en lördag för att fira att vi inte varit i närheten av att vinna ens tresiffriga belopp och då passa på att hitta på lite kul saker för den summan som trots allt har spelats in. Rekordet var förra året då vi drog in nästan 3000 spänn under året och jag skulle vilja påstå att det var jag själv som drog in merparten av pengarna med mitt eminenta oddset-spel som bar frukt vid mängder av tillfällen...
I år har vi dessvärre inte varit alls lika lyckosamma och jag tror inte vi spräcker 500 kronors-gränsen ens. Det innebär att vi egentligen inte hade haft råd med mer än varsitt sexpack folla och tre kebabrullar från Victoria och match på TV. Men eftersom vi alla tre är så oerhört välbärgade så har vi beslutat för att skjuta till lite, eller nästan allt faktiskt, för att på så sätt även kunna käka lite innan eller efter matchen.
Jag har på känn att det kommer att bli en höjdarkväll!

I morse rullade jag förbi Lasse Franzén när jag kom i kapp honom på viadukten. Jag rullade förbi honom i uppförsbacke vilket säger allt om tempot den mannen har på morgonen.

Nybro Vikings slog AIK i går kväll med 3-2, vilket får ses som riktigt bra gjort. Andreas Sandell och William Quist gjorde två av de tre baljorna och David Allgulin ska ha varit bäst på isen. Alla de tre talangfulla unga herrarna är från Nybro vilket är extra kul. Någon av mina jobbarkompisar hävdar vid ett tjugotal tillfällen varje dag nämligen att Vikings inte har några egna produkter. Jag säger inte vem, men jag antar att han är någonstans borta vid gamla Preem just nu på sin cykel och försöker hinna hem innan det är dags att vända och cykla tillbaka mot gamla Mixer igen.

Spelade innebandy i går kväll och det var faktiskt inte kul för en gångs skull. Jag var så satans matt i benen att jag inte orkade någonting. Blev också brutalt nerslagen av en klubba vilket inte gjorde att motivationen ökade. Nä, jag erkännar att jag ångrar att jag valde innebandyn före att åka till Victoriahallen igår.

Jag ska be att få återkomma med resultatet och lite annat smått och gott från VikingBowlingen i morgon.

Nu ska jag gå och se var Jojje har gömt jordnötskakorna...

/~~/

Kommentarer
Postat av: Ante

HM: Ja, då behöver man ju å andra sidan inte lägga så mycket tid på att leta...

2008-10-15 @ 21:44:49
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Anna

Hälsa Johanna att hon ska börja ha såna Jordnötskakor på Emmagården. Jag är redan stammis men kommer hänga där två gånger per dag istället för en om hon börja sälja såna. Skitgoda!!!

2008-10-15 @ 22:17:22
Postat av: AK

Jo när Tingsryd fick förädla William Quist under en säsong blev det ju en hockeyspelare av honom också, trots att han är från Nybro...



PS En del gör visst precis ALLT för att slippa spela i Allsbocuoen...

2008-10-15 @ 22:17:51
Postat av: Johanna

Hej Anna.

Ville bara tala om att jag gjort jordnötskakor idag.

Så det finns att köpa på café emma =)

2008-10-16 @ 14:21:23
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: AK

Ante: Nä det förstår nog inte jag heller...förut har den ju gått första helgen i december o att ladda upp för spel med whiskeyprovning kvällen innan kan jag nog bara komam på en kommunspelare som skulle kunna få för sig att göra att döma av tidigare turnerigar...men cupen är visst flyttad till november i år...:-)

2008-10-16 @ 19:09:44
Postat av: AK

Ante: Men fråga den där Johanna vad som hände med smörgåstårtebitarna de hade att sälja på det däringa fiket några dar men sen då...:-)

2008-10-16 @ 19:11:50
Postat av: jojje

AK: var på plats imorgon så ska det nog finnas har jag hört =)

2008-10-16 @ 20:55:13
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

Klevis: Jag räknar med att den kommer i morgon eller på lördag! Nästan hela är klar och du har fått pris...

2008-10-16 @ 21:17:13
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

AK: Ja visst! Men å andra sidan finns det få fotbollsturneringar som rankas före en whiskyprovning. VM möjligtvis...

2008-10-16 @ 21:18:24
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

AK: Vid närmare eftertanke går fan inte ens VM före...

2008-10-16 @ 21:19:14
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0