Utskåpning

Det har ju i kväll spelats derby på Bruksvallen i Boda. Vi i Johansfors åkte dit med nyhittad respekt för vår lillebror som spöade Örsjö i senaste matchen. Det visade sig att respekt var det sista vi behövde ha när vi fullständigt krossade Boda med klara 12-0. Jag vill påstå att siffrorna nog hade letat sig upp till 20-0 om vi inte hade behövt lägga ungefär en halvtimme på att springa i skogen runt om för att leta bollar.

Vi spelade så här

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström, Oskar Andersson
YM: Dennis Randewall, Peter Andersson (C)
IM: Anton Gustafsson (+), Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Andreas Cornelsen

AVB: Tobias Fransson, Andreas Johansson, Oskar Ahlström och Johan Eriksson
som samtliga fick speltid.

Matchen hann inte mer än att sparka i gång innan Henke Ahlström forcerade in efterdyningarna av en hörna och sedan bara fortsatte det. I jämn takt kom målen, sex stycken i varje halvlek. Men Axel var faktiskt inte helt sysslolös där bak i holken utan fick göra ett gäng riktigt fina räddningar när vi andra fallit i dvala.
Matchens förgrundsfigur var femmålsskytten Anton Gustafsson som gjorde allting rätt. Anton har enligt egen utsago bara gjort ett mål tidigare i seniorfotbollssammanhang, men nu ökade han alltså den siffran med 500% och var solklart bäst på plan.

Jag har mött många mindre bra lag och men efter dagens match undrar jag om inte Älghult B har fått konkurrens... All heder dock till de mörkblå grabbarna som tar storförlust efter storförlust med ett leende. Några nöjda Bodaspelare konstaterade nöjt efter att utskåpningen hade stannat på 12-0. Ovanlig kommentar, men lite kul kan jag tycka. Boda är annars värda lite medgång, man har en jättefin välskött anläggning och diverse eldsjälar samt kommunens kanske bäst skötta hemsida, så laget har samma förutsättningar som alla andra smålag att locka till sig spelare och på det viset förbättra resultaten.

Målskyttarna i kvällens match för JIF var: Anton Gustafsson 5, Andreas Cornelsen 2, Henrik Ahlström, Adam Wellrup, Robin Franksson, Oskar Ahlström och Dennis Randewall.

Enligt uppgift tog Markku Ahonen ner siffrorna på resultattavlan en bit in i andra för att slippa se eländet och gjorde nog Bodabruks bästa insats för kvällen i och med den kraftansträgningen.

I Yzermancupen har jag resultat från två matcher att redovisa. Jag börjar med dagens drabbning där vår legendariske lagledare Kent "Frallan" Fransson delade ut följande poäng.

*** Anton Gustafsson
**  Henrik Ahlström
*   Axel Karlsson


Detta innebär att Anton skulle fått fortsätta bära Rasmus Elms bindel om han behagat hålla sig hemma när JIF på lördag möter Skruv. Nu har "jeanskillen lämnat återbud och bindlen bärs av Henrik Ahlström i egenskap av totalledare.

Efter lördagens match mot St. Sigfrid delade chefstränare Mourinho själv ut poängen och gjorde det så här:

*** Anton Gustafsson
**  Robin Franksson
*   Oskar Andersson


I sammandraget ger det följande ställning:


22, Henrik Ahsltröm
14, Zoran Cipra
10, Johannes Medin
9, Oskar Ahlström
8, Valter Johansson, Robin Franksson
7, Adam Wellrup, Anton Gustafsson
6, Axel Karlsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Andreas Johansson
, Henrik Nordström, Oskar Andersson

Nu tar vi och laddar inför matchen på lördag mot Skruv. En match vi inte lär vinna med 12-0.

Kommentarer
Postat av: Oscar

Började bli orolig för att jag som enda johansforsare skulle få avsluta säsongen utan en enda stjärna i cupen, ÖS-elvan till trots... Men nu har jag återfått hoppet! :)

2009-09-08 @ 10:58:04
Postat av: Ante

Oscar: Du är väl värd din poäng. Nu är du dessutom lika bra som jag... Aningen missvisande möjligen.

2009-09-08 @ 12:26:37
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Johan

Glöm inte bort att Bodabruk saknade sina tre bästa spelare i Jocke Linder, Tomas Elmgren och Martin Persson! MEn naturligtvis ska det inte bli 0-12 för det..

2009-09-08 @ 13:52:07
Postat av: Ante

Johan: Jo, jag är fullt medveten om det. Dom hade tre väldigt tunga namn borta och det gjorde säkert sitt till.

2009-09-08 @ 17:12:57
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0