Ljus i mörkret

Det är skumt utav bara fan ute nuförtiden. Det är mörkt när man cyklar till jobbet och det är mörkt när man cyklar hem. Det är med andra ord ganska mörkt nu. Det blir förvisso mycket bättre i december då alla trevliga juldekorationer dyker upp i fönstren och utegranarna på många av de tomter man cyklar förbi på morgnarna är tända och gör sitt till att lysa upp decembernatten. Nä, jag har som sagt egentligen inte så mycket emot varken vintern eller mörkret bara jag slipper slasket och regnet för det är det tråkigaste jag vet.

I går kväll var det träning i Allsbohallen när formen skulle slipas inför hemmaturneringen på lördag, Allsbocupen. Det var väl lite halvtaskig fart på träningen igår, men skoj hade vi och svettiga det blev vi också. Laget togs ut till cupen på lördag och jag fick en plats och känner mig riktigt sugen. Så sugen faktiskt att jag beslutat mig för att hoppa över julbordet med jobbet på fredag kväll av den enkla anledningen att chansen hade varit stor att julmat inte hade varit det enda som slunkit ner i magen utan även den så förrädiska julsnapsen hade nog gjort sitt till att göra kvällen trevlig. Och av respekt för mina lagkamrater vägrar jag komma bakfull till en samling. Visserligen hade det fungerat alldeles utmärkt att gå på julbord med jobbet nykter men jag har också lovat Johanna att vi ska åka till Kalmar för att kika på möbler till huset och då stressar vi inte hem utan jag hoppar helt enkelt över julmaten till förmån för IKEA. Det var en mening jag aldrig skrivit innan.

Man får inte heller glömma att världens bästa program, På Spåret, drar i gång på fredag kväll och det tänker inte jag missa.

William Gallas är nog inte så populär i Arsenal. Han var ganska illa omtyckt redan innan gårdagens match men efter att han stoppat ett skott från en egen spelare på motståndarnas mållinje, och det sedemera inte blev något mål så steg han nog inte i graderna.

Allsbocupen inleds för Johansfors klockan 12.40 då Orrefors står som motståndare. En mycket tuff nöt att knäcka då Orrefors för det mesta är bra inomhus. Sedan rullar det på med matcher mot Puke,Lessebo och Bosnien. Jag ser fram emot denna cup. I den första gruppen som sepals på morgonen återfinns resten av kommunlagen ,L/L,EIS, Vissefjärda och Boda, som tillsammans med Skruv gör upp om slutspelsplatserna. Klockan 9.00 sparkar turneringen igång med matchen mellan VGIF-L/L.

Våra värsta år med Al Bundy i spetsen är underhållning på allra högsta nivå. Så även 2 1/2 men.

Lasse Mourinho kom till jobbet med en hel låda med skumtomtar i morse. VikingLine är som bekant svårt beroende av den varan så därför var Mourinhos tilltag allmänt ansett som ett mycket bra initiativ och jag vill härmed uppmuntra övriga i min närhet att göra detsamma. Johanna har dragit igång någon form av diet här hemma vilket innebär att jag inte får i mig alla de godsaker jag behöver så därför kan jag behöva lite "mellanhänder" utplacerade lite här och var på byn, så jag skulle uppskatta om så många som möjligt stod utplacerade med förslagsvis skumtomtar eller annat smågodis.
Jag gillar inte dieter. Jag gillar mat. Mat innehåller kött, potatis,sås och sallad. Varken mer eller mindre. Nu förtiden är det en sak av de fyra som är ganska så kraftigt överrepresenterat här hemma. Tänkte jag skulle bjuda henne på Zorbas på fredag. Ska bli intressant att se hur hon tacklar det. Tackar hon nej går jag dit själv. Punkt slut.


Kärlek i en liten påse...



Ibland vill man bara sjunka igenom jorden... En sak är att göra en sådan sak i tredjedivisionen i Luxemburg eller liknande. En helt annan sak att göra det i NHL.  Ryan O´Byrne har nog aldrig önskat så hett att han skulle missa mål... Men som alla vet så styr Murphys lagar planeten och inte ens NHL-spelare går säkra. Det hade definitivt hänt mig med.

Och det händer fotbollspelare också.

För övrigt är det just nu ungefär 11 280 timmar eller 470 dygn sedan jag senast tog en snus. Suget har minskat markant men jag hade fortfarande kunnat krossa en hord skenande bufflar för att få lägga in en snus och sedan inte falla tillbaka in i det.

Någon vis person har räknat ut att om Jordens historia skulle komprimeras till ett år med start på nyårsdagen klockan 00.00 och vi nu befinner oss ganska exakt ett år framåt i tiden nämligen nyårsafton klockan 23.59.59. Om det var så så skulle dinosaurierna ha levt ungefär mellan luciadagen och annandag jul, den första människan skulle ha traskat om kring för sisådär en fyra timmar sedan. Och inom ramen för den senast gångna sekunden så finns två världskrig, åtskilliga månfärder, fantastiska idrottsliga och andra suveräna prestationer.Jesubarnet ska enligt samma teori för första gången ha sett dagens ljus för 14 minuter sedan och det hade varit 7/1000-dels sekund mellan jularna och ett genomsnittligt människoliv skulle i sådana fall vara i en knapp halvsekund.

Ta väl vara på din halvsekund!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Nja, Arsenal vann ju faktiskt o är vidare så att Gallas stod i vägen tror jag snart är glömt...



Sen vete fasen...det finns nog många personer som skulle behöva gå på diet...hrrrm försvinn dumma spegelbild...men Jojje är då rakt inte en av dem...

2008-11-26 @ 21:00:29
Postat av: Svärmor

Tänk vad du är duktig som inte snusar längre, och ha det så bra i Kalmar imorgon.

Barbro

2008-11-26 @ 21:54:50
Postat av: xx

Hittar du till IKEA?????

2008-11-27 @ 14:49:58
Postat av: Ante

xx: Nej, det är fan knappt alltså. Jag kan världskartan som ett rinnande vatten men mitt lokalsinne är fullständigt odugligt.

2008-11-27 @ 16:22:10
URL: http://yzerman.se
Postat av: Kristina

Det var ju en del IKEA kommentarer i bussen till Halmstad - äntligen var det din dag att åka dit, du såg ju verkligen fram i mot detta!

2008-11-27 @ 21:34:23
Postat av: Ante

Kristina: Jag tycker väldigt mycket om min sambo!

2008-11-27 @ 22:00:02
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0