Guld

Spemderade största dela av söndagen i fotbollens tecken. Eller egentligen faktiskt i en buss på väg till och från Örjans Vall i Halmstad. Men i bussen var det mycket fotbollssnack då Broakulla Samhällsförening hade ordnat med minibussar för att intresserade skulle kunna åka till Halmstad för att se när Kalmar FF skulle hämta hem sitt förmodade guld.
Vi var ett handplockat gäng med muntra människor där den stora majoriteten hette antingen Wellrup eller Jarl i efternamn och det fanns som sagt inte ens tendenser till ledsamheter utan alla som var med gjorde sitt yttersta för att göra detta till en minnesvärd eftermiddag och det visade det sig att det skulle bli.
Vi fyllde två minibussar omgående och sedan bar det av mot Halmstad. Ett regnigt och kallt Halmstad. Jag fattar inte hur Per Gessle hittar inspiration till alla tusetals låtar han skrivit om promenader i sommarkvällen och liknande.Jag antar att han inte skrev de låtarna i november.
I vilket fall som helst så är solsken överskattat om du jämför det med guldskimmer, och just den sortens skimmer var det säkert uppemot 7000 rödvita kalmariter som korsat landet för att få uppleva.
Det var nu det skulle ske och det var nu det skedde.


Ett rödvitt hav på Örjans Vall

Örjans Vall är en ganska liten och kompakt arena vilket förvånade mig lite grand då jag trodde att den skulle vara betydligt större än Fredriksskans, vilket jag tvivlar på att den var sett till publikkapacitet. I vilket fall som helst så var de ten gemytlig arena som lyckligtvis var utan dessa förbannade löparbanor som av någon anledning omgärdar flera fotbollsarenor vilket gör att man hamnar onödigt långt bort från planen.


Jojje är förväntansfull


Vi hamnade på ståplatsläktaren ungefär vid mittlinjen så vi såg alldeles utmärkt när Kalmar redan efter 13 minuter tog ledningen i matchen genom Daniel Sobralense. Om det hade känts nära SM-gulde tidigare så kändes det ännu närmre nu. Kalmar spelade dessutom ganska stabilt tyckte jag men det hela vände när man fick både målskytten Sobralense och Allsvenskans bäste spelare, Viktor Elm skadade. Vad jag har förstått så ska det inte vara någon fara med någon av dom.

Dock stod sig 1-0 till Kalmar halvleken ut och i paus käkade vi en rent himmelsk hamburgare i en utav kioskerna. Misstänker att det kan vara därifrån Per Gessle får sin inspiration...


En liten del av "forsarklacken"


Andra halvlek han inte mer än börja innan Halmstad kvitterade men inte då heller kändes det som om någonting skulle stoppa Nannes mannar från guldet. Men när Andreas "Ante G" Johansson ( han hade fått det tufft namnmässigt i Lindås för ett par år sedan när både jag , Andreas 82,  och Ante G samt en fyra fem ytterligare "Andreasar" spelade för klubben) gjorde sitt livs mål så kändes det faktiskt lite snöpligt. Alla visste väl att KFF skulle vinna guldet i alla fall men det hade nog inte varit lika kul att vinna det med en förlust och följdaktligen en målskillnadsaffär mot Elfsborg. Nu blev sagan om Kalmar FF ännu mer perfekt när Allsvenskans skyttekung, Patrik Ingelsten, fick dundra in kvitteringen på sin gamla hemmaplan och därmed definitivt skjuta Kalmar FF till SM-guldet 2008. Och visserligen är jag partisk i frågan men sällan har väl ett lag varit mer värdigt. Att sedan Elfsborg gör sin kanske bästa säsong någonsin är ju förstås kul för dom. Nu räckte inte detta till ett SM-guld utav en enda anledning. Kalmar FF var bättre än alla andra lag i Sverige 2008. Då vinner man guld.

Efter matchen så stormade vi förstås planen för komma lite närmre och få lite bra bilder och videofilmer. Har inte hunnit kolla så noga på videokameran ännu men jag misstänker att det finns en hel del kul att se där. Det var en upplevelse att stå och titta upp på podiet där ett dansande lag skrek ut sin glädje och lättnad över att äntligen "ha visat etablissemanget"  var skåpet ska stå.

Får inte Viktor Elm och Nanne Bergstrand priser på fotbollsgalan för Årets Mittfältare respektive Årets Tränare så tappar jag respekten för hela den galan. Dom två har varit bäst och då bör man premieras för det med de tidigare nämnda priserna.

Kul för Patrik Rosengren att han fick spela hela matchen och även om han inte gjorde sin bästa kamp i den röda tröjan så kanske han ändå är den största enskilda orsaken till KFF idag, just nu är Sveriges bästa fotbollslag.En banderoll med texten " SoccerBagarn"  skymtades och jag tyckte den var ganska fyndig.

Det var en jävla trafik på vägen hem och alla beslutade sig för att stanna vid McDonalds i Ljungby för att fylla på med lite käk. Där inne var det glatt vill jag lova och säkerligen 300 segerrusiga Kalmarsupportrar på plats för att medans personalen stekte burgare för glatta livet mana på med kampsånger som " Jobba , jobba jooobba" och " Andra sidan är ni klara" Det påminde om scenerna i Hipp-Hipp...
 
Johannes och jag sa till varandra efter Ingelstens mål på övertid mot Hammarby på i Kalmar i våras att det målet kan vara det som är skillnaden när allt ska räknas ihop i november. Så rätt vi fick!


Guldjubel, någonstans längst in var Johannes och jag


Det var mäktigt att se så många Kalmar-supportrar på plats och kul att se så många hemifrån. Jag tror jag hörde någonstans att det var säsongens bästa publiksiffra på Örjans Vall. Häftigt.

Nu ser jag fram emot nästa säsong som många tror kommer bli svårare. Jag tillhör en av dom, men jag tror för den sakens skulle inte att KFF kommer att bli något grått botten/mittenlag. Jag tror att Kalmar kommer att kriga i toppen trots att man tappar många nyckelspelare. Jag tror att spelare som Petter Lennartsson, Emin Nouri, Abiola Dauda, Marcus Lindberg och Erik Israelsson kommer att bli stöttespelare inom den närmsta framtiden. Jag tror att Rydström tjurar sig igenom minst ett par,tre säsonger till och så länge den mannen finns på plan så är jag inte orolig. Rasmus och David har väl förvisso kontrakt nästa säsong också och dom två är oerhört viktiga för laget. Dock tror jag att det blir svårt att behålla dom. Samma sak med Ingelsten. men man får se vad som händer. I vilket fall som helst så kommer i alla fall jag att stå på Fredriksskans när domaren visslar igång Allsvenskan 2009!

Kikade lite på lite filmer från guldfesten. Nanne såg dimmig ut och det var han så jävla väl värd! Fan vad härligt, nu är guldet i hamn!

Grattis Kalmar FF!!!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Elm street?

Läs pappers-expressen(sidan 7) idag (hittar inte aritkeln på nätet). En notis om Markkus förslag. Jag citerar:



"Förslaget kan nu bli verklighet då kommunstyrelsens ordförande, Markku Ahonen tycker att det är ett bra förslag.

-Utan att föregripa något beslut så tycker jag att det är en bra idé. Bröderna Elm är viktiga för oss och vi är glada över att vi får använda deras namn, säger HON till tidningen Barometern"



Ms Ahonen var det va? :)

2008-11-10 @ 09:51:16
Postat av: AK

Väntar med spänning på MA:s kommentar till att både ha blivit kvinna och ordförande i kommunstyrelsen...:-)



PS Varför står Jojje i tomtemundering? Det är väl inte julskyltning än? :-)

2008-11-10 @ 09:59:56
Postat av: Kristina

Vi tackar för en trevlig dag - ngt att ha med sig en tid framöver! Skon står på tork, luktar inte mumma precis...

2008-11-10 @ 10:11:51
Postat av: AK

Kristina: På tork? Badade du i fontänen i Halmstad? :-)

2008-11-10 @ 10:53:04
Postat av: Ante

Elm street: Det var ju faktiskt lite retfullt...

2008-11-10 @ 13:57:12
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

AK:Steget från tomtemundering till JIF:s reservställ är inte längre än så.

Skon Kristina talar om är faktiskt Rasmus Elms. Rasmus gav Kristinas dotter skon efter matchen till hennes stora förtjusning. Johannes och jag skrämde dock upp flickstackarn att Rasmus skulle bli tvungen att lägga av med fotbollen på grund av "materialbrist". Jag vet inte om Lina trodde på detta.

2008-11-10 @ 14:00:05
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

Kristina: Tack själva! Det var en kanontrevlig dag som sent ska glömmas!

2008-11-10 @ 14:00:52
URL: http://yzerman.se
Postat av: Nicke G.

Grattis till guldet. Det var Kalmar FF värda i år då man var bäst även om jag är imponerad av Elfsborg som aldrig gav upp och gav KFF en match ända in i slutet.



Jag tycker fortfarande att det är bättre att döpa om idrottsplatsen i Johansfors till Elm vallen än döpa om Landsvägen även om det sista också är ett bra förslag.

2008-11-10 @ 15:18:22
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Ante

Nicke G: Ja, nu gjorde kanske inte jag personligen så värst mycket mer än att titta på matcherna, men tack ändå!



Beträffande namnbyten och sådant så får dom gärna ändra namnet på IP för min del. Har svårt att tänka mig att JIF kommer att få fram tre lika framgångsrika fotbollsbröder igen, så visst. Gärna för mig!

2008-11-10 @ 19:58:31
URL: http://yzerman.se
Postat av: Nicke G.

Som supporter är man delaktig i med och motgångar så du är som KFFare helt klart delaktig i SM-guldet.



Jag har alltid tyckt att Johansfors IP låter så intetsägande och ganska tråkigt men det har inte kommit fram något namn förrän nu. Det vore hedrande att döpa IP till Elm vallen eller något liknande. Men personligen gillar jag just Elmvallen.

2008-11-10 @ 21:55:23
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Nicke G.

Som supporter är man delaktig i med och motgångar så du är som KFFare helt klart delaktig i SM-guldet.



Jag har alltid tyckt att Johansfors IP låter så intetsägande och ganska tråkigt men det har inte kommit fram något namn förrän nu. Det vore hedrande att döpa IP till Elm vallen eller något liknande. Men personligen gillar jag just Elmvallen.

2008-11-10 @ 21:56:13
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Nicke G

Som supporter är man delaktig i med och motgångar så du är som KFFare helt klart delaktig i SM-guldet.



Jag har alltid tyckt att Johansfors IP låter så intetsägande och ganska tråkigt men det har inte kommit fram något namn förrän nu. Det vore hedrande att döpa IP till Elm vallen eller något liknande. Men personligen gillar jag just Elmvallen.

2008-11-10 @ 21:57:35
Postat av: AK

Nicke: Förvisso är de ju tre bröder, men är det därför du oxå skriver det tre gånger?...:-) Bara skojar...



Elmvallen eller Elms Gata i all ära är väl okej, men uttrycket Elm Street ger mig däremot inte några positiva associationer (Freddy Krueger) även om det förstås är kul rubrikmässigt.

2008-11-11 @ 00:41:14
Postat av: Tappen

En gång är ingen gång!!

2008-11-11 @ 17:39:33
Postat av: Ante

Tappen: En gång är början till en dynasti. Det vet du.

2008-11-11 @ 21:59:24
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0