Utan känsla

Precis hemkommen från jobbet och har hunnit slänga i mig lite kvällsmat som denna högst höstliga tisdag bestod av stekta potatis och några hamburgare. Kanske inte det allra bästa att äta men heller inte det sämsta. Långt i från. Hemligheten när man steker potatis är att ha lite paprikapulver på...

Annars är det övertid, övertid och åter övertid just nu. Det är väl förvisso bra, för det innebär att det finns att göra och det måste väl ses som positivt. Bara vi har material så... Ett tolvtimmarspass igår och ett elvatimmars idag har det i alla fall blivit och då kan man med gott samvete sätta sig en stund framför datorn och koppla av.

Gårdagskvällens stora event var förstås fotbollsgalan och den utmärkelse som vi alla undrade så vem som skulle få var förstås inte Guldbollen själv, nä priset som verkligen betydde något denna afton var förstås Årets Mittfältare.
Jag lovar att en hel ort med omnejd satt och höll tummarna för en speciell mittfältare som alla i de trakterna önskade skulle få detta pris efter en bra säsong. Jag vill nog gå så långt och säga att hans klubblag inte hamnat så högt om inte denna man spelat. Jag talar förstås om Guldheden och Anders Svensson. För resterande människor i Sverige var valet lättare än att finta bort Henke Medin i innebandy, lätt alltså. Valet är och blev förstås Viktor Elm som helt enkelt varit bäst av alla mittfältare i Sverige i år. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Nu vill jag se Elm få speltid i matchen i morgon mot Holland vilket han borde få med tanke på den fina form han befinner sig i.

Om mittfältspriset i mina ögon var utdelat med väntad utgång som var Guldbollens vinnare till och med ännu mer uppenbar. Zlatan Ibrahimovic är antagligen ibland världens fem bästa spelare just nu och är man där, ja då får man också pris som Sveriges bästa. Det finns risk för att det blir fler gånger. Eller risk och risk förresten. Jag skulle nog nästan kunna garantera att herr Ibrahimovic, som för övrigt är en dag äldre än mig, får priset fler gånger.

Även Nanne prisades och även det priset var helt rätt placerat. Gör man det Nanne har gjort med de resurser han haft så förtjänar han priset. Ska bli mycket intressant att följa Kalmar nästa år och se hur Bergstrand formera styrkorna när ett knippe nyckelspelare är borta. Jag går helt emot strömmen och tror stenhårt på att Kalmar kommer vara ett topplag även nästa år. Man kanske inte vinner guldet, men jag tror ändå att det finns goda möjligheter att hålla till uppe på top fyra efter säsongen 2009.

I kväll är det träning i Allsbohallen och jag har tänkt åka dit. Är fortfarande fökyld och gnällig och har således inte bestämt huruvida jag ska träna eller inte men jag ska till hallen i alla fall och kolla läget lite grand. Det var ett tag sedan man träffade grabbarna nu och det är inte utan att man saknar dom en del.

Vi var ett gäng som satt här i går och tittade på fotbollsgalan. Bland andra var min käre vän David Strand här och vi satt och pratade om den gångna sommaren EM och började spekulera i vilka Spanien hade mött i finalen.Strand ville då minnas att Frankrike var motståndare efter att han "väl kommit ihåg när dom slog ut Brasilien i semin". No further questions you honor...

Johanna har farit iväg till Malmö för att umgås och vara barnvakt åt sin systerson Liam. Och jag vet en som inte behövde fundera i så många sekunder när Anso frågade om hon kunde.

På torsdag är det åter dags för VikingBowlingen. Deltävling 3 står på programmet. Lasse Franzén har petat ut den där snorkråkan som tvingade honom till återbud förra veckan och är nu käftigare än någonsin på jobbet vilket Frisk och jag får lida för. Den fjärde i sällskapet, Mange Matsal, vågar Franzén inte ge sig på eftersom han är dels ordförande i sällskapet och dels bättre på bowling än oss andra, så där lismas det en hel del från min långhårige vän.Det ska bli mycket intressant att se på torsdag hur käglorna faller.

För er som inte fattade det så ligger Brasilien inte i Europa ochdet ska således till in i helvete mycket innan dom deltar i ett EM. Motsåndaren till Spanien var heller inte Frankrike utan Tyskland.

Det gick inte så mycket bättre för Tampa med den nya coachen. Torsk direkt mot Carolina Hurricanes i en match som jag faktiskt såg. Canes vann på straffar efter att dom hämtat upp ett 2-0-underläge. Det ser kanske inte så jätteljust ut får mitt Tampa.

"Den som önskar sig stängda ligor oavsett vilken idrott det än gäller har ingen känsla för sporten!" Skriver Markku Ahonen och jag antar att det är en känga mot mig. Det kan absolut mycket väl vara så att jag inte har någon känsla för sport ,fråga bara Lasse Franzén. Det köper jag. Det som jag tycker är konstigt är att någon som retat upp sin egna klubbs damlag och herrlag och diverse innebandylag så till den milda grad,kommer och pratar om "känsla för sport".
Finska hockeyligan var för övrigt stängd i många år, men nu är den öppen för att då och då kunna ta in ett lag med tillräckligt god ekonomi. Ett utmärkt exempel på hur en hockeyliga ska drivas enligt mig. Trots att det innebär att finnarna då uppenbarligen "inte har någon känsla för sporten".

Nu får det vara bra för idag!

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0