Underbara kalla land!

Då var allt som vanligt igen. Man har tagit sig hem från ännu ett semesteräventyr något sånär helskinnad. Det är nämligen min fasta övertygelse att så fort man sitter i ett flygplan och det börjar skaka lite så är jag helt säker på att det nu är över. Brukar dock lugna ner mig lite när man tittar på lite annat folk i kabine, där sitter allt som oftast små barn och läser Bamse utan minsta rädsla och då brukar man ändå lugna ner sig lite grann för att minuterna senare gå igenom samma procedur igen. Ett enkelt sätt att komma runt det där (ja,det enklaste är ju helt klart att ge fan i att flyga) är att beställa in minst en whisky varje gång den onaturligt trevliga flygvärdinnan går förbi med drickavagnen.

Resan då? Jo den var helt OK. Det var lite varmt kanske. Lite för varmt för mig. Jag har inget emot lite värme, faktum är ju att det är "the main reason " varför man åker till ett ställe som Rhodos men när kvicksilvret på vissa delar av öjävlen kryper över 50 grader tycker inte jag att det är kul.
Vi landade på öns internationella flygplats som för övrigt är en av Greklands största sägs det och där började det inte så bra. Vi stod och väntade på våra väskor vid bandet och en efter en fick sina väskor, utom jag och Jojje. Efter en stund till när det var märkbart tomt på banan så kom ialla fall Jojjes gråa väska och ett uns av hopp skänktes till mig att även min skulle komma i det gänget av väskor som Johannas var med i. Så var inte fallet. Efter någon halvtimme stängdes bandet av och jag stod där utan min väska. Väskan skiter jag väl egentligen i,likaså kläderna och liknande attiraljer. Sådant går att köpa nytt i värsta fall men vad som inte går att köpa påtolvöarnas huvudö Rhodos är SNUS. Jag bannade mig själv för hur jag kunde vara så jävla dum att jag lagt snuset i den väskan och började se mig om efter resor hem då Johanna fick syn på en ensam mörkblå väska, prydd med Tampas logga, som cirkulerade på ett helt annat jävla band. Ryssarnas band. Min väska var funnen.

Vi anlände förra söndagen till Hotel Dionysos i Ixia som fungerar som förstad till Rhodos City. Ett kanonhotell på alla punkter, fina rum och en alldeles förträfflig frukostbuffe med alla tänkbara västerländska delikatesser, underbar pool som är den största jag sett. Vi installerade oss på rum 40 och allt verkade fint tills jag drog igång AC:n, den lät som någon stod och hällde spänner med vatten i ett badkar varannan sekund och så kunde jag naturligtvis inte ha det då jag är ganska känslig mot höga ljud när jag ska sova så efter första natten pinnade jag ner till receptionen för att klaga och vips så var problemet åtgärdat, det var bara det att i den vevan dom fixade oljudet så försvann även all kylkapacitet så Jojje och jag började samtliga återstående dagar med att försöka förklara för receptionisten att vi ville ha AC:n fixad och varje gång vi var där så lovade hon dyrt och heligt att så skulle det bli. Så blev det inte.Kylan funkade ungefär en timme varje eftermiddag och sedan var det stopp så nätterna blev svettiga.
På tal om nätterna så vaknade jag upp en natt totalt genomsvett av den kanske värsta mardröm jag någonsin haft. Jag drömde att Tampa hade bytt bort Vincent Lecavalier till Montreal mot ett andraval i nästa års draft. Jag har nog aldrig mått så dåligt av en dröm tror jag.

På kvällarna var vi ute och testade det grekiska köket med bland annat Souvlaki och Gyros och liknande, även den evigt grekiska rätten Cheeseburger fyllde våra magar vid några tillfällen.
Den lokala ölen heter Mythos och är väldigt god, betydligt bättre än grannen Turkiets risöl Efes (den är inte alls äcklig,men Mythos är bättre)
Den bästa måltiden intog vi på hotellets egna restaurang och den bestod av pepparstekt oxfile med bakad potatis och det var helt underbart gott.

På fredagen så åkte vi på en båttur längs Rhodos östra sida och stannade och badade vid flera sagolika stränder. Vi var bland annat i en bukt som heter Anthony Quinns Bay efter mannen som valde att spela in filmen Kanonerna på Navarone just där.

Ett par gånger besökte vi även Rhodos Citys "Old Town".Rhodos mest kända sevärdhet, en hel stad inbyggd i den största jävla borg som jag bara sett, nu har jag ju inte sett så ofantligt många borgar men den var enorm och helt klart sevärd.

I slutet av veckan kröp hemlängtan på lite grann och man ville hem helt enkelt så när söndagmorgonen kom och det var dags att bege sig mot nordpolen igen så kändes det helt naturligt och skönt. Flyget var någon halvtimme försenat men det löste sig ändå. Vi landade tillslut i Köpenhamn och därfrån tog vi tåget till Malmö C där Anso mötte upp med mat och sedan fortsatte vi mot vår egen metropol Emmaboda, där allt verkar vara precis oförändrat.
Skönt att vara hemma.

Grekerna måste ha världens högsta dödlighet inom två områden.
1/ Rökning. Alla röker, jag misstänker att 98% av befolkningen mellan 0-15 röker och utan tvekan 100 % i klassen 16-100år röker. Det var det värsta jag har sett. Varenda taxibil, varenda restaurang och varenda affär luktade som Amigo gjorde för ett par år sedan.

2/Trafiken. Man får köra hur man vill, vart man vill, när man vill. Rödljusen har ingen egentlig funktion vid övergångsställen och dylikt. Störst går först, är det sedan någon eller något i vägen så tas det ingen hänsyn alls till detta. Stop-skyltar fanns men användes icke. Säkerthetsbälten anses också mest vara i vägen så därför används dessa inte av gemene man utan endast av svenska turister.

Saker jag har saknat under veckan
*Kyla
*Regelbunden tillgång till Internet
*Fiberberikad havregrynsgröt
*Svenska pengar, dom är så oänligt mycket lättare att räkna med
*Laddare till min iPod
*Snö och is
*Kokt potatis
*Patrik "Nordan" Nordström
*Cassa i torsdags
*Aftonbladet
*Ica-hallen

Saker jag inte har saknat i veckan
* Värme
*Pommes Frites
*Vatten på flaska
*Inkastare till restauranger, där har Amigo lite att lära. Jag tycker dom borde skicka ut Coffe ett par dagar i veckan till korsningen vid Radio-Lasses för att ragga folk till restaurangen.Kan bli succe. Jag hade nappat direkt.
*Mitt arbete

Saker jag inte förstår
* Dricks-systemet. Varför tar dom inte lite extra direkt?
*Trafiksystemet
* Tobakslagarna
*Språket.Vilka jävla bokstäver dom använder.
*Varför taxichauffören blev på dåligt humör när jag missuppfattade hans historia om Pathenon. Allt jag kan om grekisk mytologi och historia kommer ifrån filmen Jason och Argonauterna och där nämndes fan inget om Pathenon. Göran Cid tog säkert upp det men då var jag antagligen upptagen med annat.
*Vad det är som är speciellt med Souvlaki. En köttbit på en pinne? Det känns som om inte grekerna hade kommit på det så hade nog något annat folk knäckt den idén relativt fort. Det är gott, det är det, men det är inget speciellt. Svärmors grillspett är tusen gånger bättre.
*Detta har väl inte med resan att göra men jag har aldrig heller förstått mig på ekvationer.

Den interna Fia-med-knuff-turneringen slutade med en jordskredseger för mig. 13-7 i matcher och det kan inte bara bero på tur. Jag har antagligen en naturlig fallenhet för just den typen av spel.
Nu när jag tänker efter så vann jag alla andra spel där nere också. Fråga bara min kompis tillika hejaklacksledare Daniel, runt 8 år, som troget framförde hejarramsor i min favör vid Hotel Dionysos AirHockey-bord.

Nu orkar jag inte mer, jag kommer säkert på fler saker som hände senare...
Skönt att vara hemma igen!
/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Jäpp...skönt att ni är hemma igen...
Så man har nåt kul- och låååångt- att läsa igen...
Några små funderingar dock:
1) Det hade väl varit bra om väskan försvunnit. Det borde ju ha underlättat din avvänjning inför det stundande snusförbudet...
2) Drick en helflaska jordgubbsvodka tidigt på morgonen på väg till flyget. Sen går flygresan lättare....fast man mår inte så bra...men ändå
3) Stackars Jojje,. Ska hon behöva stå ut med dina hockeydrömmar även på semestern...
4) Amigo har varit rätt duktiga förr...Minns när Svenne slängde ut folk för att de var för fulla o sen släppte in dem igen om de betalade ny entré...
5) Anar jag månne att du försöker lura dig till en grillkväll hemma hos Barbro...?
6) Mellmark är lite orolig att du ska ha glömt bort gitarrssessionen som bokades in på Casa härom sistens...

2007-07-30 @ 11:58:35
Postat av: Ante

Svar
1:På ett vis kanske det hade varit bra om väskan försvunnit då, men jag tycker att Jojje förtjänar en veckas semester med en glad pojkvän!
2.Alldeles för äckligt...
3.Jojje får stå ut med mina hockeydrömmar 24/7 365 dagar om året. It comes with the package...
4.Så gör man affärer, många har mycket att lära där.
5.Ja
6.Mellmark kan vara lugn, jag har inte glömt. Jag är sugen som fan. Ska ringa honom i dagarna tänkte jag!
Jag testade det där spelet, det var jävligt roligt. Hur många poäng har du fått som mest? 1800 någonting är mitt rekord men det ska förbättras...
Har du testat Beta?

2007-07-30 @ 13:04:33
Postat av: AK

Hmmm envis som man är vägrar jag sluta spela varje gång innan jag når 2 000....men jag har aldrig kommit över 2 800 än så jag är inte så bra på det heller... Nej, var hittade man betapet-grejen?

2007-07-30 @ 14:00:28
Postat av: Ante

Gå in på www.betapet.com där får du registrera dig. Det kostar inget men är väldigt beroendeframkallande

2007-07-30 @ 14:05:22
Postat av: AK

Hmmm så beroendeframkallande? Då kanske jag får så mkt att göra att jag slipper svära i kyrkan ikväll då...var nästan beredd annars att bege mig 6 mil österut för att kolla på Brynäs fotbollslag...:-)

2007-07-30 @ 15:49:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0