I kapp och förbi. Del två

Endast en styck eftermiddag och en halvdag kvar innan årets allra första fulla arbetsvecka är avklarad. Säga vad man vill, men det går ganska bra när man väl börjar hitta tillbaka in i sina så väl inkörda rutiner både vad gäller mat och tider. Ett litet nyårslöfte jag har är att tänka lite mer på vad jag stoppar i mig. Planen är att köra relativt hårt med detta under veckorna, med hyfsat nyttig mat på fasta tider och inget småätande emellan. På helgerna släpps tyglarna lite, annars vet jag att jag aldrig kommer fixa det.

Mer motion och träning ligger också inplanerat, men eftersom en magsjuka legat och grott utan att riktigt bryta ut har den delen blivit lidande hittils. Räknar med att köra några pass nästa vecka med i huvudsak innebandy och löpning så den så atletiska kropp man en gång befogade över åter träder fram.

På tal om atletiska kroppar så hade ViktVäktarna i Växjö ett invägningsmöte igår. Dock verkade julmaten satt sina spår ordentligt då hela jävla golvet ramlade ner. Lite ödets ironi.

Var i Victoriahallen på hockey igår och fick se Nybro lite onödigt släppa iväg bonuspoängen till gästande Skåre som i innehöll två söner Loob samt en son Rundqvist. Nybro var nog egentligen lite bättre än motståndarna men matchen gick hela vägen till straffar där Nybros skyttar inte satte en enda straff.
Nybro hade chanser att avgöra och framför allt hade man powerplaysituationer som borde förvaltats bättre. Märklig coachning av Bendelin som några gånger valde att spela med fjärdelinan i PP. Likadant måste man använda Kvetan och Andreas Sandell mycket mer i den spelformen. Bägge två skjuter som hästar och borde som sagt få spela mer eller mindre non-stop under PP-spel.

Nu väntar två stenhårda bortamatcher mot Mariestad på söndag och Skövde på onsdag. Jag hoppas att man kan få med sig i alla fall någon poäng från den resan och har väl ganska goda förhoppningar om att så blir fallet.

Den aktuella tabellen har jag dessvärre inte hittat på nätet men har den hyfsat i huvudet och kan således konstatera att Nybro är urstabila uppe i toppen av tabellen medans trätobrodern TAIF återfinns först åtta från slutet. Dom gröna tigrarna måste alltså spela på topp under återstoden av säsongen om det ska bli något fortsatt playoff...

I kväll har jag itne ett dyft inplanerat vilket jag uppskattar. Antagligen dyker det upp något mindre upphetsande, men just nu är det tomt på schemat och det innebär att Ellie och jag nog tittar lite på Elitserie-hockeyn. Flickan är ju sååå hockeyintresserad att jag som ansvarstagande fader måste se till min dotters utveckling och bejaka hennes intressen samt finnas vid hennes sida som stöd och hjälp, därför borde vi i vår familj kanske rentav göra det till tradition att så fort det visas hockey på TV, ja då planeras schemat om och vi allaesammans avnjuter denna ädla sport en lite stund. Det låter som en bra idé!

/~~/


Kommentarer
Postat av: criz

nu tycker jag väl att det är lite väl tyst på bloggen ante! :)

2010-01-18 @ 22:55:28
Postat av: Ante

Criz: Det är på gång!

2010-01-19 @ 06:03:23
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0