Stolthet, hjärta och tradition

Ungersk gulaschgryta med ris stod på menyn idag ute i matsalen så nu är man mätt och nöjd för den grytan mycket god. Är ganska svag för köttgrytor över lag och när de dessutom är välkryddade så är det ett extra plus i kanten.

Sverige gjorde sin plikt i går och slog Schweiz med klara 5-0. Schweiz är en hockeynation på frammarsch och kan i sina bästa stunder ställa till förtret för många av de stora, men igår var Tre Kronor alldeles för överlägsna. Magnus Pääjärvi-Svensson fortsätter att leverera poäng coh bra spel och visar vilken tillgång han kommer bli för Edmonton när han sticker över. Ett mål och en assist av den unge skåningen gör att han är med och slåss i toppen av poängtoppen.
Med Tampa-ögon var det också kul att se at tlagets näste stjärnback Victor Hedman stänkte dit en puck och Hedman såg verligen nöjd ut efteråt.


Magnus Pääjärvi-Svensson kränger på sig Oilers klassiska tröja under fjolårets draft

Nu väntar kvartsfinal mot Danmark i morgon eftermiddag och vinner inte Sverige den matchen bör inte bara Bengt-Åke avgå utan han bör dessutom tilldelas fängelsestraff för förargelseväckande beteende. Risken för ett nytt "Vitryssland" borde väl vara eliminerad då det numera borde vara inpräntat i varje svensk spelare att man aldrig kan underskatta ett enda lag. Nä, jag tror att Tre Kronor vinner stort och därmed kvalificerar sig för lördagseftermiddagens semifinalspel.

Ändå inne på det kära ämnet hockey måste ägna ett par rader åt mitt favorittrackaseringsobjekt Tingsryds AIF. Lagets slogan är "Stolthet, hjärta och tradition" . Den bör nog i det snaraste ändras då man för närvarande inte har en enda spelare i A-truppen som faktiskt är från orten eller har TAIF som moderklubb. Stolthet, hjärta och tradition my ass...

Dock är ur-TAIF:aren Olof Einarsson är förvisso tilltänkt att eventuellt få en tröja. Om man inte hittar någon annan vill säga. Jag tror du hade gjort dig bättre hos vikingarna Olof. Ett lag som faktiskt passar in under parollen "Stolthet, hjärta och tradition". När alla kontrakt är påskrivna så lär summan av de egna produkterna i Vikings närma sig tio vilket är en otroligt bra siffra med tanke på att den innehåler många verkliga nyckelspelare. 

I kväll har jag tänkt att rensa lite ogräs i slänten på baksidan där hemmavid. Fick ett sådant infall så då är det lika bra att passa på.

Både Chicago (mot San José) och Philadelphia (mot Montreal) har 2-0 i matcher i konferensfinalerna i Stanley Cup. Chicago har dessutom två hemmamatcher här näst och har en jättechans att ta sig till Stanley Cup-final vilken jag i så fall tror att man vinner oavsett om motståndaren är Montreal eller Philly.

I morgon blir det babysim med Ellie i Kalmar. Ganska häftigt faktiskt att se hur lillan hanterar vatten. Hon verkar gilla det även om hon stundtals mest är intresserad av att dricka det.

Nu väntar Franzén på mig borta på X103 och då gäller det att vara i tid.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Simon

Olof Einarsson är långt ifrån ensam att ha Taif som moderklubb i årets A-trupp! Såga inte grenen du sitter på Ante!

2010-05-19 @ 15:53:49
Postat av: Ante

Simon: I detta fallet sitter jag relativt stabilt. Jag antar att du räknar in Owesson, Olsson och Salomonsson i A-laget vilket definitivt inte gör. Dessa tre gallergrabbar har sammanlagt 5 matcher på bänken för TAIF i seriespel och är därmed ganska långt från att vara A-lagsspelare. Ska man räkna så har ju för tusan varenda lag ett helt knippe extra "egna produkter". Einarsson däremot är klockren.

2010-05-19 @ 16:19:23
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tappen

Typisk vikings kommentar! Hur många egna produkter hade vikingarna för några år sedan när dem fortfarande lyckades hänga kvar i allsvenskan?? Nej för att hänga kvar krävs kvalité och i nu läget finns det inte i Taifs egna led. Dock kommer det spelare underifrån var så säker men dem behöver tid att slussas in och först när vi är etablerade. Sen är skillnaden att våra egna produkter tyvärr blir så bra att tom allsvenskan blir en b-serie. Lycka till mot kungälv, mörrum och dem andra storheterna..

2010-05-19 @ 21:14:27
Postat av: Ante

Tappen: Jag måste ju gnälla på något... Hade du något på V64:an?

2010-05-19 @ 21:28:05
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tappen

V64 gick utmärkt då jag glömde att spela :).Säga vad man vill men du vet sannerligen vad du ska skriva för att trigga igång folk och på så sätt få igång intressanta disskusioner. Bingo i Nybro finns bara bingo i Nybro...

2010-05-20 @ 15:25:08
Postat av: Ante

Tappen: Ja, det gäller att veta vilka knappar man ska trycka på. Einarsson har för övrigt ritat på nu, så nu finns det faktiskt en TAIF:are i TAIF.Var rädda om honom!

2010-05-20 @ 16:29:25
URL: http://yzerman.se
Postat av: Simon

Alla sitter ju trots allt med A-lagskontrakt!

2010-05-20 @ 18:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0