Vikingatid

Mer än halva veckan avklarad jobbmässigt och när solen lyser som den nu gör utanför fönstret är längtan ganska stor att avsluta även denna veckans arbete. Antagligen lär väl det fina vädret försvinna all världens väg innan det är dags att ta kväll och helg så man kanske ska vara glad för de strålar solljus som Moder Natur idag skänker bort.

Nybro Vikings är klara för playoff 2 mot Arboga efter att i går kväll besegrat Karlskrona HK i den tredje avgöraden matchen i det playoff:et. Matchen i går var en rak motpol i jämförelse med match två i måndags då utvisningarna duggade tätare än någonsin ich 150 minuter dömdes ut sammanlagt. Under matchen igår var det hockey istället som utövades och även om matchen i sig sannerligen inte var någon sprakande upplevelse så åkte i alla fall vi Vikings-supportrar hem med ett leende på läpparna.

KHK koncentrerade sig som sagt mer på hockeyn och med tanke på att man över hela matchen sett var minst lika bra som Nybro så måste det kännas surt att man skänkte bort match två. KHK har dock två stora problem som jag ser det. En närmast osannolik ineffektivitet framför mål samt ett alldeles för svagt målvaktsspel gör att med nuvarande trupp ska man nog vara glada att man ens tog sig till playoff.

Nybro vann matchen med 4-2 och även om Karlskrona tog ledningen med 1-0 och hade mest skott och mest puck över huvud taget så var dom aldrig riktigt nära att på slutet komma ikapp Vikings tvåmålsledning.
Nu väntar Arboga hemma på lördag i vad som brukar kallas för en klassisk "flaskmatch".

I kväll blir det en hemmakväll för min del. Det har varit en hel del hockey så i kväll får det i stället bli en hel del Ellie. Flickebarnet blir fyra månader på måndag och har alltså redan funnits till i ett tredjedels år. Otroligt egentligen. Hon mår i alla fall alla tiders och är oftast en väldigt glad tjej vars största intresse är att se hur många fingrar man samtidigt kan få in i munnen.

Har lämnat in en förhandsvarning på att det kan bli en liten pappaledighet framåt sommaren. Så underbart skönt det ska bli...

Mons Kallentoft är den författare jag just nu läser och hans bok Midvinterblod är i alla fall inledningvis mycket spännande och den gode Mons presenterar ett för mig helt nytt perspektiv att skriva deckare i. Jag läste innan denna boken Fladdermusmannen av Jo Nesbö men jag tyckte inte den var något av det bättre jag läst utan valde att byta författare till Kallentoft för att se vad han har att erbjuda.

Tampa drog igång sitt seriespel efter OS-uppehållet men verkar ha glömt av det lilla faktum att uppehållet faktiskt är över. 2-7 hemma mot Philadelphia är riktigt svagt. Skärpning.

Jobbdags igen...


Kommentarer
Postat av: Tappen

Du får skippa hockeyn på lördag... vi ska ju bli miljonärer!! Eh sa ja hockey? Hockeybockey ska det ju vara.

2010-03-03 @ 23:50:18
Postat av: Yzerman

Tappen: Jag kan tyvärr inte skippa hockeyn. Årets viktigaste match för tusan. Däremot kommer jag gärna till fiket och hjälper till med raden!

2010-03-04 @ 12:24:39
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tappen

Klart det är ju årets sista hemmamatch! Snart börja säsongen...

2010-03-04 @ 18:52:04
Postat av: Ante

Tappen: Årets sista hemmamatch? Mig veterligen har inget lag någonsin spelat en hel höstsäsong på bortaplan, men du vet kanske någon om säsong 10/11 års spelschema... För övrigt tror jag inte ens att detta är säsongens sista hemmakamp!

2010-03-04 @ 20:45:03
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tappen

Nja kanske inte årets sista....Tyvärr nog inte säsongens sista heller för Arboga är ett sämre lag än Karlskrona. Detta har jag fått klarlagt efter nogrann analys :)

2010-03-05 @ 09:45:35
URL: http://jennymelin.bloggagratis.se/
Postat av: Tappen

Åren är för korta fel av mig... Ses i play off 3 då.

2010-03-05 @ 09:51:43
URL: http://jennymelin.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0