Bataljer

OS-abstinensen har knappt hunnit att sätta in ännu. Jag tror att jag fick mitt OS-behov någorlunda stillat efter ur svensk synvinkel med beröm godkända olympsika vinterspel. De näst bästa spelen i vår nations historia vittnar väl om det. Men höjdpunkten i spelen var för mig inte enbart de svenska medaljerna utan snarare den helt underbara finalen i hockeyturneringen.

Förhandsfavoriten Kanada mötte lillebrodern i hockeysammanhang, USA i vad som på förhand snackats upp som den största matchen någonsin i den internationella hockeyvärlden och det resonemanget instämmer jag helt och fullt i. Matchen höll hög klass rakt igenom och det var ren och skär njutning för ishockeyälskare att se när Sidney Crosby avgjorde detta Hollywooddrama i Kanadas favör i övertiden. Läktarna exploderade i ett rött hav av nationalism och glädje och Kanada befäste sin position som världens ledande hockeynation. Skillnaden mellan kanadensarna och övriga lag är att Kanada inte följer utvecklingen i den moderna ishockeyn, man leder den.

Det är nästan så att man får vårkänslor när man tittar ut nu... Den där gula klumpen på himlen glöder igen!

Nog pratat om OS-hockey men steget är inte långt från rinkarna i Vancouver till den i Nybro där det igår utspelades en märklig match mellan Nybro och Karlskrona. KHK vann lördagens förstamatch i matchserien om tre och var därmed bara en seger från vidare avancemang. Nybro ville dock annat. Efter att ha blivit tilldömda några relativt billiga powerplay i början av matchen så ledde man densamma med 2-0 innan KHK knappt varit ute ur egen zon. KHK drog på sig mängder av utvisningar och personliga straff medans Nybro höll sig lite kallare. När Vikings sedan genom matchens bäste spelare, Michael Ahlén gjorde 3-0 efter endast 16 sekunder i andra så var uppförsbacken total för poplaget Karlskrona. Matchen urartade och hela 150 utvisningsminuter utdömdes varav fyra matchstraff, tre för Karlskrona och ett för Nybro. Jag kan förstå KHK-spelarnas frustration över att dels inte få mycket domslut med sig och dels missa sådana guldchandser man hade, men på den nivån bör man kunna hålla sig kallare. Många av incidenterna som utspelade sig i Victoriahallen, jag tänker närmast på huvudtacklingarna mot Irani och Grönlund som givetvis bägge resulterade i matchstraff för KHK-spelarna, många av incidenterna får bara inte hända på en rink. Jag är fullt medveten om att Nybro Vikings sannerligen inte är guds bästa barn, stundtals var även de väldigt opolerade i går, men KHK:s uppträde var under all kritik. Nybro vann till slut matchen med 6-0 och det är itne mycket att orda om. I kväll är det en direkt avgörande match i Victoria som säkert kommer bli en fortsättning på kriget från igår. Jag älskar hårt spel och jag uppskattar även en ordentlig fight man mot man (som den mellan Kvetan och Jimmie Svensson), men huvudtacklingar på oförberedda spelare hör inte hemma på isen eller någon annanstans. Mycket klumpiga utvisningar av griniga legoknektar i KHK gjorde att man gav bort segern till ett faktiskt ganska lojt Nybro Vikings. I kväll är det 0-0 i säsongens viktigaste match för bägge lagen. Jag tror och hoppas på Nybroseger, men jag tror inte det blir några 6-0 i kväll. 3-2 efter förlängning. Och för övrigt tror jag på returmatch mellan Kvetan och Svensson...

KHK:s klack är förresten en fantastisk klack till att mala på. De var bästa blekingar i går i Victoriahallen.

Nu är det dags att jobba igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0