Fondue

Lördag förmiddag, solen skiner och det är allmänt bra väder och vad passar då bättre att göra än att lägga sig i mörka källaren och kolla på reprisen av På Spåret-finalen från i går kväll? Antagligen en hel del, men På Spåret är som alla följare av denna blogg vet, det är heligt för mig och vilken fantastisk final vi fick. Marcus Birro vann tillsammans med Johanna Koljonen efter utslagsfrågor.


Kung Birro

Marcus Birro är mer eller mindre omöjlig att inte tycka om. En fantastisk personlighet och dessutom utrustad med ett upopenbart starkt intellekt. Koljonen däremot är förvisso och väldigt smart och duktig på alla vis, men jag får inte grepp på den kvinnan utan tycker att hon mest är jobbig med sina oerhörda utläggningar på varje fråga som hon kan svaret på. Dock kompletterar de där två varandra uppenbarligen på ett bra sätt för det räckte som sagt till vinst och nu dröjer det ända till nästa vinter innan världens bästa program återkommer.

Jag vågar förresten sätta en ansenlig peng på att Kalmar FF:s Henrik Rydström kommer återfinnas i det programmet när hans fotbollskarriär är över.

På tal om KFF så lär det bli till att se deras premiär från TV-soffan i eftermiddag samtidigt som man följer Nybros kvalmatch mot Kiruna som jag högst troligt itne har möjlighet att bevaka live i eftermiddag av olika anledningar. Så blir det ibland och vid de tillfällena är internet en viktig vän.

Jag tror Kalmar FF har goda möjligheter att vinna mot IFK Göteborg i eftermiddag. Försäsongen har sett bländande ut och jag har en känsla av att Nannes pojkar blir riktigt farliga i år. Daniel Sobralense har alla möjligheter att bli årets kung i Allsvenskan. Han visade tydliga tendenser förra året att han är en sjuhelvetes fotbollsspelare. Jag tror Kalmar vinner med 2-0.

Jag vill aldrig mer se Yannick Bapupa i Kalmars färger. Helst inte överhuvudtaget faktiskt.

Vad gäller Nybro Vikings så är dagens hemmamatch av yttersta vikt att vinna då bortamatcher i allmänhet är svårare att vinna och bortamatcher mpt Kiruna i synnerhet lär vara tunga. Viktigt i kväll alltså, men jag tror det finns goda möjligheter även där.

Vi var på fonduerestaurangen "2 rum & Kök" i går kväll och vi åt så vi höll på att spricka. Vansinnigt gott. Dock ganska dyrt men någon gång emellanåt så får man unna sig även en lite dyrare måltid. En mycket trevlig kväll blev i alla fall facit och efter middagen gick vi på en pub bredvid och tog varsin öl innan vi återstyde kosan hem mot Emmaboda i blixthalkan. Väl hemma valde jag att kämpa mig uppe för att se Tampas match borta mot Washington som började strax efter 01. Såg första tio minuterna innan jag somnade som en klubbad säl för att sedan vakna när det återstod fem minuter. Dock vann Tampa mycket överraskande mot NHL:s kanske bästa lag vilket ger gott hopp inför framtiden. Steven Stamkos poängsvit om 18 raka matcher bröts dock.

Sitter och lyssnar på Björn Afzelius på Spotify. Mycket underskattad artist som oförtjänt ibland faller i glömska.

Min kära moder fyller idag 50 år så jag skickar härmed en varm hälsning till dig mor! Grattis på din stora dag!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Anso

Stort Grattis till Monica!! Hoppas att ni har det bra i solen. kram

2010-03-13 @ 16:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0