Rävsax

Var igår kväll ute på långpromenad med min dotter. Jag uppskattar ,som ni säkert vet vid detta lagret, riktigt vinterväder och det vill jag lova att måndagskvällen erbjöd. Smällkallt och stjärnklart. Ellie låg som en prinsessa varmt inbäddad i mångder av filtar,täcken och kläder och har säkerligen ärvt sin faders fascination för sann vinter.

Jag stannade till på ICA för att inhandla diverse förnödenheter varav hälften glömdes kvar vid packningsstationen vid kassan då lätt panik uppstod då Ellie tappade sin napp och tumult utbröt i hennes värld. Självklart släppte jag allt och dök handlöst ner i vagnen för att hitta nappen och detta lyckades jag med till dotterns stora förtjusning varpå hon tryggt och lugn somnade om igen. Själv glömde jag hälften av varorna, betalda och klara. Dock tog jag mitt förnuft till fånga och körde ner och hämtade tingestarna senare på kvällen utan fler missöden.

Har blivit beroende av något så bisarrt som Aftonbladets datumkryss. Ett fantastiskt trevligt litet korsord som bara måste lösas de dagar den tidningen inhadlas...

Det är valår i år och på de flesta radiostationer börjas det redan tjatas om vilket parti som är det rätta. Jag kan inte fatta vilken otrolig lekis-nivå många av våra politiker trots allt befinner sig på. Man kan absolut inte tycka att något annat parti förutom det egna har kommit på en bra idé. Endast om någon i det egna partiet har sagt något mer eller mindre intelligent så tycker företrädare för det partiet direkt exakt likadant. Jag måste bara fråga; är jag den enda i landet som tycker att mer eller mindre varje parti har en del sunda (och för all del även korkade) punkter på sina program? Måste man bara tycka att ett enda parti har rätt? Det gör i alla fall inte jag. Hade sossarna haft en anna partiledare hade valet dock varit ganska lätt, men jag har oerhört svårt för Mona Sahlin... Det blir väl som vanligt att kvällstidningarnas test får avgöra var min röst hamnar, men det får bli ett senare bekymmer.

Det var bistert att cykla till gruvan i morse. Nytvättad i ansiktet men uppenbarligen inte så noga avtorkad så börjades min färd mot jobbet, och det kan jag fan säga att cykla ett par kilometer i femton köldgrader med ett lätt fuktigt ansikte känns ungefär som att ha en rävsax i var kind.

Någon som däremot hade fått min röst i vilket val som helst är Henrik Sedin som är på god väg att vinna NHL:s poängliga vilket är helt enormt i mina ögon. Han kunde bli statsminister i stället för Reinfeldt...

I kväll blir det innebandy. Två timmar som vanligt på tisdagar. Lite av en höjdpunkt i vardagen faktiskt. Om det går bra vill säga. Jag har inte rosat marknade de senaste träningarna men vem vet, det kanske vänder i kväll. Huvudsaken är att man rör på fläsket, och innebandy är en ypperlig form av motion.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0