Pantrar till förrätt, tigrar till huvudrätt och en femhundring till dessert

Denna rent ypperliga idrottsöndag har snart lagts till handlingarna... Inte. Denna söndag kommer förmodligen inte glömmas av en enda sann Nybro Vikings-supporter. Detta var söndagen när vikingarna åt upp ett helt lass med tama tigrar till middag.

Man började redan i onsdags med att till förrätt beställa in en liten portion pantrar som var lite svårtuggade men som ändå till slut slank ner. Till huvudrätt väntade alltså en stor portion Tingsryds-tigrar serverade i den invändigt vackra restautanten Daque d´hall. För er som undrar vad fan jag dillar om så försöker jag helt enkelt bara hitta på lite justa metaforer för Nybros slakt av TAIF i Dackehallen denna eftermiddag med stenrättvisa 4-2.


Nybro var vansinnigt taggade redan från start och det dröjde inte länge innan man tagit ledningen med 1-0 efter att planens offensivt bäste, Mikael Ahlén tryckt in returen efter Anders Grönlunds rungade stolpskott. TAIF kvitterade emellertid efter några minuter klart rättvist eftersom Nybro efter sitt ledningsmål hade sin enda riktiga downperiod under hela matchen. Den varade dock ungefär tio minuter, med konstant press mot utmärkte Jonas Sparring i Nybros mål. Första perioden slutade 1-1.

I andra var Nybro det hetare laget och trummade på och skapade mycket chanser och till slut satte Alexander Kovalönok dit tvåan efter drygt halva perioden. Dock skulle glädjen även denna gång bli kortvarig då Olof Einarsson bara några minuter senare gjorde sitt och Tingsryds andra mål denna afton. Efter massivt tryck från Vikings sida i slutet av perioden med en jättechans precis i slutsekunderna så ljöd slutsignalen och även den andra perioden slutade 1-1 vilket som den sluge (läs Nybro-supportrar) redan räknat ut ger en totalställning av 2-2.

I tredje var det lite avvaktande från bägge håll även om Nybro kändes lite hetare och mer benägna att vinna matchen. Det skulle dock dröja tills halva perioden var spelad innan lagkapten Henric Gustafsson tryckte in en retur efter stenhårt jobb av hela den femman. Ett riktigt kämparmål. Med halvminuten kvar avgjorde Ahlén med ett mål i tom kasse var på tigrarna var tämligen tama och uppgivna m ed all rätt, då isens bästa lag segrade fullt rättvist.

Givetvis var jag så pass segerviss innan matchen att jag mer än gärna spelade en hundring på Svenska Spel på Nybro som stod i nästan fem gånger pengarna, så tre poäng och femhundra riksdaler rikare får väl ses som ett hyfsat dagsverke.

Sparring var grym i målet och blev rättmätigt utsedd till Nybros bäste spelare.

Många var det ju som efterlyste en tabell av Nybros och Tingsryds serie, och jag är idel öra för mina kära läsare och puplicerar gärna den aktuella tabellen med en liten kommentar till dessutom:

Olofström 2 2(0) 0 0(0) 2 6
Nybro 2 2(1) 0 0(0) 3 5
Vita Hästen 2 1(0) 0 1(0) 1 3
Skövde 2 1(0) 0 1(0) 0 3
Tingsryd 2 1(0) 0 1(0) -1 3
Skåre 2 1(0) 0 1(0) -1 3
Pantern 2 0(0) 0 2(1) -2 1
Mariestad 2 0(0) 0 2(0) -2 0


Så ser den alltså ut just nu. De fyra bästa lagen går till playoff och de fyra sämsta gör det inte. Som alla ser så ligger TAIF pyrt till och är faktiskt just nu inte ens på slutspelsplats. Då hjälper de 200 poäng man hade upp på övriga i grundserien föga. Nybro däremot är mer eller mindre redan klara för Elitserien 2012 vilket känns kul. Ett rykte jag hörde på läktaren var att B-Å Gustafsson satt studerade Jonny Ågren eftersom OS-truppen drabbats av lite skador. Mikael Ahlén var tydligen också aktuell.

Nä, skämt åsido. Det var bara en tidsfråga innan TAIFs första förlust skulle komma, och säga vad man vill, men Nybro har varit hyfsat nära ett par gånger tidigare under säsongen att knäppa de gröna tigrarna på näsan. Det kom lägligt idag, eftersom det faktiskt innebär att Nybro för första gången på väldigt länge kan stoltsera med fler poäng än ärkerivalen. På ett sätt känns det som att det spelar ingen roll hur jävla illa vikingarna spelar under återstoden av serien. Oavsett vad så har man käkat upp Tingsryds tigrar med hull och hår mitt framför ögonen på deras egna hemmapublik. Har inte sett Nybro spela så bra hockey på väldigt länge
.

Det kommer att bli ganska lättjobbat i morgon. Hade jag hetat Lasse Franzén hade jag nog övervägt förtidspension. Jag kan vara spydig emellanåt, det vet jag. I morgon kommer det nog bli värre än så. I kapp och förbi- igen...

HM, AK och Tappen... ja, vad ska jag bara säga till er. Detta räcker kanske...

 

I Nybro Open åkte tyvärr JIF ut i semifinalen efter straffsparkar. En semifinalplats är dock fullt godkänt och firma Jäghagen/Grozdanovski kan nog göra underverk med detta laget. Jag tror mycket på dom i alla fall och tror förstås också att det 2011 spelas division 5-fotboll på IP!

I morgon börjar årets första fulla arbetsvecka. Ja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och börja gno...

/~~/

Kommentarer
Postat av: kent J

Taif var efter redan under nationalsången..... // Kent

2010-01-10 @ 20:20:37
Postat av: Tappen

Oj vad smsen haglade in igår efter Nybros seger. Att Nybrosuppotrar var medgångs visste man ju innan men så till den milda grad trodde jag aldrig. Folk som man trott inte var hockeyintresserade var plötsligt väldigt intresserade.... Det kanske tom kan bli 1500pers i Nybros hockeytempel på onsdag för nu har medgångssuppotrarna vaknat!! Dock är jag inte sämre förlorare än att jag gratulerar Nybro. Det slutade med 8 raka så Nybro har bara 7vinster kvar för att tangera... Dock är så vitt jag vet inte alla matcher i serien färdigspelade än??? Man kan ju lätt tro det och att Nybro redan gått upp med tanke på reaktionerna... Men än lever Taif! med rätt resultat på onsdag kan vi vara i topp igen...

2010-01-11 @ 19:21:35
URL: http://jennymelin.bloggagratis.se/
Postat av: Ante

Tappen: I kapp och förbi min vän, i kapp och förbi!

2010-01-11 @ 20:05:16
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Ja ikapp o förbi. o det är bara att erkänna att det är direkt pinsamt av TAIF att förlora hemma mot seriens sämsta lag.

2010-01-13 @ 14:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0