Tala är silver, tiga är guld

Vilken match han gjorde, David Elm. Vi satt klistrade i TV-soffan jag, Ellie, Johanna och Malin och vrålade högt när Elm läckert nickade fram Danny Murphy till 1-0 för Fulham. Ellie vrålade också, men mest av lycka för att hon lyckats få in samtliga tio fingrar i sin egen mun. När David Elm några minuter senare påpassligt gjorde sitt första mål i världens tuffaste liga så vrålades det åter. Ellie var dock tyst och jag konstaterade att för en del är en vit lampskärm mycket mer intressant än när lokala fotbollshjältar avgör matcher i Premier League. Jag ska förklara för Ellie när hon blir lite större hur stort det faktiskt är att ha gjort vad äldste broder Elm nu har gjort.

Det måste vara fantastiskt att gå från att inte en "expert" i fotbollsvärlden tror att man ska lyckas till att höra samma människor snacka om att Erik Hamrén borde plocka ut honom som lekkamrat till Zlatan (om Zlatan tackar ja...) i landslaget.

Lasse Johansson deltog igår på EIS träning och blir det så att han skriver på så ska du inte tro att du slipper undan dina baklängespromenader Markku Ahonen... Att tala är silver, att tiga är guld. Ett påstående som nog ibland stämmer in såväl på borgmästaren i Boda som på Sveriges samlade fotbollsexperter...

Nu tror förvisso knappt jag heller att Lasse Johansson ritar på för EIS, men eftersom han numera till och med tränat med laget så förefaller det åtminstone inte omöjligt. Lasse har ju som bekant rötterna i Emmaboda och emellanåt är blod tjockare än vatten. Årets värvning hade det blivit, och är det så att han ritar på så kan jag väl drista mig till att vid några bortamatchtillfällen åka bil till kamperna, ge Ahonen något värmande om vi kör förbi honom någonstans uppåt Rydaholm, och sedan efter matchen återigen sätta mig i bilen för att på någon timme återigen befinna mig i hemmet...

Tampa har vunnit fyra i rad nu. det har inte hänt sedan 2007 och något stort är på gång i Florida. I natt spöade man Vancouver som är ett högst mediokert lag just nu, eftersom tvillingarna Sedins hysteriska form nu befinner sig i en svacka. Endast en assist under de senaste fyra matcherna har bröderna producerat tillsammans. Hoppas att de hinner komma i form till OS.

Nu är det dags att jobba igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0