Idrottsdag

Denna söndag har gått i idrottens tecken. Mestadels som åskådare men faktiskt även som utövare. Emellan två hockeymatcher klämde jag in en löparrunda på 6100 meter och även om det stundtals under rundan kändes som om Ellie skulle bli faderslös så känns det nu i efterhand väldigt bra. Har inte varit ute och sprungit sedan typ januari så det var behövligt. Jag har vid det här lagret lärt mig att man inte ska lova att man ska springa eller träna si eller så många gånger i veckan, så den gubben går jag inte på igen utan lovar istället mig själv att i alla fall få upp regelbundenheten på dessa träningspass ett snäpp.

Ellie och jag åt frukost i Lindås hos mina föräldrar i morse. Ett överraskningsbesök som blev glatt emottaget!

Jag började min idrottsdag med en av de mest glädjande matcher jag sett på hela året. Jag följer som ni alla vet NHL slaviskt och därför var det givet att spela in Vancouvers sista match för säsongen hemma mot Calgary. Jag ville följa Henrik Sedins kamp för att vinna poängligan och efter en bländande föreställning tillsammans med broder Daniel där de båda svarade för inte mindre än fyra poäng så ser det onekligen bra ut för svensken. Mäktigt att se hur hela laget ställde upp för Henrik Sedin. Nu har han ter poäng fler än Alexander Ovechkin som just nu i skrivande stund påbörjat sin sista grundseriematch för säsongen. Håller förstås tummarna för att han inte lyckas göra några tre poäng. Att vinna NHL:s poängliga är enormt i Nordamerika och det vore Sedin väl unnat om han lyckas.

*Uppdatering kl 21.00: Henrik Sedin kan nu titulera vinnare av poängligan i NHL sedan Alexander Ovechkin gått poänglös av isen i kvällens match. Stort Sedin. Stort!

Ellie ligger här på golvet och är mest nöjd över det faktum att hon numera kan rulla runt. Hon gillar det även om det inte alltid blir rätt. Nyss fastnade hon med armen på tillbakavägen, men ett gallskrik, en spya och lite hjälp från farsan så löste även det sig. Nu ligger hon i en saccosäck och kollar på hockey på tv:n. Hon valde alltså hockey framför att följa med Johanna ner till konstgräset för att se när moster Anso spelar boll. Förståndig tjej. När jag bloggat klart ska jag lära henne hur offsidereglen i ishockeyfungerar. I morgon ska jag lära henne några enkla powerplaykombinationer.

Efter NHL-hockeyn gav jag mig ut och lubbade min sedvanliga runda som precis som jag nämnde kanske inte används så frekvent längre. Väl hemma hade Johanna stekt pannkakor som avnjöts med glass vilket precis som vanligt var gudomligt gott.

Vilket väder det har varit idag. Inte helt optimalt för tv-tittande kanske,men jag gläds för er som varit ute mer än jag varit.


Eftermiddagen tillbringades sedan åter framför burken. Denna gång var Viasat Hockey inzappad och kvalseriedramatiken mellan AIK och Växjö skulle följas. Premisserna var enkla. Vinst för AIK och solnaiterna var klara för Elitserien. AIK vann. Men jävlar i havet vad det satt hårt åt. Växjö Lakers målvakt Victor Fasth var så bra som bara han kan vara och höll tätt i 55 minuter, men sedan orkade han inte hålla ihop benen när amerikanen Lawson kom fri med honom. AIK fastställde sedemera slutresultatet till 2-0 efter en balja i tom kasse. Grattis AIK!

TAIF har just nu 3-3 med några minuter kvar och Allsvenskan är nära nu. Mycket nära...


*Uppdatering kl 21.00: TAIF är nu helt klara för Allsvenskan och vår division ett-serie blir genast mycket tråkigare. Lycka till bland de stora pojkarna Tingsryd. Ni är värda chansen!


Nu påkallar dottern min uppmärksamhet och jag tycker att tonfallet i hennes röst ropar på gröt så det är inte mycket mer att be för än att laga denna delikatess åt fröken Karamell...

/~~/

Kommentarer
Postat av: Tappen

Utspelade men vi gick upp!!! ÄÄntligen! Nu kan man gå med huvudet högt som Taifare i Nybro.. I allafall 1 år. Sen att spurs torskade känns naturligtvis inte bra men en dag som denna så kommer fotbollen i andra hand. Men tänkt vilken SVART söndag det blivit om inte....

2010-04-11 @ 21:49:31
URL: http://jennymelin.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0