Mest hockey faktiskt

Fyra hela dagars påskledighet ligger just nu framför i alla fall mig och det känns välbehövligt och riktigt skönt. Det är mycket att göra på jobbet och efter ett projekt som kanske inte var alldeles lyckat på min bana trots att det fanns ett fokus på ergonomi så är man mer sliten i kroppen än innan. Men det blir förstås bättre, hoppas jag. Orderingången är väldigt bra just nu precis som vanligt i vårtider och det känns tryggt när order börjar trilla in. I år har vi dessutom fått tillåtelse att bygga lagermaskiner trots all fokus på lean production, och det är något som vi på golvet gillar då det underlättar ohyggliggt de veckor när det är alldeles för mycket att göra.

Följer Skellefteå- HV71 med ett öga, Ellie och hennes passion för det ädla spelet (eller kanske bara det faktum att det rör sig och låter festligt på TV:n) med det andra.

Läser till min stora förtjusning att vadslagningsgurun Markku Ahonen ägnar några läsvärda rader på sin blogg om det faktum att Teemu Selänne nu nått den fantastiska milstolpen 600 mål. Det är skönt att det finns någon form av hockeykärlek i den kappvändande bloggaren. För er som inte är insatta är det den platån inom NHL-hockeyn som plockar ut de allra bästa från de redan jävligt bra som kommit upp i klassiska 500 mål. Vi svenskar har aldrig haft någon i den kategorin och efter Mats Sundins uttåg ur NHL så finns det i ärlighetens namn inte en nu könsmogen svensk som har en rimlig chans att hamna där. Sudden stannade på 564 baljor och leder överlägset den svenska skytteligan. Finland har två lejon över drömgränsen i Selänne och Kurri som därmed får medlemsskap i samma ytterst exklusiva klubb som bland andra Wayne Gretzky, Gordie Howe, Steve Yzerman, Mario Lemieux, Phil Esposito, Mark Messier, Bobby Hull och sonen Brett, Dave Andreychuk och Marcel Dionne för att nämna några. Lägger vi sedan till Luc Robitaille, Jaromir Jagr, Dino Ciccarelli, Mike Bossy, Mike Gartner och Brendan Shanahan så har vi nämnt allesammans så Teemu Selänne har alla anledning att vara nöjd.


Finsk sisu

I kväll har Johanna lovat att laga scampi. Är oerhört svag för denna maträtt som min svärmor introducerade mig i. Friterade räkor och kräftstjärtar med ris och kall kaviarsås är gott utav bara fan...

Ännu mera hockey: I morgon avgörs det om Nybro ska haka på i tätstriden om platserna till Allsvenskan eller om striden om de två åtråvärda platserna ska stå enkom mellan Tingsryd, IKO och Sundsvall. Rykten gör dock gällande att det kan bli oerhört viktigt att få en framskjuten placering även om man inte lyckas ta någon av de två platserna då ju anrika Björklöven som bekant lider av svåra ekonomiska problem och står på ruinens rand. Detsamma gäller även IKO och Sundsvall. Ja, i ärlighetens namn vete fan om en eventuell uppflyttning vore pornografi för Nybros ekonomiansvarige heller.
Nu har man dessutom höjt bidragen till elitserielagen till 25 miljoner kronor per organisation eller franchise som man ofta väljer att kalla det numera samtidigt som klubbarna under i underligorna får lika lite som tidigare år. Vet inte exakt men jag tror att ett allsvenskt lag erhåller ett par hundra tusen och lagen där under lär knappast få mer än femsiffriga belopp om ens något. Detta innebär att Elitserien är en till 95% stängd liga och då faller vi tillbaka till mitt gamla resonemang om att en gång för alla stänga serien. Rösta in Leksand, Malmö, AIK, Växjö och möjligen något lag till och gör en norrgrupp och en södergrupp och kopiera sedan NHL:s upplägg och jag lovar att det blir ett större intresse än någonsin kring vå nationalsport.
Övriga lag kan med framgång spela om ett alternativt mästerskap för ingen ska inbilla mig att lag som Nybro Vikings, Tingsryd, Troja, Borås eller Örebro har ett skit att göra i en serie för de bästa/rikaste. Inte en chans. Nä stäng ligan och låt de stora spela mot de stora och de mindre mot de mindre.

I morgon blir det födelsedagskalas när svägerskan Nathalie fyller år. Det ska bli så trevligt så. Det ryktas om grillat på menyn och då mitt herrskap vet jag en som får handla en storlek större byxor nästa vecka.


Ellie Bell Karamell får just nu gröt av sin mamma och avnjuter denna delikatess som om den vore oxfilé.  Flickebarnet äter med så god aptit att en grötbytta tar slut fortare än kvickt. Även vanligt vatten är något som fångat den unga damens intresse. Nu undrar säkert många varför inte Ellie uppskattat vatten innan; har inte flickan druckit på fem månader? Jo, det har hon förstås, men all vätska som hon har behövt har funnits i bröstmjölken varpå vanligt vatten är ett relativt nytt fenomen för henne. Hon har för en tid sedan fått följa med i duschen när jag eller Johanna duschar och där upptäckte hon hur jättegott det var med vatten. Visserligen varmvatten då men nu är hon mer inne på kallvatten.

I morgon skall även Genstigen 6 storstädas. Golv ska torkas och damm skall elimineras. Jag är möjligen lite underlig då jag inte finner städning som något speciellt tråkigt utan kan faktiskt tycka det är ganska kul. I alla fall efteråt.

Inte en enda påskkärring har knackat på idag. Var är världen på väg? Det var en av årets största dagar när jag var liten. Flera dagar inna kartlade man vilka som betraktades som givmilda. Jackpotten var förstås när man fick någons samlade bestånd på tioöringar, ibland gav till och med någon gammal farbror oss en femma varpå hel,a kvarterets ungar i ilfart skyndade dit. Godis kom på en given andraplats medans de glädjedödarna som gav oss frukt eller typ fyra russin fick en negativ minnesnotering för kommande säsong.

Idag har äntligen Viasat Hockey kommit till Telias utbud. Vad jag har längtat. Har förstås redan kanalen och nu ska här kollas hockey. Canal + kommer att sägas upp snarast möjligt då även Premier League som bekant kommer att sändas där.


Nu blir det till att slappa i soffan. Jag vill passa på att tillönska er alla en glad påsk!


/~~/
Kommentarer
Postat av: AK

Intresset blir kanske srörre än nånsin för Elitserien. Men för Nybrom Troja, Tingsryd o övriga kan de då lika gärna packa ihop för ibgen kommer längre bry sig mer om hockey på övriga orter där man inte ens i drömmen kan gå upp. Men det kanske är lika bra att elitserielagen själva får bygga upp helt egna organisationer och skola alla spelare från knatteåldern- det brukar de ju gärna satsa pengar på- och tänk vad pengar det blir över det blir för alla andra kommuner som slipper kostnaden för att driva alla dyra ishallar....

2010-04-02 @ 17:35:06
Postat av: Ante

AK: Det systemet fungerar alldeles utmärkt i Kanada som ändå är hockeyns hem. Intresset där är enormt för alla olika ligor. Där finns inget divisionssystem så långt ögat kan nå och ändå är både intresset och klassen världens bästa. Stäng Elitserien och kopiera det kanadensiska systemet rakt av så utecklas den svenska hockeyn, det kan jag lova. Tingsryd, Troja och Nybro kanske någon gång kan lyckas att ta steget hela vägen upp, det kan säkert hända, men väl i Elitserien finns inte en enda möjlighet för en mindre klubb att överleva. De andra klubbarnas ekonomier är för stora för att ett mindre lag ska ha en chans så därför är det lika bra att stänga en redan mer eller mindre stängd liga. Under alla år Elitserien har funnits tror jag inte tjugo olika ag har spelat i den och det talar väl för sig självt.

2010-04-02 @ 18:59:30
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tallen

21 lag...

2010-04-03 @ 00:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0