Rond två

Hösten är sannerligen här nu. Kyligt, regnigt, mörkt och blåsigt. Men den har faktiskt sin charm ändå. Man kan med gott samvete sitta inne och glo på TV, det gör jag förvisso med gott samvete oavsett årstid men det känns lite extra legalt att borra ner sig i soffan och småfnittra åt repriseringar av amerikanska komediserier som man kan utan och innan. I kväll har jag för avsikt att se en halvlek av Barcelonas match borta i Kazan, den har redan börjat så det får väl bli andra halvlek. Kommer också att följa V64:an från Solvalla som har blivit min nya onsdagshobby.

I går kväll spelades det två timmar innebandy och det var tungt och ganska okoncentrerat från min del. En miljon missar var mitt facit, men svett blev jag och det var den enskilt största anledningen till att jag deltog. Har sagt det förr och säger det igen, innebandy är ett utmärkt och framför allt roligt sätt att motionera på.


Min gamle trätobroder Markku Ahonen verkar ha tappat läsare på sin blogg då han i ett pinsamt försök att vinna dessa läsares förtroende åter dammar av den gamla hockeyfightssnackisen och går faktiskt så långt att han påstår att undertecknad ejakulerar vid åsynen av ett sådant handgemäng. Jag nöjer mig med att konstatera att jag fortfarande uppskattar det momentet av det ädla spelet ishockey, skulle inte påstå att det ger mig "en lång och efterlängtad utlösning" men jag uppskattar det, och står fortfarande fast vid att det är en oerhört viktig del av hela den nordamerikanska hockeykulturen.
Att sedan tidigare nämnde bloggare som härom dagen mer eller mindre tjurade ihop för att Wigan inte "ställde upp och stöttade" idioten Marlon King som slagit en flickstackare sönder och samman för hon inte ville ge denne "en lång och efterlängtad utlösning" tycker jag vittnar om en sorts dubbelmoral då det i mitt tycke känns som om det i hundra fall av hundra måste vara bättre när två hockeykrigare ger på varandra än när en kåt fotbollsspelare fördärvar en ung tjejs liv. Men, Sverige är ett fritt land och man får väl tycka som man vill... Jag är nog ganska klart dock på hockeyslagsmålssidan fortfarande!

Är numera vaccinerad mot svininfluensan. Inga biverkningar ännu...

När vi ändå är inne på ämnet hockey så tog Tampa en riktigt skön seger i Toronto i natt när man besegrade stadens stolthet med 2-1 efter att Ryan Malone avgjort matchen under övertiden efter en spelvändning som kom till följd av att Maple Leafs prickat ribban i föregående anfall. Nu vann Lightning matchen, och även om det kanske inte var helt rättvist så sitter poängen på kontot, Victor Hedman var grym i natt igen. Killen spelar med sådan oerhörd pondus att jag vågar lova att detta är en ny världsback inom fem år. Tuffare svensk tror jag inte finns i ligan idag och det är med stolthet jag ser unge herr Hedman smälla på motståndare totalt respektlöst och totalt likgiltig i vilket namn den påsmällda motståndaren har på ryggen.

Nu fotboll och trav!

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0