Hög klass

Kalmar FF stod för en underlig upphämtning i eftermiddags när man på Gamla Ullevi mötte GAIS. GAIS ledde med 2-0 när det återstod en minut av ordinarie tid då man bestämde sig för att bjuda Kalmars Daniel Mendes på ett gratismål. Alla som såg matchen trodde nog att det gratismålet skulle ha någon större betydelse men det fick det. Två minuter in på stopptiden så smekte Rasmus Elm fram bollen till Mendes som urläckert lobbplacerade in bollen bakom en hyfsat förvånad Dime Jankulovski i GAIS mål. 2-2 slutade matchen och även om det var en hel del tur som gjorde att regerande svenska mästarna fick med sig en pinne hem så tyckte jag nog inte att det var orättvist sett över 90 minuter.
GAIS bägge mål gjordes utav Wanderson do Carmo som är riktigt underhållande att se på.

Såg Henrik Schyfferts show på TV igår och det kan jag ärligt säga att det var nog det bästa SVT någonsin visat. Helt suveränt bra. Schyffert gick från att ha varit en ironisk diva till att numera vara en ironisk diva med skön självdistans och förvånande smart och självrannsakande. Det trodde jag inte om honom. Ni som inte såg det bör försöka se någon repris eller fixa DVD:n för det var underhållning på allra högsta nivå.


Henrik Schyffert höll hög klass 
Foto: www.nummer.se


Eftermiddagen har tillbringats i trädgården för min del. Har äntligenfått bukt på min trimmer. Jag gjorde allt precis tvärtom vad pilar och övrigt visade, och vips så funkade den betydligt bättre än vad den någonsin gjort tidigare. Nu har vi nytrimmade kanter. Och när jag ändå var i gång så tog jag ett varv med gräsklipparen också. Det blev fint som snus...

...och på tal om snus så undrar jag om suget någonsin kommer att ge med sig. Jag tror inte det.

I kväll blir det förhoppningsvis slutspelshockey från Stanley Cup. Den västra finalens fjärde match mellan Chicago och Detroit ska avgöras i United Center. Red Wings leder med 2-1 i matcher. Canal Plus sänder och jag tittar. Antagligen. Jag är tyvärr inte fullt så mycket man att jag bestämmer över vad vi ska se hemma på söndagskvällarna, men då vi har två TV-apparater hoppas jag på att det ska finnas en möjlighet för mig att se på lite idrott när den är som allra allra bäst.
 
Såg Carolina ge Pittsburgh överraskande lite motstånd hemma i Raleigh. Pingvinerna vann med klara 6-2 och har nu 3-0 i matcher. Evgeni Malkin gjorde två nya pytsar och är hetare än någon anna spelare. Grabben kan göra vad om helst, när som helst, hur som helst. Pittsburgh är också så grymma mot sina motståndare att dom placerar Crosby, som är ungefär lika het, i förstafemman och Malkin i andrafemman för att ge motståndarnas backar noll sekunders chans till vila. När det sedan blir powerplay, för det blir det när tidigare nämnda backar inte orkar hänga med firma Crosby/Malkin, ja då sätter coachen Dan Bylsma båda i samma powerplayuppställning och låter dom spela nonstop tills dom gjort mål eller att överläget är slut.
Mycket lutar åt att det åter blir en drömfinal mellan Pittsburgh och Detroit.

Om inte något fruktansvärt oförberett inträffar så är det måndag i morgon vilket för många fortfarande innebär arbetsdag. Ser egentligen inte det som något vidare betungande men ska väl inte sticka under stol med att långhelger är sköna, speciellt sådana med fint väder.

Min groteska förkylning har släppt lite grand. Det finns med andra ord hopp om överlevnad, men man ska inte ropa hej förräns man är över bäcken...

Zlatan gick upp i skytteligatopp när han i eftermiddag stänkte in ytterligare ett mål i Serie A. Inte förlorade dock mot Cagliari på Sardinien.

Klassiska Newcastle får lämna Premier League för denna gången. Ytterligare en förlust, denna gång mot Aston Villa på Villa Park gjorde att Alan Shearers mannar får finna sig i att spela i Championship nästa år. Tungt för en stor stad som Newcastle och inte kunna erbjuda sin fotbollsgalna befolkning fotboll på högsta nivå. Newcastles stora stjärna Michael Owen skulle dessutom enligt rykten lägga skorna på hyllan och satsa på travsport i stället...
Hull City får spela kvar i Premier League trots att man bara vann två av de 29 senaste ligamatcherna. Halvtaskig form där, men det räckte uppenbarligen ändå.

Innan säsongen så spelade jag 100 kronor på att Cristiano Ronaldo skulle plocka hem skytteligatiteln även denna säsong. Ronaldo var då skadad och skulle missa första månaden av ligan därför var hans odds 10 gånger pengarna. Inför sista omgången ledde han ligan på 18 mål tillsammans med Chelseas Nicolas Anelka. Jag behöver väl egentligen inte fortsätta. Anelka gjorde givetvis mål, Ronaldo gjorde det inte. Ronalde var för övrigt inte ens med då Sir Alex sparar folk inför Champions League-finalen på onsdag. Man U är därmed skyldiga mig 1000 spänn. Minst. Spärren kan betala dom till mig eftersom jag och Sir Alex sällan träffas.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Spärren

Hehe, jag snackade med Sir Alex i fredags o bad han inte plocka med Ronaldo pga jag visste du spelat på han

2009-05-24 @ 20:20:52
Postat av: Ante

Spärren: Skulle inte förvåna mig...

2009-05-24 @ 21:01:44
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0