JIF-Örsjö

Egentligen är det väl bara att ta tjuren vid hornen och konstatera att vi inte var på topp i kvällens drabbning mot ett laddat och vilt kämpande Örsjö IF. Matchen som vi hade som mål att vinna, slutade mycket trist 2-2 till många forsares stora besvikelse. Dock ska vi nog vara nöjda med den poängen eftersom vi med 20 minuter kvar låg under med 2-0 och inte mycket tydde på att en vändning var i antågande.


Vi spelade som följer:
MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Martin Johansson (ut 45, in 65)
MB: Johannes Medin, Robin Franksson
HM: Henrik Svensson
VM: Peter Andersson (C)
IM: Andreas Cornelsen, Zoran Cipra
ANF: Adam Wellrup, Andreas Johansson (ut 30)

AVB: Magnus Lundegårdh, Tobias Fransson ( in 30, ut 65), Clas Fredriksson (in 45), Johan Eriksson

Den första halvleken påminde oerhört mycket om inledningsakten i Alsjöholm i tisdags. Stelt och omständigt spel från vårt håll utan några riktigt farliga chanser. Vi spelade inte väl, vi tog väldigt mycket felbeslut överallt i banan och den ende som kan kvittera ut ett godkänt betyg efter en halvleks spel var Zoran som slet som ett djur matchen igenom.
I andra halvlek så trodde vi nog att målen skulle börja trilla in i lika behaglig takt som i Alsjöholm, och det gjorde dom. Dock inte till vår fördel. Örsjö tog ledningen med 1-0 efte 55 minuter i efterspelet av en frispark där vi missade i markeringen på en gubbe som till slut fick bollen och enkelt kude trycka in ledningen. Tio minuter senare skulle det ringa igen. Vi står och dräller med långt bak i banan och Örsjö snor den och kan relativt simpelt peta in 2-0. Det jobbigaste i detta läget är det faktum att det inte alls är orättvist. Jumbon Örsjö har varit minst lika bra som oss och leder välförtjänt. Nu börjar dock JIF att inse allvaret i situationen och trycker på framåt och når till slut också en reducering när Martin Johansson elegant nickar in Johannes Medins fina hörna. Efter detta är pressen total mpt Örsjömålet men inte förrän det återstår runt sju minuter kommer kvitteringen. En hörna som rensas undan till ingen mindre än Johannes "Ronald Koeman" Medin som trycker till med högerdojan så pass att vi alla är övertygade om att Johnny Elm ska komma upp med matchbollen från hyttan, men det blir inte så. Den äckligt vänsterfotade Johannes trycker till lädret med högern så in i helvetes bra och hårt att målvakten ska vara glad att han inte stod i vägen. En solklar kandidat till årets mål. Efter detta trycker vi på men matchen slutar 2-2 och sett över 90 minuter var inte detta helt orättvist även om vår press var konstant under matchens sista 20 minuter.
Jag är väldigt besviken på att det inte blev mer än en poäng men det tjänar dessvärre ingenting till utan det är bara att se till att det blir full pott i nästa match som inte är förrän om två veckor borta mot S:t Sigfrid.

Sammanfattning:
Johansfors IF- Örsjö 2-2'
0-1, 55 min. Örsjö IF
0-2, 65 min. Örsjö IF
1-2, 75 min. Martin Johansson (1)
2-2, 83 min. Johannes Medin (1)


I Yzermancupen hade turen i dag kommit till Jarkko Pekkala som delade ut poängen enligt följande:

*** Zoran Cipra
**  Johannes Medin
*   Robin Franksson


I sammandraget ger det följande ställning:
10 poäng: Henrik Ahlström
5 poäng: Zoran Cipra
3 poäng: Adam Wellrup, Peter Andersson
2 poäng: Axel Karlsson,Oscar Ahlström, Andreas Cornelsen, Johannes Medin
1 poäng: Robin Franksson


Zoran tog en ytterst välförtjänt trea i en match som han och vi övriga nog ändå snarast vill glömma. Henrik Ahlström var inte med i truppen i kväll då en sträckning satte stopp för det. Nu finns det bara att ta nya tag och ändå glädjas åt att vi till slut slet ihop en poäng som satt väldigt långt inne.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Martin

Nu du broder delar vi skytteligan oss emellan! Första målet man gör sen Björn Olsson drillade oss på P10 tiden, jag är i Form=)

2009-05-16 @ 03:07:13
Postat av: Paul

Mighty Örsjö! Där rök tåget till Femman

2009-05-16 @ 10:59:28
Postat av: Ante

Martin: Ja. det var ett vackert mål. Beträffande skytteligatiteln så vill jag minnas att det är långt kvar. Dock finns det inte mycket som tyder på att varken du eller jag kommer att göra så värst många fler mål!

2009-05-16 @ 12:40:18
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0