S:t Sigfrid- Johansfors

En riktigt tuff bortamatch stod på schemat denna ljuvliga majkväll när Johansfors IF åkte till idylliska Gårdsryd för att där göra ett försök att få med sig poäng hem ifrån den tuffa matchen mot S:t Sigfrid. Faktum är att man gjorde det så bra att man fick med sig alla tre poäng efter att stundtals ha presterat säsongens bästa spel och framför allt visat prov på fin inställning och kämparglöd.

Johansfors spelade som följer

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Johannes Medin, Henrik Ahlström

YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall (ut 20 min)
IM: Robin Franksson, Zoran Cipra (+)
ANF: Oscar Ahlström (rött kort, 50 min), Adam Wellrup

AVB: Henrik Nordström( in 20), Martin Johansson, Andreas Cornelsen (bytte från och till med Wellrup och Ahlström på topp)

Johansfors tycker jag visade direkt i första halvlek att man inte tänkte låta sig nedslås av den gnagande förlusten senast mot Örsjö. Faktiskt redan i matchens första minuter tyckte jag mig se en helt annan inställnng och en helt annan vilja från JIF som för dagen spelade i rött.
Johansfors var det bättre laget inledningsvis och höll i bollen en hel del och skapade en del halvchanser. Zoran styrde spelet med fina bollar från innermittfältet och Johannes Medin styrde backlinjen med järnhand. Hemmalaget var dock inte ofarliga utan stack emellanåt upp med farliga kontringar men en stabil Axel Karlsson i målet gjorde sin bästa match för säsongen och avfärdade varenda chans.
Efter ungefär en halvtimme fick vi en hörna som Zoran Cipra slog och som någon skarvade till Robin Franksson som distinkt på volley begravde bollen i nätmaskorna och gav forsen ledningen. Rättvist och väldigt skönt.
Med lite flyt och framför allt med lite mer kyla i löpningarna som ideligen blåstes av för offside, de allra flesta gångerna helt korrekt men det fanns tillfällen då man hade all anledning att tveka, så hade det kanske kunnat trilla in ytterligare någon boll i mål men 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hade inte mer än börjat innan Oscar Ahlström fick en fin boll i djupet och rann igenom varpå domaren blåser av för offside, ett tveksamt domslut, varpå Oscar blir rosenrasande och talar om för domaren vilken kapacitet han håller och får därmed syna sitt andra gula kort för kvällen och följdaktningsvis så det röda och kvällen som fotbollsspelare var därmed över för yngste broderna Ahlström.
Efter utvisningen är det grinigt på planen. JIF tacklar detta väldigt bra tycker jag och visar i närkampsspelet att man inte viker sig och krigar och krigar. Man krigar så pass bra att man reder ut den värsta pressen under matchens slutfas och kan välförtjänt åka hem med tre friska pinnar som mer än gärna sätts in på kontot.