Top 10

Trots att denna arbetsveckan nyss börjat så börjar den lida mot sitt slut. Jag jobbar bara i morgon också sedan beger jag och Johanna oss mot sydligare breddgrader. Dessvärre har vi inte varit lika flitiga med lotterifösäljnigen som Emmaboda IS herrlag som för tillfället befinner sig i Spanien på träningsläger, nej vår lite stramare, budget räckte endast till två enkla andraklassbiljetter till Malmö central. Det är dock inte fy skam för väl i Malmö så vankas det hockey. Sverige spelar en träningslandskamp mot Schweiz i Percy Nilssons skrytbygge så det ska bli intressant att se matchen där. På fredag åker vi sedan hem och då tar vi med oss Liam som ska bo hos oss i helgen vilket vi tycker ska bli superkul. Hockey, långhelg och Liam, det är ingredienser för en kanonhelg det!

Var hos Specialistläkargruppen igår kväll. Man hittar fortfarande inget fel på mig. Som sagt, både bra och dåligt.

I morgon spelar Sverige igen. Även denna gång är det motstånd av allra högsta klass då Serbien står på andra sidan. Jag har inte hört ett knyst om någon eventuell startelva men skulle bli mycket förvånad om inte Viktor eller Rasmus Elm eller kanske rentav båda, spelar från start. Det vet nog bara Lagerbäck än så länge.

Enligt Sportbladet är Bayern München intresserade av Rasmus Elm...

Jag lyssnar på en grymt bra ljudbok på jobbet denna veckan. Levande begravd heter den och är skriven av Peter James. Boken handlar om en kille som heter Michael som ska gifta sig med sin kärlek Ashley. Hans polare har dock planerat in en riktigt maffig svensexa åt brudgummen då han varit ytterst påhittig när några av hans vänner gift sig. Michaels vänner anser med andra ord att denna svensexan är ett utmärkt tillfälle att hämnas på.
En i gänget praktiserar på ett företag där man snickrar likkistor och via det stället snor han en robust sådan. Planen är att under några timmar först supa Michael hyfsat berusad sedan lägga honom i kistan med andningsslang, en walkietalkie, en flaska whisky och en porrtidning och sedan gräva ner honom i jorden för att någon timme senare komma tillbaka och gräva upp honom.
Det flyter på klockrent och dom gräver ner kistan med Michael inuti och åker därifrån för att fortsätta festandet på en pub i nejden. Dock kommer dom aldrig fram då dom i fyllan och villan frontalkrockar med en lastbil och hela gänget stryker med. Inte någon vet var Michael är. Ofattbart spännande bok som gör att jag numera längtar till jobbet för att där få lyssna vidare på historien. Ljudböcker måste vara den bästa uppfinningen sedan skivat bröd.

Det bör ha bedrivits träning i afton uppe i Johansfors. Jag själv var inte med då jag inte hade tid. Har tillbringat eftermiddagen och den tidiga kvällen i Nybro för att där uträtta diverse ärenden som är långt viktigare än fotboll!

Har fortfarande stora problem med den här förbannade klockvridningen. Jag änjer mig alldeles för sakta för sådana saker.

Johansfors vann "bara" med 4-1 mot Örsjö skriver Ahonen i sin blogg. Det är stora ord från någon som tycker att det är helt OK att torska med 4-2 mot Flerohopp...

Skönt i alla fall att förhandssnacket kring den glödheta Emmaboda-sexan verkar ha kommit igång. Jag har varit lite dålig på att läsa bloggar den sista tiden men har nu läst igenom vad jag missat och konstaterar att det börjar dra ihop sig mot det enda som merparten av kommunens invånare är intresserade av. Lokalfotbollen.
Emmaboda-sexan är hetare än någonsin. Derbyn i mer eller mindre varenda omgång och aldrig längre än cykelsavstånd till bortamatcherna...typ.
Jag tror att toppstriden kommer utgöras av oss, Vissefjärda, Flygsfors och kanske Skruv. Men de tkan blanda sig i ytterligare lag i den gruppen, det är ett som är säkert.
Om en månad är vi en vecka in i serien och den 8 maj spelar Johansfors hemma mot Vissefjärda i en match som jag redan nu börjat längta till.

Lista fortsätter i dag och nu går vi in på top10!
Sammanfattning först:

25. Henrik Medin. Långasjö GoIF
24. David Bergkvist. Johansfors IF
23. Peter Fagerström. Lindås BK, Johansfors IF
22. Mattias Evestål. Lindås BK
21. Dennis Randewall. Johansfors IF
20. Henrik Malmborg-Fransson. Lindås BK
19. Christoffer Pumplun. Lindås BK
18. Axel Karlsson. Johansfors IF
17. David Strand. Lindås BK
16. Tobias Dietrichsson. Lindås BK
15. Fredrik Karlsson. Lindås BK
14. Daniel Johansson. Lindås BK
13. Magnus Andersson. Lindås BK
12. Andreas Gustafsson.Lindås BK
11. Tommy Holmqvist. Lindås BK


Plats 10. Kenth Håkansson. Lindås BK. 1996-2005.

Kenta Håkansson var en helt suverän innermittfältare med ett spelsinne som väldigt få andra spelare kunnat matcha. Jag  Var i sina glansdagar orinarie i Nybro IF som då låg i tvåan. Kom efter det tillbaka till Lindås och var grym på mittfältet under många år. Dessvärre ganska skadedrabbad. Som sagt, ett grymt spelsinne. Trots att Kenth inte är så lång så var han likväl en riktigt duktig huvudspelare. Användes en del som forward också och petade i sin karriär antagligen in fler mål än vad brorsan och jag skulle mäkta med under en hel helg om vi så fick stå och skjuta mot öppet mål.
Väldigt omtyckt lagkamrat och alltid väldigt vänlig och hjälpsam mot oss som var yngre och skulle slussas in i seniorfotbollen minns jag. Duktig straff- och frisparksskytt.
Spelade även lite som mittback under våra sista år tillsammans i LBK-B. Även det med ett gott resultat.


Kenth Håkansson, nummer 10.


Lasse Anrell var den enda av Sportbladets "experter" som trodde att Kalmat FF skulle förvara sitt guld. Jag tror precis lika dant. Jag känner mer och mer att så kommer det att bli!

Nu ska jag raka mig och sedan blir det TV-soffan.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Du tror alltså på fullt allvar att Kalmat hänger kvar???

Och sen- visst är det hockeyfest på gång, en av årets 2 största matcher.

I alla fall för de som håller på Nybro o Tingsryd. Men...vissa prioriterar rudligen träningsmatcher i Malmö före derbyn, och det kanske säger något om att Vikingarna redan har gett upp eller? :-)

Dert är i o fs fullt försteåligt, för som Tappen redan konstaterat, skulle Nybro mot all förmodan lyckas vinna derbymatchen finns det ju knappast något som talar för att ett då avsågat Tingsryd sedan skulle slå Örebro därefter...:-)

2009-03-31 @ 23:58:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0