Fel vecka

Fy in i helvete så kallt det var i morse. jag trodde att vi nu gick mot varmare tider men hade uppenbarligen groteskt fel när kvicksilvret i morse inte mäktade med att ta sig högre än -12. Jag har tidigare hävdat att jag gillar snö och kyla och det vidhåller jag men när det börjar dra sig mot april så lockar det arktiska klimatet föga. Nu blir i och för sig temperaturen betydligt behagligare senare under dagen men det är en klen tröst när man sitter på en cykel med alldeles för lite kläder på sig.

Var och tränade fotboll i går kväll. Relativt gott om folk trots att det är "fel" vecka. Uttrycket "fel vecka" innebär i fotbollstermer inte samma sak som uttrycket gör i ett förhållande mellan man och kvinna. Inom fotboll så menar man med "fel vecka" att av de som jobbar skift så jobbar de flesta kvällen den veckan och deltar därmed inte på fotbollsträningarna.
Som sagt så tror jag likväl vi var runt 18 testosteronstinna unga män som kände ett behov av att röra sig och träna boll vilket är ett gott tecken inför den stundande säsongen- faktum är att den ligger bara en månad bort.
Bra fart var det igår och Örsjö ska nog få sina fiskar varma när vi i den okristligt tidiga timmen 12.00 på söndag ska möta de grönvita seriekonkurrenterna på Grönmovallen i Nybro.  Lägg där till att klockeländet ska vridas den natten också så den natten blir en timme kortare vilket inte gynnar söndagsmorgontrötta forsare.

På lördag kväll spelar Sverige den så viktiga VM-kvalmatchen i Porto mot stjärnspäckade Portugal. Portugiserna har tydligen valt att ändra spelort från huvudstaden Lissabon till Porto av det skälet att man inte presterar så bra inför den kräsna huvudstadspubliken. Tror personligen inte att publiken i Porto skulle nöja sig med något annat än en vinst heller, men det är bara vad jag tror. Och förresten vet dom inte hur det är att bli sågad. Vi i JIF vet. " Matchen var så dålig att myggen flög hem i paus". Det svider fortfarande...

På tal om att bli sågad så hörde jag ett mindre smickrande rykte. Som många vet så kallas jag ibland för Ante ´81 och Andreas Lorenzon som tidigare precis som jag hette Andreas Johansson och som under vår gemensamma tid i LBK gick under epitetet Ante ´82. Elaka tungor har dock talat om för mig att det är inte alls så man numera skiljer på oss. under en ganska lång tid har det uppenbarligen, och helt utan min vetskap vuxit fram två nya smeknamn på mig och 82:an. " Ante den bra" och " Ante den dåliga". Vem som är vem tänker jag inte avslöja här i hopp om att i alla fall någon, eventuellt morsan i alla fall, ska tro att det är jag som är " Ante den bra".  Tungt. Sanning, men tung sanning.

Det är för övrigt andra gången i karriären 82:an orsakar mig stor förödmjukelse. Första gången var när Olof Sörensson ringde upp mig för ett par säsonger sedan och kallpratade om ditten och datten och ville få mig att skriva på för EIS. När det några sekunder senare uppdagades att jag inte alls var den Andreas Johansson han sökte stillades hans iver att få mig till klubben betydligt. " Joo men om du vill får du också komma och träna någon gång med oss" var den gode Sörenssons (no hard feelings!) kommentar. Jag avböjde vänligt men bestämt och blev i stället hyllat välbetlat proffs i JIF. Dennis lockade med ett par fotbollsskor och så var saken biff. Skorna har jag aldrig sett röken av men dom dyker kanske upp som en liten gåva när man gjort tio säsonger i klubben.

Nybro Vikings chockade alla och vann uppe i den kungliga huvudstaden i gårkväll mot Huddinge. Första bortasegern sedan man uppfann is. Riktigt lägligt också. Örebro verkar ha cyklat till Haparanda för dom fick ytterst oväntat stryk mot slagpåsen Asplöven efter förlängning med 3-2. Nu har plötsligt Vikings chansen igen. Då får man väl lik förbannat åka in på fredag.
Fredrik Näslund som jag kapat vid knäskålarna här verkar ha tagit åt sig av kritiken och avgjorde med sina två pytsar matchen. Mer sånt på fredag tack!

Dagens namn på listan äro....

PLATS 13. Magnus Andersson. Lindås BK. 2001-2005.
Få spelare som jag lirat med är mer allround än Mange. Han och jag har spelat en hel del tillsammans som mittbackar under tiden i Lindås. Mange fick sedan prova på spel både i anfallet och på innermittfältet med framgång. Har även gjort riktigt bra insatser som målvakt i både LBK och hans nuvarande klubb EIS. En väldigt spelskicklig spelare med väldigt stort taktiskt kunnande och fin blick för spelet. Väldigt duktig på huvudet. Tyvärr väldigt skadedrabbad vilket har missgynnat Mange "Järnlås" många gånger. Men som sagt så är Mange kanske den mest mångsidiga spelare jag någonsin haft äran att spela med.


Bilden lånad från
www.emmabodais.se



Nu får det bli lite mat!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Men nu ska ju du o Ante 82 spela i samma serie i år så då får ni väl göra upp om titeln "den bra" på planen- direkt msn mot man...:-)

2009-03-27 @ 12:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0