Derby

Är åter tillbaka i arbete efter en veckas sjukfrånvaro. Jag var förvisso tillbaka redan igår och det känns faktiskt riktigt bra attt vara åter igen. Mår alltså lite bättre vilket är en mening jag har längtat ganska länge efter att få skriva. Dock hittar fortfarande ingen doktor några fysiska fel på mig vilket både är väldigt skönt och samtidigt lite frustrerande.
Har som sagt varit relativt pigg de senaste dagarna och har därför eventuellt tänkt att gå ner och känna lite på en fotbollsträning med Mourinho och de andra för att på så vis kanske piggna till ytterligare.

I går var jag och spelade badminton. Denna djävulssport. Med ett badmintonrack i näven och i upphopp så når jag nog fan närmre fyra meter och lik förbannat är man så jävla kass på den sporten. Nu tänker den observante kanske att jag inte är något vidare på någon annan sport heller vilket är en helt korrekt bedömning, men racketsporter i allmänhet och badminton i synnerhet passar inte mig. Inte alls. Kul är det i och för sig, men det är det att vinna på tipset med och lik förbannat gör man aldrig det.

I morgon går kampen vidare. Kampen om en hockeyallsvensk biljett nästa säsong. I morgon spelas den match som många inbitna ishockeyvänner har väntat på i år och dag, nämligen Tingsryd-Nybro. Det är nu ganska många år sedan dessa lag mötte varandra i seriesammanhang och det kommer att bli en otroligt underhållande match. Som de flesta av er vet så är jag själv stenhård Nybro-fantast medans min käre vän och arbetskamrat Lasse Franzén är obotlig TAIF:are. Nu är det emellertid som så att vi har fått in en ung praktikant på jobbet som av ännu oförklarad anledning hamnade hos Franzén. Pojkstackarn visade sig senare vara Nybro-supporter och hade även ett förflutet som spelare i Vikings vilket fick Franzén att bli tokig och har hotat grabben med både det ena och det andra, men jag tror att det slutade med att han skulle få städa ganska ordentligt om Nybro skulle vinna matchen.

Vilken fantastisk torsdag på mixerverkstaden det skulle bli om vikingarna kunde se till att spöa kronobergarna. Vilken fantastisk torsdag...

Både Rasmus och Viktor Elm fick åter nytt förtroende till den så viktiga VM-kval-matchen mot Portugal i Porto den 28 mars. Nu äterstår det bara att se om Lagerbäck vågar spela någon av dom från start.

Som många redan vet så har Zoran Cipra varit med oss och tränat och var även med i lördagens träningsmatch mot Norra Tång. Zoran har inte skrivit på någonting men vilken sjuhelvetes värvning det vore. Vi har ett mycket gediget lag redan innan hans eventuella ankomst, men skulle förstås höjas ytterligare ett snäpp med kommunkontorets stolthet på innermittfältet! Och det är bara i JIF han kan vinna den så vanvettigt högt eftertraktade Yzerman-cupen som i fjol togs hem av Peter Andersson. Johansfors IF går mot en ljus säsong som det ser ut nu. Ska bli otroligt kul att spela denna säsongen.

Jag tror jag vet en som skulle ta kompledigt på torsdag om Tingsryd förlorar i morgon kväll...

På torsdag sedan så är det dags för deltävlig sju i VikingBowlingen. Mycket talar för att Mange Johansson säkrar titeln då, men det ska spelas om det först. Mange har fem poäng upp till mig som är närmast jagande och det är sex poäng kvar att spela om. Vi räknar med en enorm folkanstormning i Nöjeshuset på torsdag.

Så till rankingen:

PLATS 17: David Strand, Lindås BK 2002-2005.
David kom från Långasjö till LBK i början av 2000-talet och utvecklades enormt under första tiden i Lindås. Relatvit fort ordinarie i det väldigt starka LBK-lag som då var där. Strand var allra oftast högerback i början men sedan insåg tränarna att man kunde ha honom som högerback,högermitt och forward. Samtidigt. Strandapojken susade fram och tillbaka på sin högerflaj tills Mats Rundqvist fick så om gräset där. Aldrig under mina år som fotbollsspelare har jag sett någon med sådan oerhörd arbetskapacitet,som också utnyttjade den, som David under sina år som ytterback i LBK. Många uppgivna vänstermittfältare gav upp i paus när dom tröttats ut av en just outröttlig Strand. Precis som Coffe Pumplun så lärde sig David Strand mycket av de rutinerade herrarna som då fanns i truppen. Under de senare säsongerna har David Strand använts mest som anfallare och även i den positionen har han varit väldigt lyckosam med en fullt godkänd målskörd.
Ja, jag blev lika förvånad som du David när jag insåg att jag dessvärre inte kan göra en lista över de bästa jag spelat med utan att ta med dig...


David Strand och Peter Fagerström efter en bit mat på Lammet & Grisen i Sälen.


Nu ska jag gå och leta fram fotbollsgrejerna.

/~~/

Kommentarer
Postat av: N.M

Fredag kväll-Skansen och Whiskeyprovning,Lördag-Ståendes i kylan och kollar JIF och Fotboll i Nöjeshuset,Söndag-Hockey,Måndag-Badminton,Tisdag-fotbollsträning,Onsdag-Hockey i Tingsryd,Torsdag-Vikingbowlingen i Nöjeshuset..........Fan Ante tror inte jag känner någon med ett så späckat program som du... Skulle vara glad om jag haft din energi och orkat med sådana veckor...

2009-03-18 @ 18:24:01
Postat av: Franzén

TAIF gjorde sin sämsta match för säsongen, men det räckte ju mot Nybban i vilket fall. HAHAHAHAHAHAHAHA

2009-03-18 @ 22:33:55
Postat av: HM

Imorgon skulle jag vara kompledig om jag vore i dina kläder..Det kan vara så att jag kommer att har ärenden in till mixerverkstaden imorgon eftermiddag.:)Ni var nära men ändå såååå långt ifrån att vinna...TAIF-nif 4-2 .:):)

2009-03-18 @ 23:06:09
Postat av: criz

muahahaha! där satt den ante. Hoppas mr Franzén gör processen kort mot dig idag på linen, en uppstickare som Nybro har inte mycket att hämta i ett hockeytempel som Dackehallen!!

2009-03-19 @ 09:02:34
Postat av: Tappen

Storebror 4 lillebror 2

2009-03-19 @ 10:23:34
Postat av: Mamma

TTT AAA III FFF Vad blir det? TAIF

2009-03-19 @ 15:51:52
Postat av: Pappa

Vi Nybrofans är ödmjuka och subjektiva i vår bedömning. Vi är glada att kunna glädja TAIF vännerna med en seger. Vi vet också att det kommer fler matcher och revanschen finns inom räckhåll. Beträffande smygvikingen Franzens uttalande så vill vi inte vinna mot ett lag som inte gör sitt bästa..... HEJA NYBRO !!! Pappa/ Kent

2009-03-19 @ 19:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0