Vinst

Johansfors IF spelade i kväll mot Skruvs IF på deras idylliska idrottsplats. Man gjorde det så pass bra att man åkte hem tmed alla tre poängen och sett över nitttio minuter var resultatet 0-1 ett logiskt och rättvist resultat.

Johansfors mönstrade följande manskap.

MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Svensson, Charlie Dziobek
MB: Oskar Andersson, Henrik Ahlström (+)
YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall
IM: Robin Franksson, Zoran Cipra
ANF: Andreas Cornelsen, Adam Wellrup

AVB: Anton Gustafsson (spelade ungefär en halvlek), Henrik Nordström (ungefär en halvlek även han), Martin Johansson, Sjöfors och Tobban stannade på bänken under samtliga 90 minuter.

Första halvlek var en tam och intetsägande halvlek där slätstruket är rätt ord för att beskriva vad som utspelade sig på planen. Ingen var direkt dålig, men ingen var heller speciellt bra. Så var det i bägge lagen. Johansfors hade inte mer än ett skott på mål under de inledande 45 och det skottet kom på en frispark av Zoran från 35 meter. Skruv hade emellertid inte heller några större farligheter. 0-0 i paus och det resultatet var fullt logiskt. Skapas det inte chanser blir det oftast heller inte några mål.

I andra halvlek var Johansfors bättre med och tog tag i taktpinnen direkt. Man skapade omgående ett par fina målchanser och efter ungefär tio minuter av den andra halvleken kunde Robin Franksson för andra matchen i rad göra matchens enda mål. Zoran sköt (?) med vänstern men Robin tyckte att bollen behövde mer fart så han tryckte till den med skallen och gjorde därmed vad som NHL-språk kallas för ett "gamewinning goal". Johansfors fortsatte att spela bra och skapade mycket chanser och inte förrän i matchens sista tio minuter släppte man till några farliga chanser. Skruv låg på för en kvittering då, men förutom en jättechans så hade man inga farligheter. Däremot borde JIF gjort ytterligare något mål under slutminuterna då flertalet kontringar inte förvaltades på bästa sätt. Nu tog vi alla tre poängen ändå och det var trots allt helt rättvist.

Sammanfattning
Skruvs IF- Johansfors IF 0-1.
0-1, 55 min. Robin Franksson (andra för säsongen)

I Yzerman-cupen hade turen i dag fallit på min kära sambo Johanna Sjöndin, som plockade ut följande herrar:

*** Henrik Ahlström
**  Robin Franksson
*   Henrik Svensson


Detta innebär att Henrik Ahlström även i nästa match bär Rasmus Elms plusbindel. Henke gjorde ånyo en prickfri insats i mittförsvaret och visar gång på gång vilken fantastiskt duktig spelare han är. Även Robin och Lillen gjorde jättefina insatser och jag håller med min sambo helt och fullt i hennes val av spelare.

I sammandraget ser det ut så här:
14- Henrik Ahlström
7- Zoran Cipra
5- Johannes Medin
3- Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2- Axel Karlsson, Andreas Cornelsen, Oscar Ahlström
1- Henrik Svensson


Måste även påpeka att vi kanske inte alltid har de allra bästa spelarna, men frågan är om vi inte har seriens bäste linjeman i Peter Panen? Andreas Klevtun och jag diskuterade detta under matchen och imponerades gång på gång av Peters beslutsamhet med flaggan.

I natt smäller det! Match sju i Stanley Cup. Denna match borde alla som har möjlighet se. Det kommer bli en sagolik fest i Detroit. Jag spelar in matchen och tittar på den i morogn bitti med en frukost modell värre bestående av bacon, ägg och majskolvar bland annat. Endast femton gånger i historien har Stanley Cup avgjorts i game seven.

Noterar också att Carolina Kluft återigen imponerar i längdhoppet. Hela 6.07 i en tävling i Tyskland vilket är styvt en meter från hennes personliga rekord och drygt en och en halv från världsrekordet. Det ser onekligen lovande ut för den före detta nationalhjälten och sjukampsfenomenet Carro... Men huvudsaken är förstås att du har kul Carolina! Det finns ju nämligen en hel drös med andra svenska friidrottsatleter som kan plocka hem guldmedaljer i London-OS om tre år...not.

Nu ska jag ta en Lord Calvert och spela lite poker!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article5376488.ab

2009-06-13 @ 08:49:29
Postat av: Ante

Ja, det är uppenbarligen fler än jag som tycker att hon tog ett felbeslut modell större.

2009-06-13 @ 11:40:33
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Det är mycket möjligt...men å andra sidan...så länge hon inte klarar av att prestera bättre resultat i sin bästa gren så lär det ju knappast gå bättre i de övriga sex där hon inte är fullr så bra...:-)

Och är hon 15-20 procent från sitt personbästa i varje gren då behöver du nog inte drömma om några medaljer vare sig i längd eller i sjukamp, där 6 000 poäng heller inte räcker så långt...

2009-06-13 @ 19:57:47
Postat av: Ante

AK: När hon tävlade i sjukamp var hon så förbannat bra att hon hade råd att vara dålig i längdhopp. Nu var hon aldrig dålig i det under den perioden utan var långt bättre trots att hon hade sex andra grenar att också träna på. Att spekulera i att hon skulle hamna på runt 6000 poäng är oväsentligt. Det skulle hon aldrig göra, i längdhopp däremot ligger hon just nu på längder som knappt överstiger 6 meter och det min vän är ett faktum.

2009-06-14 @ 17:12:49
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Jo men längdhopp är ju hennes BÄSTA gren...och det är också ett faktum...

Varför hon då skulle vara i bättre form i sina sämsta grenar än i sin bästa har jag lite svårt att förstå...

Men å andra sidan är ju inte diskussionen aktuell nu ändå- men kan kanske bli till OS om hon inte lagt av innan dess.

2009-06-14 @ 23:09:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0