Huvudvärk

Det blev ingen kul landslagskväll i går. Sverige förlorade som bekant matchen med 1-0 efter en stundtals riktigt dålig insats av de blågula. Danmark var lite rappare och bättre. Sedan fick man dessutom hjälp av den svenska backlinjen som genom Mikael Nilssons Långasjö-rens serverade till öppet mål för Thomas Kahlenberg som inte gjorde något misstag. Dessförinnan hade dessutom Kim Källström kostat på sig att bränna en straff och det blev väldigt dyrbart. Jag hyser vanligtvis inga frågetecken kring Källströms kompetens från straffpunkten men måste ändå ställa mig undrande till varför inte Serie A:s skyttekung och en av världens bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic, inte tog hand om straffen? Visserligen hade den frågan aldrig kommit upp om Kim satt straffen, men nu gjorde han inte det.

Kan vara lite partisk, men det svenska spelet blev mycket mycket bättre efter den 68:e minuten då Viktor Elm bytte av Daniel Andersson som inte gjorde någon av sina bättre matcher. Med två bröder Elm på planen så var Sverige betydligt bättre än innan och Viktors huvudspel och spelsinne hade behövts i 90 minuter istället för 22. Rasmus Elm gjorde en mycket bra match och var kanske till och med bäste svensk på planen. Nu hoppas jag att Lars Lagerbäck spelar med bägge två från start mot Malta på onsdag.

För Henke Larsson så blev kvällen ännu dystrare då han efter matchen fick det fruktansvärda beskedet att hans bror hittats död. Det ställer matchen i ett halt annat perspektiv. Hoppas att Henrik Larsson och hans familj får allt stöd de behöver. Fotboll är inte allt, ibland är det absolut ingenting. För Henke Larsson är nog Sveriges prekära läge i kvalgruppen hans allra minsta bekymmer just nu.

I eftermiddag blir det förstås till att se när Robin Söderling spelar finalen i Franska öppna mot den schweiziske tennisvirtuosen Roger Federer. Säg så här; kan man slå Rafael Nadal på grus i Franska öppna mästerskapen så kan man också slå Federer. Söderlings vändning i femte set i semifinalen mot Gonzalez är bland det grymmaste jag sett på en tennisbana. Jag tror det kan skrivas svensk tennishistoria i eftermiddag på Roland-Garros i Paris.

Martin Leskovec var inte sämre än att han bad  om ursäkt och det respekterar jag helt och fullt och stryker därmed ett  streck över den händelsen.

Har en liten bakfyllekänsla idag då Jocke Sjöndins studentskiva i går kväll inte snålade på varken mat eller dryck. En lätt huvudvärk får jag nog dras med under dagen. Huvudsaken var att det var skoj i går för det var det verkligen.

Detroit Red Wings fullständigt krossade Pittsburgh Penguins i natt på hemmais med hela 5-0. Svenskarna i Detroit spelade som vanligt framträdande roller och noterades för sex poäng. Nu åker man tillbaka till Pennsylvania för att där för andra året i rad försöka säkra bucklan i Penguins hemmaborg. Jag tror dock inte dom lyckas i Pittsburgh, och tror därför på en sjunde avgörande i Detroit och då kan allt hända.

Hur tänkte producenten av fotbollsmatchen i går då man valde att istället för att visa Kim Källströms förvisso usla straff, lägga in Viasats logga? Sommarjobbare bakom spakarna?

Nu tänker jag cykla bort till Folkets Hus för att rösta.


Viktor och Rasmus Elm bör få chansen från start på onsdag.




/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0