Plats 25

I morgon drar Johansfors IF i väg på äventyr som verkar vara något i hästväg. Dennis och Peter har odnat och fixat i flera månader känns det som inför denna så kallade sjukamp som laget i morgon inbjuds att deltaga på. Klockan 9.30 hämtas vi från centralorten upp i buss från stationen för att sedan ledas i väg mot en förhoppningsvis trevlig och uppskattad dag. Något jag för övrigt är fullständigt övertygad om att det blir när bröderna Andersson/Randewall sitter vid rodret.
Efter denna heldag som skall tillbringas med oömma kläder ute i terrängen, så blir det återfärd mot vår stolta hemmastadion där förtäring sägs vänta. Vid detta klockslag skall det enligt ledningen också vara OK att inmundiga den ölen som har tre streck på buteljen, något som enligt uppgift ska vara strängeligen förbjudet innan vi lämnat sjukampsplatsen av ännu okänd anledning.
Väl på IP så kommer som sagt mat att förtäras och fotboll kommer att åsynas på storbildsskärm. Vilken match det blir har jag inte en aning om men det är oväsentligt.
Jag hoppas på en kul och underhållande dag.

På tal om fotboll på TV så möter Andreas Isakssons PSV Eindhoven Viktor Elms Heerenveen i kväll på Canal+ Sport 1 vid klockan 20.45 för er som kan tänkas vara intresserade av den matchen. Om Elm eller Ingelsten spelar från start låter jag vara osagt men kan tänka mig att i alla fall Viktor finns med i startelvan. Jag har försökt få fakta på Heerenveens hemsida men fattar inte mycket av språket tyvärr.

Allsvenskan i hockey börjar dra sig mot sitt slut och i kväll möts Leksand och nya folkkära (!!!) Malmö Redhawks. För tredje året i rad så spelas en ödesmatch i Ejendahls Arena. I år ska trenden brytas lovar man på sin hemsida. I denna sista omgång har Malmö en poäng till godo på trojanerna från Ljungby. Och faktiskt tror jag att skåningarna fixar sin uppgift.
Calle Söderberg gick dessutom ut i pressen och konstaterade det ingen annan i laget tidigare vågat. Att somliga i laget tidigare under säsongen bara stod i vägen för yngre spelares utveckling vilket man förvisso inte behöver vara Einstein för att inse, det räcker gott med att vara Carl Söderberg.

Leksands målskillnad innan matchen är +121. Det är bra...

Marcus Näslund slängde handskarna i första matchen med nye coachen John Tortorella... Det var...hmmm...lite...oväntat?  Han gjorde det även -93 med lite halvtaskigt resultat mot Randy Cunneyworth.

Martin Brodeur var i natt tillbaka efter en massa månader på skadelistan. Givetvis höll han nollan och visade sina vikarier Clemensen och Weekes vem som bestämmer. Det sägs att det ska var otacksamt att vara bandymålvakt vilket jag håller med om. Men fan vet om det inte är ännu mer otacksamt att vara back-up till Martin Brodeur.

Februari är den bästa månaden någonsin besöksmässigt här. Trots att det är den kortaste månaden. Jag säger tack och bock och hoppas du fortsätter att komma hit! För att fira detta har jag beslutat mig för att göra slag i sak med en idé jag haft under en period som jag nu bestämt mig för att göra verklighet av...

Jag har en tid nu planerat att köra en form av ranking av de bästa fotbollsspelarna jag spelat med. Då endast seriespel i något seniorlag. Jag tänkte börja på plats 25 och sedan avhandla en spelare vid varje tillfälle jag bloggar om det finns möjlighet till det. Som den sluge redan räknart ut så sparar jag vinnaren till sist...
Jag har plitat på denna lista under stora delar av eftermiddagen och är helt övertygad om att jag glömt många duktiga lirare men jag gör detta ändå. Hade ett rent helvete med att ranka vissa spelare och vill poängtera att detta endast är min personliga ranking och den överens stämmer helt säkert inte med många andras diton.

Plats 25: Henrik Medin, Långasjö GOIF.
Henke Medin och jag lirade ihop under höstsäsongen 2004 då jag var utlånad från Lindås BK till LGOIF. Medin var då lagkapten och urstabil mittback i vårt lag. En stenhård backkämpe som sällan eller aldrig vek ner sig i en närkamp. Har bibehållt kontakten med Medin även efter den tiden vilket jag är glad för.
Dessvärre åkte vi ur division fem det året då vi båda spelade i hop och med tanke på att vi endast spelade en halv säsong ihop, då jag återvände till LBK efter säsongen, så blir det en 25:e plats för den gode Medin. Hade jag blivit svartvit tidigare och således spelat fler matcher med Medin så hade placeringen med all säkerhet blivit högre.


En av de bästa fotbollsspelarna jag haft äran att spela med: Henrik Medin. Observera att det är en ut-och-in-vänd Nybro Vikingströja han bär. Och han gör det dessutom med stolthet tycks leendet utvisa...




Under näste blogginlägg så kommer plats 24 att redovisas. Nu ska jag gå och förbereda diverse grönsaker då det vankas tacos när Jojje kommer hem från sin träning.

På söndag är det förövrigt Vasaloppet. Inbiten fantast som jag är av den tillställningen så kommer jag givetvis att följa hela loppet från start till mål. Jag kommer precis som ja gtidigare har sagt också att sätta en ganska ordentlig slant på Jerry Ahrlin. Precis som vanligt så är det bröderna Aukland från konungariket västerut (som vi för övrigt aldrig skulle ha släppt i från oss...) som står för det största hotet. Man kan heller aldrig räkna bort gamla snörävar som Thomas Alsgaard,Oskar Svärd eller Daniel Tynell. Eller för all del heller inte Johannes Medin, men jag misstänker att Johannes som för övrigt är en smått otrolig idrottsman när han är ordentligt bakfull, inte kommer vara just bakfull under det nio milen i de dalska skogarna. Jag håller i alla fall tummarna för dig min vän!

/~~/


Kommentarer
Postat av: criz

Bra idé att du ska lista lirarna, det innebär ju att en annan borde kunna se sin nuna på bloggen om en sisådär 24-25 inlägg :)



Kan även tipsa om: t#" rel="nofollow">http://translate.google.com/translatet#

där du kan skriva in en webbadress (exempelvis Heerenveens hemsideadress) och sedan läsa den på svenska istället. Funkar faktiskt riktigt okej. Ha det!

2009-02-27 @ 21:23:56
Postat av: AK

Med alla dessa positiva omdömen om HM som omväxling helt plötsligt börjar man ju undra om han hotat med att utmana dig på Vasaloppet lr nåt...:-)

2009-02-27 @ 22:27:17
Postat av: Ante

criz: Jag vet inte hur jag ska lägga fram det, men om man säger som så här så är det ingen i släkten som platsar...



Tack för tipset om översättaren förresten!

2009-02-27 @ 23:08:51
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Ante

AK: Jag har blivit ödmjuk som Lasse Franzén brukar säga...

2009-02-27 @ 23:09:32
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0