Hockey

En fantastiskt hård kamp utspelade sig under fredagskvällen i Nybro Vikings hemmaborg Victoriahallen. Denna gång var det emellertid inte allsvenskarna själva som spelade men nästan.
Det ena laget som förvisso var klädda i Nybro Vikings-tröjor innehöll profiler såsom Henrik Medin,Micke Axelsson,Freddy Hagström, Jonas Gustavsson, Ola Gustavsson, Robban Lilja, Matte och Micke Evestål och Honken plus ytterligare en diger skara. Ett på pappret mycket starkt lag alltså. Vi mönstrade ett intressant hopkok innehållandes bland andra David Strand, Jonas Johansson, Leif Pettersson,Peter Fagerström,Berra Hörling,Håkan Runesson, LP,undertecknad plus ytterligare några hockeykrigare som slet hårt för vårt lag.

Redan på värmningen så insåg vi att detta skulle bli en tuff uppgift då Vikingalaget imponerade med uppvärmningsövningar modell värre. Flertalet i det laget behhärskade dessutom den ack så viktiga kunskapen att åka skridskor baklänges. En teknik som ser grymt snygg ut om man behärskar den.
Mattias Evestål i holken fick kämpa bra mella stolparna under vårt motståndarlags uppvärmning. Vår egen uppvärmning bestod mest av snygga dribblingar och inte alltid så välplacerade handledsskott mot målet där en gentleman vid namn Pelle vaktade. Pelle fick dessväre senare utgå och ersattes av Håkan Runesson i målet. Bägge våra målvakter spelade dock heroisk ishockey under deras respektive tid på isen.

När matchen sedemera blåstes igång, för den blåstes verkligen igång då vi hade två stycken domare med oss in i denna viktiga match, ja då visade det sig att våra motståndare gått på det äldsta tricket i boken: Uppvärmningstricket. Dom hade antagligen inte blivit så imponerade av vår uppvärmning så dom trodde följdaktligen inte heller att vi skulle vara något större hot under själva matchen. Men där hade dom fel.
Kämpandes som getingstuckna illrar så tog vi ledningen med både 1-0 och 2-0 efter att vår superstar David Strand gjort ett och Leif elegant gjort ett på Evestål som var blek av rädsla för våra skridskoskickliga och hårdskjutande forwards.

Emellertid så han Vikingalaget både förbi och ikapp, mycket till följd av några tvivelaktigt dömda straffar. Straff utdömdes varje gång en tackling utdelades i enighet med reglerna,så det blev tre stycken sådana under matchen.
Matchen såg länge ut att vara förlorad vid ställningen 3-4 men då skickade vi in vårt hemliga vapen. Vår ryska line:Linja Sovjeta. Den bestod i och för sig av samma folk som tidigare men skillnaden var att denna linen numera ägnade sig åt klassiskt sovjetiskt klappklapp. Peter Fagerström gav Strand ett sånt smörpass att inte ens han kunde missa det skottet och fullbordade därmed sitt hat trick då unge herr Strand även gjorde 3-3-målet på en straffretur tidigare under matchen.

Matchens sista läge fick undertecknad då jag fri med Evestål snärtade upp pucken mot vänstra krysset och var väl ganska säker på att den skulle sitta, men det så karaktäristiska ljudet av en gummitrissa mot rödmålad metall ljöd i stället igenom Victoriahallen.
Även Peter hade ett par fina chanser att avgöra under matchen sista självande sekunder. Nu blev slutresultatet oavgjort, 4-4 och även om våra motståndare kanske hade fler chanser än vi så var det ett rättvist resultat.

Plockade för övrigt bokstavligen ner Henke Medin på jorden när denne under ett spelavbrott åkte fam till mig och gruffade var på handskarna flög och det dröjde inte många sekunder innan den gode Medin låg på isen liknandens en isbjörn som kört huvudet i en tunna, med tröjan över huvudet och gnydde. Klockren seger, vilket Medin stort nog faktiskt erkände!

För egen så har dagen i dag bestått av en fotbollsträning där återigen 20 man deltog. Det är kul att se gubbar! En väl genomförd träning från alla håll och kanter.
Axel Karlsson har något stort på gång i år. Har varit i forsen nu i snart tre och ett halvt år och har aldrig sett "maulvaktajävlen" så bra som nu. Många kilo lättare och alert som fan i målet. Det känns väldigt tryggt inför säsongen.

Eftermiddagen kommer att spenderas i Kalmar då Johannas lillebror Jocke idag fyller 20 år. Därför ska vi gå ut och äta. Det ryktas om Larmgatan 10, och det tycker jag är ett utmärkt val. Börjar bli hungrig nu!

Imorgon bär det således också av mot den kungliga huvudstaden i allmänhet och Globen i synnerhet för att där se när AC/DC spelar. Dom spelade även i går och gjorde det enligt uppgift väldigt väldigt bra. Ser verkligen fram emot denna tripp som börjar i morgon klockan 10.00 i Lindås.
 
Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Magnus Lundegårdh

2009-02-21 @ 18:36:49
Postat av: Magnus Lundegårdh

Klippet vi pratade om

http://www.youtube.com/watch?v=Ek44tW0Dqig

2009-02-21 @ 18:39:12
Postat av: LP

Grymt matchreferat!

Jag har slängt upp några bilder från matchen i min blogg...Inte många, men bättre än inget. //LP

2009-02-22 @ 10:30:21
URL: http://trashsynergy.blogg.se/
Postat av: Freddy

Härligt referat speglade verkligen matchen.

Kul att man fick ge tillbaka lite på Peter också för lindåsmatchen i somras också =) Skämt åsido.

Lite småsynd att jag glömde videokameran dock, men det får bli till nästa gång.

2009-02-22 @ 22:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0