OS-truppen som den borde se ut

I helgen plockas Bengt-Åke Gustafssons OS-trupp ut. För er som vill veta hur den borde se ut så är det bara att fortsätta att läsa för här kommer den rättmätiga truppen till Vancouver

Målvakter: Henrik Lundqvist, Jonas Gustafsson, Jhonas Enroth
Reserv: Stefan Liv

Kommentar: Henke Lundqvist är hela turneringens mest givne förstespade. Knappt någon spelare kommer att bli viktigare för sitt lag är vad han kommer bli för Tre Kronor. Spelar han dåligt så finns det inte stora möjligheter för Tre Kronor att nå långt i världens genom tiderna mest prestigefyllda landslagsturnering som ett OS med alla de bästa i hockeyns vagga ändå får klassas som. Gustafsson kommer nog att får stå i någon "lättare" match medans Enroth borde få åka med för att skaffa sig erfarenhet. Johan Hedberg är inte anmäld i Bengans preliminära OS-trupp och är därför inte aktuell för er som undrar.

Backar: Nicklas Lidström (Ass kapt), Niklas Kronwall, Johnny Oduya, Mattias Öhlund, Niklas Hjalmarsson,Victor Hedman, Tobias Enström.
Reserver: Douglas Murray, Alexander Edler

Kommentar: Bengt-Åkes svåraste men samtidigt mest angenäma bekymmer finns här på backsidan. Jag tror inte att han väljer både Oduya och Murray och heller inte bägge herrar Edler och Enström. Oduya kan axla Murrays roll som tough guy och är dessutom en av de bästa svenska skridskoåkarna överlag. Många pratar om att Murray borde vara given på grund av att han är ordinarie i San Josés erkänt stabila försvar och visst det är ett argument som inte är dumt, men om man betänker att Johnny Oduya inte bara är given utan New Jerseys kanske viktigaste back. New Jerseys försvar klassas av många som världens bästa.  Enström har gjort sitt livs säsong hittils och kanske har Bengan glömt bort hans rent katastrofalt dåliga VM-turnering sist och ger honon chansen. Som jag ser det kan det lika gärna bli Edler som dock är väldigt grön i landslagssammanhang. Lidström, Kronwall, Öhlund är givna och Hedman och Hjalmarsson behövs i laget för deras excellenta defensiva kunskaper.

Forwards: Peter Forsberg (Kapten), Daniel Alfredsson, Kristian Huselius, Henrik Sedin, Daniel Sedin, Mikael Samuelsson, Samuel Påhlsson, Johan Franzén, Tomas Holmström, Henrik Zetterberg (Ass kapt), Mattias Weinhandl, Nicklas Bäckström, Loui Eriksson.
Reserver: Johan Davidsson, Marcus Nilsson

Kommentar: En halvskadad och otränad Peter Forsberg dominerar sönder Elitserien. En frisk och tränad Forsberg gör samma sak i ett OS. Är Forsberg kapabel att ens gå för egen maskin så är tröja 21 den mest givna i den svenska truppen. Peter Forsberg är dessutom i mina ögon den rättmätiga lagkaptenen Lidström (som förståss även han är ett fullgott val)till trots. Foppa kan faktiskt bli historisk genom att vinna sin tredje olympiska turnering. I övrigt inte så mycket överraskningar . Huselius borde vara given. Bröderna Sedin tillsammans med Z borde få nyckelroller precis som Bäckström som är Sveriges bäste spelare i NHL i just nu. Man pratar om att Bäckström inte är något utan Ovechkin, vilket är ett helt felaktigt påstående. Bäckis producerade ännu mer poäng när Ovechkin var skadad.
Två snipers som Loui Eriksson och Weinhandl är alltid bra att ha med kanske på varsin sida av Daniel Alfredsson? Weinhandl är tillräckligt bra för NHL, men jag tror tyvärr att hans ögonbekymmer skrämmer många klubbdirektörer att signa honom.
Samuel Påhlsson behövs för sina defensiva egenskaper och Holmström i powerplay framför kassen. Micke Samuelsson går från klarhet till klarhet i Vancouver och är given här. Så är även Franzén om han hinner tillbaka från skadan annars borde Djurgårdens Marcus Nilsson kunna vara en intressant ersättare.

Kommentarer
Postat av: AK

Har man blivit utsedd till NHL:s bäste spelare under 2000-talet tycker jag man borde vara tillräckligt stor för att få bära kaptensbindeln för Sverige...Och handlar det om att skaffa rutin inför framtiden som tredjemålvakt väljer jag alla gånger Markström före Enroth. Jacob kan bli en ny Pelle Lindbergh.

2009-12-27 @ 13:42:40
Postat av: Ante

AK: Ja, jag vill minnas att jag inom parentesen skrev att även Lidström var ett fullgott val så jag håller med dig helt och fullt.Innerst inne håller jag nog med även i detta fallet, men jag tycker att även Enroth hade varit värd platsen. Han har gjort det bra i NHL dom matcher han har fått stå. Men nu blev det Liv som knep platsen.

2009-12-28 @ 10:04:05
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0