Skägg

Med endast två dagar kvar till derbyt med stort D mellan seriesuveränen Vissefjärda GIF och Johansfors IF på Widavallen så börjar det bli dags att skriva lite i det ämnet.
Vissefjärda har som sagt dominerat sönder serien redan och vi är fullt medvetna om att det krävs en helgjuten insats för att få med oss poäng från den södra kommundelen. Dock tror vi förstås på oss själva och går inte med inställningen att ta med alla tre pinnar från Vissefjärda. Vi tycker att Vissefjärda har tillräckligt med poäng (och skägg...) nu. Vi tycker det börjar bli dags för grabbarna i polkagrisklubben att cykla ner till Biggans och handla varsin rakhyvel. För er som inte fattar vad jag snackar om så har ett knippe spelare i VGIF lovat att låta ansiktsbehåringen växa ostört tills det att laget förlorar. Jag har noterat att Martin Leskovec har ett imponerande buskage omkring matintaget. Enligt uppgift skall även Mr Vissefjärda himself, Jonas Svensson alias "Super-Jonte" ha lagt till med mer hår i nian än genomsnittligt vilket vi ska försöka se till att han blir av med.


Vissefjärdas spelare behöver raka sig...

För vår egen del så är väl inte skäggtrimmning vad som står överst på att-göra-listan utan snarare att bibehålla det hyfsade spel vi faktiskt åstadkom under de sista matcherna av vårsäsongen där jag har för mig att vi tog tre raka innan vi letade upp grillarna och pilsnern. Det hade suttit som Mossa GTI i min gräsmatta med ytterligare en viktoria.

Chansen är förstås inte så väldigt stor att vi ska hinna i kapp och förbi Vissefjärda men så länge chansen finns så är det bara att mala på. man ska ha i åtanke också att VGIF leder serien fullt rättvist och har hittils varit bäst. Förhoppningsvis hamnar dom i någon form av svacka efter fredagens tänkta förlust och på så vis tillåter oss att knappa in ytterligare.

Tabellen ser i nuläget ut på följande vis:

Vissefjärda GIF 12  11 1 0 45-8 37 34
Flygsfors/ Gadd. IF 12  7 2 3 47-20 27 23
Johansfors IF 12  7 2 3 37-15 22 23
S:t Sigfrids IF 12
 7 2 3 35-16 19 23
Skruvs IF 11  5 4 2 28-16 12 19
Lenhovda IF 12  5 4 3 30-20 10 19
Flerohopps GoIF 12  4
4 24-24 0 16
Alsjöholms IF 11  4 1
6 28-27 1 13
Örsjö IF 12  3 1  8 23-41 -18 10
Bodabruk GoIF 12  0 2  10 7-62 -55 2
Kosta IF 12  0 1  11 12-67 -55 1

Elva poäng upp med andra ord och som sagt så är det inte skitlätt att ta in det, men skam den som ger sig.

Inför kvällens landskamp mot Finland uppmärksammar jag att varken Rasmus eller Viktor Elm spelar från start. Rasmus har problem med en krånglande fot och är man fotbollsspelare är det in i helvete väsentligt att man har fötter som inte gör ont så att han inte är med kan jag förstå. Att Viktor inte får spela är mer underligt. Lagerbäck/Andersson väljer att spela med Sebastian Larsson och Samuel Holmén på varsin kant och Anders Svensson och Kim Källström i mitten. Hade nog hellre sett Elm än Holmén men jag kanske är för lokalpatriotisk.
Sverige genrepar inför livsviktiga matcherna i VM-kvalet borta mot Ungern (i Budapest) och Malta (i Valletta) den 5:e och 9:e september.


I Maltas huvudstad Valletta spelar Sverige VM-kval den 9:e september

Körde ett pass innebandy igår kväll och även om konditionen inte alls är vad den en gång var så var det skoj. Innebandy är fantastiskt roligt att utöva. Det kommer bli fler gånger under hösten och sanningen är den att jag saknade den ständigt rörlige och spelbare Henrik Medin som sägs ligga i hårdträning inför kommande säsong. Som ni alla vet så förnedrade jag honom vid upprepade tillfällen under förra säsongen och det ligger i mitt intresse att ånyo göra narr av min trätobroder på Flygthallens golv. Flygthallen vet jag för övrigt inte om den heter längre, jag undrar om inte amerikanarna till och med döpt om den till Vatten och Avloppsvatten-hallen. Antagligen.

Träning kommer det bli i kväll och jag hoppas på mycket folk. Sist var det inte någon större uppslutning och inte heller någon vidare stor prestation av oss som var där. Lojt och segt så i kväll vill det till att vi visar att vi kan spöa polkagrisarna på fredag.

Har ni hört P3-programmets DeLuxe sketcher om den kalmaritiska, stentuffe Rock-Håkan. Jag kanske är omogon och lättroad som få, men satan vad jag skrattade första gången jag hörde detta. Lyssna på ett par smakprov här och här.

Förmiddagsskift är förträffligt att jobba anser jag. Eftermiddagsditot är desto värre. Vad bättre är så kom chefen i morse fram och talade om att jag var utlyft från skiftet nästa vecka då mina tjänster behövdes på en annan monteringsline med dagtid som arbetstid. Det är bra det.


Nu tror jag att dammsugaren kallar.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Martin L

Vad är det för fjollskägg? Ingenting jämfört med mitt ubåtskaptens-skägg!

2009-08-13 @ 08:08:07
URL: http://leasken.blogspot.com
Postat av: Ante

Martin L: Nej, jag är faktiskt benägen att hålla med. Det är en riktigt imponerande ansamling hår du har lagt till med. Be din flickvän ta lite kort, för på fredag kväll är ubåtskaptensskägget förhoppningsvis ett minne blott!

2009-08-13 @ 19:56:11
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

"Dock tror vi förstås på oss själva och går inte med inställningen att ta med alla tre pinnar från Vissefjärda"



Vad går ni då med för inställning????

2009-08-14 @ 00:50:45
Postat av: Ante

AK: Ooops

2009-08-14 @ 14:25:00
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

AK: Ooops

2009-08-14 @ 14:25:15
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0