Vårväder och skrällar

Våren verkar vara här! Smått underbart väder fick jag uppleva under min cykeltur på väg hem från jobbet denna eftermiddag som även förkunnade att det nu för egen del är helg. Sticker ju som sagt till Malmö i morgon och det ska bli skönt och kul. Hockey i morgon och sedan bär det av hemåt på fredag, då i sällskap med vår kära gudson Liam som ska hänga på oss hem medans hans föräldrar drar till götet för att där närvara på ett bröllop.

Viktor Elm spelar från start i kväll när Sverige möter Serbien i Belgrad. En mycket tuff match väntar Viktor och hans lagkamrater i afton, men jag tror ändp på minst oavgjort. Rasmus hade tydligen känning av någon skada och börjar på bänken.

Såg ni Linus Omarks straff mot Schweiz i går kväll. Det snyggaste hockeymålet jag sett på år och dag...

Tänkte inte bli alls långrandig denna dag, tänker i stället passa på att njuta av den tvåsiffriga temperaturen utomhus. I kväll kan det rent av bli en runda bowling med Jojje. Det är ju som sagt ledigt i morgon så denna kväll är fullt jämförbar med en fredagskväll!

Men trots att det mer eller mindre är högsommarvärme ute så fortsätter listan även idag.

Plats 9. Markku Ahonen. Bodabruk 1992-1996.
Markku Ahonen var och är säkert fortfarande en gudabenådad spelare som hade alla attribut dagens spelare saknar. Hans starka sidor var hans snabbhet,inställning, vilja, uthållighet, kondition, teknik,skott, acceleration, rutin, undgdomliga entusiasm, spelsinne, huvudspel, närkampsspel, passningssäkerhet, tillslag, inkast, straffsparkar, frisparkar, avsparkar, utsparkar, insparkar, inkast och technodans.
Påminde mycket både på planen och till utseendet om portugisen Cristiano Ronaldo vilket än i dag smittar av sig i Bodabruks fartfyllda och tekniska spel.
Har betytt mer för kommunfotbollen än någon annan och ska enligt ganska säkra källor få en gata uppkallad efter sig i Boda, Emmaboda, Flerohopp, Kalmar (man väljer där att byta bort namnet på Nanne Bergstrands gata) Rovaniemi, Tampere och Hovmantorp.
Det klassiska uttrycket " Han skjuter som en häst sparkar" borde enligt många ändras till " Han skjuter som Ahonen sparkar".
Varken förr eller senare har en sådan talang skådats på Bruksvallen. Precis som den nuförtiden duktige bloggaren själv brukar påpeka: "Det var bättre förr".


Första aprils bidrag på listan. Nummer nio, Markku Ahonen.



/~~/

Kommentarer
Postat av: clas

hahahaha. jag började tro att ahonen stulit din dator tills jag läste undertexten till bilden. haha

klockrent ante...

2009-04-01 @ 18:09:11
Postat av: Ante

clas: Tack du!

2009-04-01 @ 20:00:03
URL: http://yzerman.se
Postat av: MA

Du menar att det finns åtta spelare i kommunen som är/har varit7kommer att bli bättre än mig! Jag är besviken...

2009-04-01 @ 23:07:49
URL: http://markku.bodabruk.se/
Postat av: Ante

MA: Eventuellt...

2009-04-02 @ 08:22:31
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0