Frikort

Helgerna försvinner fortare än en avlöning och vips så är det måndag igen. Nu är förvisso måndagen avklarad vad gäller arbete redan vilket gör att en fjärdedel av arbetsveckan är gjord då fredagar som för var som vilken vardag som helst numera är en så kallad "stoppdag". Med det menas att nästan alla som jobbar på W&WW ska ta ut ledighet på fredagar året ut.

I Senegal släpptes i dag de nio män som suttit fängslade där en tid. Påtryckningarna från folket och hjälporganisationer blev uppenbarligen för mycket för den senegalesiska regeringen som till slut släppte ut fångarna. Vad dom hade gjort? Dom var homosexuella, och dessutom hade dom rackarna arbetat för att stoppa spridningen av HIV och AIDS i Senegal vilket inte sågs med blida ögon av de som bestämmer där. Jag säger då det...

Forsen träningsspelade borta mot Flygsfors/G på anrika och vackra Flöget. Vi gjorde det dessutom väldigt bra. Så bra att vi gick segrande ur kampen och dessutom gjorde vi det helt rättvist. 6-3 skrevs slutresultatet till och Adam Wellrup gjorde hela fem pytsar och var tillsammans med Zoran Cipra kungar på planen. Nu ska man inte dra för stora växlar av en träningsmatch, man vet inte hur bra deras lag egentligen var och hur många dom hade borta, men oavsett vilket så är det riktigt starkt att vinn på Flöget så övertygande som vi gjorde. Min egen insats är inte mycket att hurra för. Spelade sista kvarten och den kvarten blev uppdelad på två positioner. Blev dessutom brutalt nersparkad av Jonas Emilsson när jag precis äntrade planen. För laget var det såklart en kanonmatch, för egen del så var det en ganska trist historia. Men som sagt, jag är väldigt glad över vinsten och är övertygad att om vi spelar så i seriespelet så kommer vi bli svårslagna.
Kosta hemma på fredag i seriepremiären. Man ska aldrig underskatta Kosta. Dom gjorde processen kort med oss i fjol uppe i Kosta och var då väldigt bra. Hur dom är i år vet jag inte men jag tror det kommer bli tufft.


Adam Wellrup stänkte in fem pytsar mot Flygsfors.


Kalmar FF rosade sannerligen inte marknaden i gårkväll. Visserligen spelade man upp sig i andra halvlek men har förtvivlat svårt att göra mål. Än är det inga kor på isen men dom börjar vandra längs strandkanten snart...

I Jämtlands landsting får de anställda längre inte surfa på Facebook på arbetstid. Stackars jävlar. Välkomna till verkligheten för helvete. På W&WW är det belagt med spöstraff och skriftlig erindran om uppsägning mer eller mindre om man bara skulle fundera på att surfa instämplad.  

Hockey-VM ligger och pyr alldeles runt hörnet. Känns väl kanske inte så hett riktigt. Dock vet jag med mig att jag av gammal vana kommer att se de flesta av Sveriges matcher likväl. Jag gillar ju hockey som ni vet...
I Stanley Cup går det bra för svensklagen Detroit och Vancouver. Bägge tror jag kommer fixa sig vidare till konferens-semifinalerna och därmed lär ingen därifrån förstärka Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp.

Jag borde få ett frikort till EIS hemmamatcher iår. Jag har ensam sponsrat deras pappersinsamlingsgrupp med nog papper för att fylla en hel släpkärra. Jag ska ta upp detta med Lasse Franzén som på något underligt vis har tilldelats en ledande roll i denna grupp.
Man samlar på sig diverse kartonger och övrigt papper under en flytt vill jag lova. Har åkt i skytteltrafik till miljöstationen men efter det senaste IKEA-besöket tog jag beslutet att EIS skulle få mina kartonger så spelarna kan få några Bullens efter någon träning!


På torsdag är det för övrigt också avslutning i VikingBowlingen. Deltävling åtta. Allt är mer eller mindre redan avgjort men för statistikens skull så spelas även den åttonde rundan som planerat. Efter den kommer en bit mat att intas från Nöjeshuset.
Mange Matsal har redan kammat hem prispotten på 160 000 ören och kan leva gott på den slanten. I övrigt har jag en ganska betryggande marginal ner till Franzén som är två poäng efter. Frisk kan inte på något vis ta sig upp från den sistaplats han prenumererat på sedan den andra deltävlingen, vilket känns både tryggt och inte särskilt förvånande.

Samma gäng som bowlar ska under Kristi himmelfärdshelgen bege sig till Franzéns husvagn på Öland där vi samlas innan vi senare tar bussen över till Kalmar för att där spela minigolf. Frisk har redan utmålat sig som storfavorit vilket jag tror kan bli hans fall. Jag personligen vet att mina kunskaper inom "sporten" minigolf är ganska begränsade och är nöjd såvida jag inte kommer sist. Det ryktas om att även en femte part kommer att deltaga i denna tävling. Fredde Bärsärk, kommentar överflödig. Jag hoppas bara att dom har hållbara banor på det stället vi ska till...

Farsan och jag tillbringade söndagsförmiddagen åt att bygga en liten arbetshörna i ett förråd jag har. Jävlar i havet vad bra det blev. Det är riktigt skoj att dona och fixa när resultatet blir bra. Hela helgen har för övrigt innehållit en hel del fixande. Bland annat hängde vi upp en platt-TV på en väggställning och skillnaden blev total. Är riktigt nöjd med helgens aktiviteter.

Nu ska jag gå och packa väskan inför träningen i afton.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0