Johansfors-Bodabruk

Så har man spelat detta klassiska derby för första gången i sin karriär. Derbyt mellan Johansfors och Bodabruk som på förhand har varit omskrivet i de felsta lokala bloggar värda namnet, men även i lokalpressen vilket är skoj.
Johansfors hade innan matchen endast en enda poäng på de fyra senaste matcherna och var således i desperat poängbehov. Bodabruks facit var inte bättre det men eftersom våra antagonister knappast har med uppflyttningsstriden att göra så beslutade vi oss för att vi skulle ha alla poängen i från denna kamp. Utan diskussion.

Vi spelade så här.

MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
MB: Marcus Joelsson, Robin Franksson
HM/VM: Andreas Johansson, Dennis Randewall
IM: Hampus Eriksson, Henrik Svensson (ut 65)
ANF: Adam Wellrup (ut 30 p.g.a fotskada), Peter Andersson (C)
AVB: Magnus Lundegårdh (in 30), Charlie Dziobek (in 65), Per Johansson


Som sagt så var vi i Johansfors helt på det klara av vikten av att ta full poäng i denna match. En match som för övrigt vållat en hel del nervositet och liknande bland många av planens aktörer.
När väl matchen satte i gång skulle jag vilja påstå att vi tog tag i taktpinnen omgående och skapade flertalet chanser direkt. Vi hade säkerligen fem bollar i djupet mot våra snabba forwards, Adam och Peter, som dessvärre samtliga gånger blev avvinkade för offside. Många gånger var det antagligen helt rätt beslut men vid minst två tillfällen var det nog fel. Strunt samma. Vi blev nog lite skärrade när inte bollen ville in och släptte in Boda lite grand i matchen och lät dom skapa en del ströchanser, där man med lite flyt mycket väl kunde ha satt dit någon pyts. Nu blev det inte så. I stället fick vi en hörna efter att ånyo ha skapat ett ordentligt tryck mot Bodamålet. Hörnan förvaltades på bästa sätt av ytterbacken Andreas Klevtun som med stor kraft skickade in bollen vid stolproten förbi en helt galet placerad Boda-keeper.
Nu kändes det hela lite enklare. Bara några minuter senare skulle det ringa igen. En dålig Boda rensning ifrån mittförsvaret gick mot undertecknad. Jag han att se att Wellrup sprang i djupet och skallade helt enkelt bollen till honom. Adam kom helt ren och gjorde inget misstag. 2-0.
Ytterligare några minuter senare rann Adam åter igenom men efter att ha kolliderat med målvakten i Boda, så skadade sig Wellrup så olyckligt att han fick bryta matchen. Många var vi som trodde att Adam hade ådragit sig något allvarligt, men det visade sig efter matchen att Adam mådde ganska hyfsat trots allt.
Dennis och jag bytte kant på yttermittfältet och knappt hade jag hunnit över till min sida innan matchens grannaste anfall skulle utspela sig just där. Axel skickar en lång boll mot mig för skarv. Jag missar naturligtvis den, men Pettan är med på noterna och snappar upp bollen långt ut på vänsterkanten. Han slår en fin bredsida till sin bror som löper som ett jehu nerför samma kant. Undertecknad inser att detta kan bli en farlighet och sätter full speed mot straffpunkten och skriker på Dennis att jag vill ha bollen. Det får jag också. Helt ren, ser jag bollen närma sig först Pettan som släpper den till mig, som dessvärre inte kan bestämma mig vilken fot jag ska använda och i stressen slutar det med att jag inte använder någon utan missar bollfan kapitalt.
Dock skulle jag få revansch i anfallet efter. Pettan får bollen centralt vid mittlinjen. Han hör mig vråla från min vänsterkant och slår en genomskärare som friställer mig totalt. Jag är helt ren mot målvakten och placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe och vips så är ställningen betryggande 3-0.
Sedan ligger vi på tills dess att domaren blåser för halvtid.

I paus är det idel glada miner och en del av oss kostar till och med på oss att diskutera vissa vad som det pratats om innan matchen. Dock är vi alla på det klara med att vi måste fortsätta att ligga på så att vi inte får ett tidigt reduceringsmål i arslet direkt...

...nu blev det inte så för efter ett halvtaskigt inlägg från oss så fumlar Bodas målvakt så pass att Dennis får bollen till skänks, fyra centimeter från mållinjen och där missar inte ens ordförande Randewall. 4-0 och punktering.
Efter runt en kvart av andra får dock Boda till en kvittering genom deras i särklass bäste spelare, Rickard Jäghagen. Slarv i vårt försvar gör att Jäghagen tämligen enkelt kan runda sin back och mycket elegant placera in bollen bakom en helt övergiven Axel Karlsson i kassen. 
Dock spikar vi slutsiffrorna direkt efter avspark med god hjälp från Bodas mittförsvarare, jag tror det var Widstrand, som oturligt men väldigt vackert, nickstyr in Pettans lyftning i eget mål. Pettan fick målet av domaren.
Efter detta äger vi matchen totalt och borde nog ha petat in något mer mål men 5-1 blev slutresultatet och det var hur rättvist som helst. Vi var bättre än Bodabruk helt enkelt. 

Sammanfattning:
Johansfors- Bodabruk 5-1.
1-0, 25 min. Andreas Klevtun (hans tredje denna säsong) ass, Andreas Johansson på hörna.
2-0, 30min. Adam Wellrup (11) ass, Andreas Johansson
3-0, 40 min. Andreas Johansson (3), ass Peter Andersson
4-0, 47min.Dennis Randewall (1), utan assistans
4-1, 60 min, Rickard Jäghagen, Bodabruk
5-1, 65 min, Självmål som tilldömdes Peter Andersson (15), utan assistans.

Matchens tre bästa JIF:are
*** Dennis Randewall
**  Henrik Nordström
*  Andreas Klevtun

Total ställning i stjärnligan


17 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
9 stjärnor  : Oscar Ahlström, Henrik Nordström
7 stjärnor: Andreas Klevtun, Hampus Eriksson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor: Henrik Svensson, Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

Nu tar vi nya tag nästa fredag då tre nya poäng ska in på kontot!

För att trösta sorgsna Bodaspelare och för att samtidigt ge svar på komplicerad fråga får alla hålla till godo med en glad och trallvänlig trudilutt
/~~/

Kommentarer
Postat av: Nicke. G

Ingen stjärna till denna gång heller?? Grattis till målet och för övrigt en bra genomförd match

2008-09-05 @ 22:24:17
Postat av: AK

Nåja ärligt talat Ante...det var faktiskt ändå solklar offside i anfallet när du sparkade hål i luften så jag förmodar att du bara ville vara sportslig...och vänta med målet till nästa anfall när det inte var offside...:-)



PS Är det där den nya uppvärmningslåten på Johansfors IP?

Då kommer jag lagom till avspark nästa gång...:-)

2008-09-05 @ 23:41:47
Postat av: PaKkE

Har du sett bilden när du smeker in 3-0?

2008-09-06 @ 11:44:29
URL: http://www.johansforsif.se/album
Postat av: Ante

Nicke G: Nej, ingen stjärna denna gången heller. Jag blir nog sist i den där ligan...

2008-09-06 @ 14:55:16
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

AK: Kul att någon fattar att jag INTE var offside när jag gjorde målet. Beträffande missen är det bara att skylla på bristande kunskaper inom fotboll.

2008-09-06 @ 14:56:35
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

PaKkE: Det där är en av de vackraste bilder som någonsin tagits. Det är nästan så att jag funderar på att ändra bakgrundsbild i datorn. Där finns för övrigt bilden på mig och Nicklas Bäckström...

2008-09-06 @ 14:58:07
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Nicke G.

Det sägs att man aldrig blir profet i sitt eget hemland och man kan också tilläga att man aldrig blir en stjärna i sin egen blogg :-)

2008-09-06 @ 15:35:19
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0