Ishockey

Ishockey är enligt mig den ultimata idrotten. Ingen annan idrott kräver att man är bra på så många olika saker för att lyckas. Ingen annan idrott är så fartfylld,tuff och oviss som ishockey. Bortsett från Kalmar FF:s matcher så kan jag med lätthet påstå att ishockey är det jag helst följer både på TV och ännu hellre i verkligheten.
När jag går på hockey så är det i 99 fall av 100 till Victoriahallen i Nybro jag beger mig för att där följa mitt favoritlag Nybro Vikings och deras kamp mot framgång. Någon gång emellanåt så händer det även att jag åker upp till Jönköping för att titta på HV71, som jag dock inte är någon större supporter till utan tittar mest för att jag verkligen uppskattar att titta på bra ishockey.

Jag har inget annat favoritlag i Sverige än Nybro. Däremot är jag smått besatt av NHL. Laget i mitt hjärta, om någon har undgått att läsa det, är Tampa Bay Lightning och detta lag följer jag maniskt. Tampa spelar NHL-premiär i Prag i år men jag kan dessvärre inte närvara på de två matcherna mot NY Rangers som Lightning spelar i den tjeckiska huvudstaden på grund av lite olika anledningar. Jag har dock sett Lightning spela live två gånger i deras hemmaborg, St Pete Times Forum. Året var 2004 och lite senare samma säsong skulle Tampa vinna Stanley Cup till min stora förtjusning. Jag och Crille Lundin packade våra väskor i mitten av januari det året och flög till Tampa för att titta på hockey. Lundin är dock inte Tampa-fanatiker som jag utan är mer en supporter av högklassig idrott och följde mer än gärna med på denna tripp.
En fantastisk resa som jag gärna berättar mer om någon annan gång.

Den sjunde och avgörande finalmatchen den säsongen mellan Tampa Bay och Calgary Flames, såg jag hemma hos Mange "Järnlås" Andersson och sov inte en minut den natten och var följdaktligen trött som en gnu dagen efter då det även var kvartalsinformation på Flygt, som det hette då. Kvartalsinformation är i vanliga fall en djävulsk kamp mot John Blund, men denna gången fick jag slåss mot hela John Blunds släkt också för att hålla mig vaken under detta knappt två timmar långa möte om ekonomi, orderingång,stapeldiagram och övriga saker som jag inte förstår så mycket utav. Jag genomled i alla fall dagen med ett stort leende på läpparna! Lightning var mästare.

Hoppas för övrigt på samma känsla i november när Allsvenskan i fotboll är färdigspelad. Jag hade gillat det minst lika mycket!

Somsagt så var jag i Victoriahallen i går och fick se en ganska underhållande match som gästande Västerås inledde klart bäst och till följd av att dom fick spela 5 mot 3 ett ganska bra tag i mitten av inledningsperioden så han gästerna att göra både ett och 2-0.
I andra var Nybro det klart bättre laget och tryckte på och kämpade vilket renderade i mängder av tvåminutersutvisningar till Västerås. Jag ska ärligt säga att möjligen var femte utvisning VIK åkte på var korrekt dömd och då är jag ändå stenhårt Vikings-supporter. Domaren var horribelt dålig. Dessbättre för Nybro så var han dålig åt "rätt" håll om ni förstår. Hockey är en tuff sport där hårda tag är en del av spelet, och så måste det förbli. Domare Claesson, var nog sämst på isen i mina ögon.
I alla fall så lyckades Nybro både reducera, kvittera och ta ledningen i slutet av andra efter att ha spelat i stort sett halva perioden i streck i numerärt överläge.
I tredje fortsatte utvisningsblåsandet hela perioden igenom, denna gången var utvisningarna lika fjantigt dömda åt bägge håll. Västerås kunde kvittera och senare även slå in segerpucken och ta med sig alla poängen från Småland. Västerås var i ärlighetens namn minst lika bra som Vikings men varsinn poäng hade nog speglat matchen bättre.

Som sagt så anser jag att det måste få vara tillåtet att spela tufft i ishockey annars riskerar hockeyn att att likna sin kusins mammas styvfars lillbrors barn: Damishockeyn. Denna parodi på idrott. DÄR kan man väl snacka om diskriminering? I damishockey är det nämligen strängt förbjudet att tackla varandra. Hockey utan tacklingar är för det första inget som borde få kallas för hockey, för det andra förstår jag inte hur alla de duktiga tjejer som spelar damishockey bara kan ta en sådan grej att reglerna inte ska vara samma som för herrarna. För jag är helt övertygad om att tjejerna själva mycket gärna skulle båda tacklas och bli tacklade. Det är ju för tusan samma sak som om man inte skulle får skjuta högt i damfotboll eller serva med högerhanden i damtennis. Precis som om inte tjejer skulle klara att bli tacklade. Titta bara på damernas OS-turnering i handboll till exempel. Där är det ingen som gnäller, och dom har inte ens skydd på sig. Hade jag deltagit där hade dom fått bära ut mig på bår efter 36 sekunder, så att tjejer inte skulle klara en tackling är inget argument som håller.Vem bestämde reglerna? En mycket underlig idrott det där...Som sagt diskriminering på allra högsta nivå.

I kväll kommer det bli fotboll på TV för min del. Jag ska se Feyenoord- Kalmar FF. Jag tror absolut att kalmariterna har möjligheter att göra ett bra resultat nere i Holland för att sedan ge dom en ordentlig match på Fredriksskans.
Jag tror Kalmar vinner med 2-1 i kväll efter att holländarna inte alls fattat hur bra KFF faktiskt är. Rydström sätter en straff och David Elm forcerar in en retur.

Måste också passa på att gratulera Marcus och Ann-Sofie som i går blev stolta föräldrar till en liten grabb! Grattis!

Jag har funderat över en annan grej faktiskt. Ni som cyklar ofta och har en cykel som är utrustad med ett lås som är fastmonterat i cykeln som låses genom att man när man vride rom nyckeln i låset kan föra i genom en liten hake som utgör själva låsmekanismen.  Nu till min fundering. Alla vet ju hur ett cykelhjul ser ut, typ 96% luft och resterande 4 % är ekrar. Hur fan kommer det säg att varje gång man låser cykeln så träffar man en eker? Det måste vara matematiskt omöjligt att lyckas med det. Jag är medveten om att det inte är något stort bekymmer detta men likväl är det underligt. Dessa extra sekunder det tar att vrida hjulet rätt tar inte lång tid men det är ändå smått otroligt att lyckas med denna bedrift så jävla ofta som jag trots allt gör.

I går bokade vi resa till Alanya i Turkiet. Om två veckor far vi mot varmare klimat än höstrusket här. Ska bli skönt. Ledigheten beviljades och biljetterna är således bokade, utskrivna och redo att föra oss till Turkiet.

Hörde på radion att det i dag är 27 år sedan Frankrike avskaffade dödstraffet i landet... med giljotin... Fransmän. Pfft.

Gubbskrället missuppfattade antagligen mitt inlägg om får och dylikt häromdagen. Han publicerade i sin blogg fakta om hur fårskalle tillagas och vilka delikatesserna i densamma är. Han anser att Johansfors IF ska anordna en "fårskallefest" i höst...Herregud Markku, vi vill inte äta upp dig... Vem ska vi då tjafsa med?

Nu ska jag göra mig redo för en kväll i TV-soffan med ett förhoppningsvist vilt kämpande Kalmar FF framför mig. Håll tummarna!
/~~/


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken förolämpning mot JIF i X-pressen...



"Succén tycks aldrig ta slut för Viktor Elm.

På torsdagskvällen följde han upp en redan fantastisk säsong med att sänka storlaget Feyenoord.

- Det känns rätt stort, säger han till FotbollsExpressen.se.

22-åringen från Falkenberg fortsätter att gå från klarhet till klarhet.

På bara några månader har han hunnit med att skriva proffskontrakt med Herenveen och göra debut i A-landslagssammanhang."



2008-09-18 @ 23:42:02
Postat av: Ante

Simon: Helt korrekt, skrev Fredriksskans av gammal vana. Sorry

2008-09-19 @ 11:37:09
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

Anonym: Expressen har rätt i precis allt dom skriver förutom var Viktor kommer i från. Det trodde jag inte hade undgått någon i fotbollssverige. Men uppenbarligen var det så. Jag får tjalla för Dennis...

2008-09-19 @ 11:39:22
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0