Tatuering

Då var semestern i gång då...Faktum är att den för min del startade redan i torsdags kväll eftersom jag var ledig i fredags. Det är alltid något visst med att gå på semester och trots att man inte jobbat lika mycket som brukar den senaste månaden av andra skäl, så känns det skönt som fan att vara ledig i tre veckor framåt.
Så mycket inplanerat har vi dock inte. Johanna har inte samma semestermöjligheter som undertecknad då hon är en ansvartagande egenföretagare som helt enkelt inte kan ta semester hur som helst. Lite små utflykter kommer det med all sannolikhet att bli ändå, bland annat till Köpingsvik på Öland och till Torhamn i Blekinge.

Jag var på fotboll i går. Lindås/Långasjö- Vissefjärda slutade 5-0 på Lindåsvallen. Väl stora siffror kanske med tanke på att Vissefjärda ägde matchen under matchens inledning men när L/L blev tilldömda en straff som Gustav Hallgren-Olsson kyligt förvaltade på bästa sätt och lite orättvist på så sätt gav sitt lag ledningen, ja då började L/L också skapa chanser och innan pausvilan hade Hallgren-Olsson gjort ytterligare en balja när han utnyttjat sin snabbhet och sprintat ifrån tunga VGIF-backar. Sanningen är dock att L/L inte förtjänade att leda matchen, inte då ialla fall, men det kan väl ses som en styrka att leda ändå antar jag. När andra halvlek satte igång så fanns det emellertid bara ett lag på planen, L/L, och här punkterade man matchen med ytterligare två Hallgren-Olsson-mål och ett av David Gottfridsson. Efter att hemmalaget avgjord matchen blev det en lite grinig tillställning där bland andra Henrik Martinsson i Vissefjärda tyckte att en tatuering i form av hans eget dobbmönster skulle passa utmärkt i Peter Fagerströms bröstkorg.
En trevlig fredagskvällsunderhållning på Lindåsvallen och ett extra tack till mina utmärkt trevliga bänkgrannar ( vi stod förvisso upp hela matchen) Henrik Medin, David Strand och Ricke Magnusson för klockrena analyser, Ricke bjöd dessutom på öl vilket aldrig smakar fel i solen på ens första semesterdag.Dock hade jag bra gärna sett alla de tre på planen istället för vid sidan av.

I dag kommer vi styra kosan mot Kalmar. Det är nämligen så att nytatuerade Peter Fagerström har vunnit fyra biljetter till matchen  mellan KFF och Halmstad på Fredriksskans i eftermiddag. ITT WWW, företaget som en gång i tiden kallades för Flygt men på grund av rastlöshet på någon marknadsföringsavdelning någonstans i världen bytte namn, sponsrar nämligen Kalmar och får i utbyte fyra högklassiga sittplatsbiljetter till varje hemmamatch. Dessa biljetter lottas ut bland de anställda som vill vara med i lotteriet. Peter lyckades uppenbarligen att kamma hem detta pris och frågade mig och Johanna om vil ville följa med honom och Karro. Något vi inte övervägde särskilt länge.
Jag tror på en mycket tät match. Halmstad är nog bättre än vad många tro, och deras brasse på topp, Anselmo verkar vara en riktigt bra spelare. I vilket fall som helst tror jag att FF vinner med 3-1 efter två nya strutar av David Elm och ett av Santin på straff.

David ryckte i vår interna skytteliga,DEODORANT (David Elms Och Den Oerhört Rappa Antes Nypåhittade Tävling) och leder den nu med 4-2. Det är för övrigt väldigt fina, ej officiella, priser i den bataljen. Den här tävlingen kom till efter en Johansforsmatch i våras där vi beslutade oss för att tävla om vem som skulle göra flest mål i respektive serie. Nu är det högst osannolikt att jag skulle komma fatt eftersom jag aldrig i hela min karriär gjort mer än tre mål i seriespelet under en säsong, men jag känner ändå ett visst hopp eftersom jag har köpt nya skor och därmed inte längre behöver få så förbannat ont i fötter,tår,vader,rygg och nacke efter tio minuter med mina gamla skor på. Nu har jag en ärlig chans att kunna konkurrera och ska ta upp jakten så fort serien åter drar igång.

Efter Kalmarresan väntar en ny grillfest på Johansfors IP, kubbturneringen sägs börja redan klockan 16 så det kommer vi med andra ord inte att hinna till eftersom vi som sagt är i Kalmar. Detta bör glädja övriga kubblag då jag anser att mitt lag hade varit huvudfavoriter till att ta hem allting i år. Precis som vi var förra året fast då blev vi bortdömda. Så man kan se Johannas och mitt avhopp från kubbturneringen lite som en protest mot etablissemanget.
Nä, det ska bli trevligt att äta en grillbit och dricka ett par öl med lite Johansforsfolk. Det brukar alltid bli bra fester där.


Kubbtävlingen när det begav sig i fjol. Hoppas vädret blir bättre i år.


I NHL så har det inte hänt så jättemycket sedan sist. Tampa fortsätter att kontraktera och byta spelare. I natt var det stjärnbacken Dan Boyle som fick flytta till San José Sharks till sammans med en annan veteraback, Brad Lukovich. I utbyte fick min några yngre förmågor bland annat Matt Carle som är bror till den hjärtsjuke killen som Lightning valde i draften trots att han inte kommer att kunna spela hockey igen, samt mängder av draftval.
Marcus Näslund gick till Rangers, helt väntat att han skulle flytta måste jag säga. Och inget nytt om Sundin.
Jaromir Jagr har skrivit på för Avangard Omsk i ryska CHL. Den där ligan kommer att bli och räkna med om några år.

Nu ska jag äta lite frukost.
/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0