Trams

Veckans första, och för mig enda fotbollsträning är avklarad. Nästan 20 man trots ihållande regn och en himmel så grå att den fick den gamle silverräven Fabrizio Ravanelli att framstå som en burk Falu rödfärg.
Träningen var bra, med mycket avslutningsövningar efter alla det katastrofala avslut vi radade upp i fredags mot Alsjöholm, så nu får Skruv se upp. Nu har samtliga forsare hyfsad koll på huruvida vi är höger- eller vänsterfotade. Eller som i mitt fall, ingetdera.

Som regelbunden läsare av Bröderna Elms blogg så fick jag idag se att båda kvällstidningarna ,Aftonbladet och Expressen, citerar  David Elms inlägg där han i förbifarten nämner att inga journalister vågar någonsin skriva något illa om Henke Larsson. Likaså nämner han att slår Larsson en dålig passning så är det oftast hans medspelare som får skiten, dock inte av Larsson själv utan snarare av media, där man ofta vill påvisa genialiteten i Larssons spel i stället för att någon gång i bland bara säga som det är och förmedla att det var en dålig passning. Detta har fått utrymme på de ovan nämda tidningarnas nätsidor (klicka på länkarna för att läsa artiklarna).

Jag kan inte låte bli att tycka att det hela är osedvanligt fjantigt. David har ju rätt. Denna "storm" bevisar ju bara att det är precis så som han skriver.
Man får inte tala illa om Henke Larsson. Uppenbarligen får men inte heller klanka ner på de journalister som inte vågar skriva något annat än positiva saker om Larsson.


Precis som det skrivs i Davids inlägg så är Larsson en av de absolut bästa fotbollsspelarna genom tiderna. Men ju mer jag tänker på vad äldste brodern Elm skriver, ju mer inser jag hur rätt han har. Det är ytterst sällan en journalist skriver illa om Larsson. Hade blogginlägget istället handlat om MFF:s Daniel Andersson hade varken Aftonbladet, Expressen eller någon annan kvällstidning ens bemödat sig att fundera över saken.
Så är det.

Annars börjar det bli ohyggligt nervöst inför bowlingen i morgon kväll. Lasse Franzén, Lasse Frisk, Mange Johansson och undertecknad spelar i morgon kväll den sista seedningsrundan innan de enormt prestigefyllda deltävlingarna drar igång med en tävling i månaden fram till april då segraren tillhandahålls förutom den rent djävulska äran att få stå som segrare, även den nätta prissumman på 160 000 öre. Jag tror det kan bli en underhållande höst. Jag kommer rapportera stenhårt efter varje bowlingtillfälle och, helt i enighet med mitt uppdrag som sekreterare i denna grupp, så kommer jag göra det på ett opartiskt sätt. Ganska opartiskt i alla fall.

I morogn kväll spelar KFF kvalet till UEFA-cupen mot Gent. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på TV4 Sport vilket innebär att jag efter bowlingen som börjar klockan 17, kommer att sitta som klistrad framför burken och ser på när FF gör processen kort med belgarna.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Det mest underhållande är väl ändå när en journalist på X-pressen frågar Ralf Edström om vad han tycker om att David sågar Henke Larsson...när det är journalisten själv o hans kollegor som i själva verket blir sågade...riktigt underhållande läsning faktiskt...:-)

2008-08-27 @ 23:15:52
Postat av: Tappen

Ytterligare ett bevis på att det finns för många journalister! eller hur AK :)

2008-08-28 @ 11:52:33
Postat av: AK

Tappen: Ja det räcker väl gott med en...:-)



Det är också rätt underhållande att se alla kommentaterna på Elm-bloggen, där man rätt snabbt inser att många av de som skriver o är förbannade uppenbarligen aldrig ens har läst blogginlägget i fråga.

Däremot har de läst artiklarna i kvällspressen o kommenterar egentligen vad som står där- inte vad som David skrivit i bloggen...menmen...

Brödernas blogg lär ju i a f ha slagit rejält besöksrekord med länkarna från kvällspressen i a f...så kan du få in en egen länk till Yzerman-bloggen hos dem nåpnstans kanske både Nanne o Lasse Lager vaknar o ringer dig snart...:-)

2008-08-28 @ 16:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0