Innebandyns Einstein

I kväll har jag gjort säsongspremiär med innebandyn. Riktigt kul och riktigt jobbigt. Gårdagens vila gjorde nog sitt till då jag idag, åtminstone till en början kände mig ganska pigg i benen. Två timmar senare var känslan en annan.
Vi förlorade alla tre matcherna och det kan bara förklaras av att jag och Henrik Medin hamnade på samma lag och det är inget positivt. I vanliga fall hamnar vi nästan aldrig på samma lag och då krigar vi bägge två betydligt hårdare då vi vet att en förlust kan vara ödesdiger när den andre får säga sitt efter matchen. Så var alltså inte fallet idag. Som vanligt spelade vi matcher först till 10 mål och vi förlorade som sagt alla tre. Dom två sista ganska ordentligt dessutom medans vi i första tvingade våra motståndare till förlängning. Förlängning inträffar om det står 9-9 efter som man måste vinna med två mål. Dock fick vi ge oss och torksade med 11-9- I andra blev det typ 10-5 men det är inte resultatet man minns från denna match utan Medins odödliga kommentar vid ställningen 9-5 i baken.
- " Nästa mål måste vi ha" konstaterade Einstein...eeh förlåt Medin.
Sista matchen var vi trötta som fan och ville nog helst bara hem. Skönt att vara i gång igen och jag kommer att närvara på tisdagarna så länge det inte krockar med fotbollsträningen.

Som många av er vet så spelade Kalmar FF fotboll i Allsvenskan i söndags. De flesta i mitt umgänge är stolta supportrar av laget och så även mina kära svärmor Barbro och hennes yngsta dotter Malin.
Barbro och Malin hade snappat upp någonstans att KFF spelade denna söndag och fick en glad överraskning när dom upptäckte att Canal + uppenbarligen sände matchen.Vad ingen av dom två damerna noterade var att detta var en reprisering av förra matchen. Ingen av de två tyckte att starttiden 12.00 var något märkligt. Ingen av dom två reflekterade heller över att man även denna helg tydligen mötte AIK igen. Barbro resonerade som så att det kan ha varit därför matchen började så tidigt efter som stockholmarna hade en lång väg hem och därför kommit överens med Kalmar om att spela matchen vid middagstid denna söndag.
När David Elm tidigt i matchen blev svårt skallad tyckte Malin att äldstebrodern besatt höjden av otur eftersom hon mindes att detta hände även förra matchen. Och precis som i förra matchen hände det ganska så kvickt efter att han gjort mål. Verkligen märkligt tyckte Malin,och började göra sig i ordning för avfärd mot Öland där hon och hennes vänner skulle gå på säsongens sista Strand. Eftersom regnet fullkomligt öste ner över Emmaboda kommun så beslutade sig Malin att kompletera sin packning med paraply. När hon inte fann något sådant så tröstade Barbro med att hon minsann såg på TV  från Fredriksskans att det var klarblått över Öland och att parably tedde sig onödigt. Underligt tänkte Malin när hon tittade ut över det skyfall som besökte Broakulla,men litade på sin mor och for i väg mot den avlånga ön någon gång i slutet av första halvlek av den reprissända matchen.
Barbro, som sedan bröderna Elms intåg i KFF, är en högst trogen supporter bestämde sig att titta vidare ty det nu var ganska spännande, 2-2. I början av andra så tyckte Barbro att det var ett otäckt väder som kom in över Kalmar och att den tidigare så blåa himlen numera var alldeles svart. Konstigt eftersom klockan bara är 13 tänkte hon.I själva verket var uret 21.
När sedan Rasmus stänkte in sin numera nästan klassiska frispark så jublades det i Sjöndins residens. Efter matchen så intervjuades yngste brodern Elm av Arne Hegerfors och hans kollegor, och i bakgrunden sågs en totalt nattsvart himmel.Inte så konstigt då klockan  var närmre 22 och inte 14 som svärmor trodde. Detta fenomen kunde hon inte förklara och beslutade sig istället för att ge sig ut på en ridtur för att rensa tankarna. I Broakulla var dessutom inte himlen alls så svart som i Kalmar även om det duggade lite!

Bowlingssäsongen är på väg att dra igång. Den sista seedningsrundan inför säsongen kommer med största sannolikhet att gå av stapeln den 28 i denna månad. Franzén, som för övrigt axlar rollen som sammankallande utmärkt, lät meddela detta idag då det ingår i hans uppgifter att ha hand om spelschemat.

I morgon blir det fotbollsträning för min del. Har inte riktigt kommit över helgens nästa horribla insats mot L/L i reservlagsserien. Men jag antar att det bara är att ta nya tag och se till att Nöbbele får ett helvete på fredag.
Enligt Dennis blogg hade det varit ganska mycket folk på träningen igår och det är klart positivt.
Hoppas att det blir mycket (inte lite Dala...) folk även på morgondagens herrträff på IP.

            Och så lite från OS

Håkan Dahlby...killen som skulle vinna OS-guld i trap-skytte hur enkelt som helst. Han skulle bada i champagne hade han beslutat... Jo,hej du.

Är fortfarande glad för Emma Johanssons skull!

Har fått ett nyt favoritlag i alla fall i OS. Förutom svenskarna så håller jag nu stenhårt på Islands herrar i den olympiska handbollsturneringen. Vilka jävla bösar! Stora som hus allihop och skulle allihop på kommando från tränaren springa rakt in i bergvägg utan att tveka det minsta. I dag lekte dom med ett gäng tyska fjollor och jag hoppas att dom går hela vägen. Mitt motstånd mot tysk lagidrott är som ni kanske kommer ihåg, stor sedan EM-äventyret i somras då jag insåg att jag kanske inte är tysk idrotts största supporter.
Tyskarna började till slut att skjuta islänningarna i huvudena i stället för på mål. Föga hjälpte detta då dessa vikingar bara snöt ut en näva vulkanlava ur näsan och sprang upp och satte ett nytt mål framför ögonen på tyskarnas förbundskapten som sitter inne med hela OS-historiens fulaste snorbroms.Förbundskaptener i handbollslandslag är generellt ganska fula för övrigt, då jag lade märke till att inte heller Islands dito var besläktad med Brad Pitt.

Kul även att de svenska tjejerna lyckades vinna mot Canada. Helt fel match att vinna, men likväl en vinst. Nu tror jag på en skräll mot Tyskland för Lotta Schelin såg riktigt het ut.

Michael Phelps är uppenbarligen precis så jävla bra som han utger sig för att vara. Titta och lär dig där Dahlby. I natt blir han OS-historiens meste guldmedaljör genom tiderna när han tar sitt tionde OS-guld. I skrivande stund delar han första platsen med Carl Lewis, Paavo Nurmi,Mark Spitz och Larissa Latynina.
Phelps har ju även som mål att slå Spitz rekord på sju guld i samma spel och har tagit fyra av fyra möjliga i fall han lyckas i nattens fjärilssim. Jag sätter nog en slant på att han gör det.
Jag är sjukt imponerad av denna man som dessutom bara är 23 år och har typ 200 olympiader kvar att deltaga i. Fränt.

Nu tar vi kvällen.
/~~/

Kommentarer
Postat av: Franzén

Nybro är lika dåliga på ishockey som du är på minigolf, då förstår du själv hur dåliga de är.

2008-08-12 @ 21:57:47
Postat av: Ante

Franzén: Lilla gubben, vem fan har någonsin brytt sig om en träningsmatch. När Nybro möter TAIF i Victoriahallen nästa lördag ska domeventuellt ta av sig skridskoskydden.

Nu sköter du dig i morgon på jobbet och är snäll mot mig annars skvallrar jag för Astrid.

2008-08-12 @ 22:02:57
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: AK

Ante: Allt är Jojjes fel...för sen hon släpade ner Barbro o Malin till att jobba i bageriet mitt i natten har de förstås tappat dygnsrytmen helt förstår du väl...

...varför vi nu alla med stor spänning väntar på när Emmagården ska börja med Nattöppet i tron att det är mitt på dagen...:-)

2008-08-12 @ 22:03:55
Postat av: Barbro

Ja du Ante ett gott skratt förlänger livet, eller hur men det bjuder vi på.

Undrar just när nästa match är???

Och AK, vem vet...

2008-08-13 @ 10:26:12
Postat av: Monica

Barbro, det hade lika gärna kunnat vara jag ......

2008-08-13 @ 11:42:28
Postat av: Nicke

Nu blev jag några år äldre tack vare detta inlägg... Tack Barbro och tack Ante för de :-)

2008-08-13 @ 13:15:12
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Nisse Upp

Vad har du emot Håkan Dahlby?

2008-08-14 @ 09:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0