Lokalfotboll och OS

I morgon är det dags igen! Då drar seriespelet äntligen igån igen till mångas, inklusive in egen, glädje. Vi åker till Nöbbele och ska försöka oss på att där ta full pott. Jag tror verkligen på att vi gör det. Jag har det på känn. Många är riktigt sugna nu och truppen är komplett så vi kan inte skylla på något om vi skulle åka på spö i morgon kväll.

I kommunfotbollen i övrigt så ser det numera ännu dystrare ut för EIS damer i division två efter den glasklara förlusten igår kväll borta mot Lindsdal med 4-0. Man har nu hela åtta poäng upp till nedflyttningsstrecket och det kommer förstås att bli tufft.
EIS herrar däremot går det bättre för och kommunens bästa herrlag tog i går kväll en ny pinne borta mot Smedby på Tingbyskans i elitfyran. Smedby som alltid är svåra att möta, speciellt då på deras hemmaplan. 1-1 i går efter EIS-mål av Zoran Cipra. EIS har där ganska goda möjligheter att kriga till sig en topp-tre-placering även om jag inte tror att man hinner i fatt Vetlanda som leder serien. Tvåan och trean får kvala uppåt och en sådan placering tycker jag att det är rimligt att tro att EIS ska kunna kämpa sig till. Mycket hänger på ungtupparna i laget som jag är oerhört imponerad utav.

I femman så ligger Lindås/Långasjö och Vissefjärda för närvarande på samma poäng och det är lite svårt att sätta fingret på vart man har respektive lag då bägge verkligen har blandat och gett under våren. L/L krossade VGIF i vårfinalen på Lindåsvallen och spelar man som man gjorde i andra halvlek där så är man helt klart ett lag för toppstriden. Vissefjärda öppnade starkt men har mattats en del på slutet. Jag tror dock att VGIF komer hamna på en stabil mittenplacering.

Vissefjärdas damer har ökat både sin målproduktion och poängskörd med flera hundra procent redan nu trots att stora delar av säsongen fortfarande återstår att spela. I kväll möter man Nöbbele borta och allt annat än vinst där för Frisks tjejer får nog ses som en missräkning.

För Bodabruks herrar ser det tungt ut. Fyra poäng på 11 matcher är betydligt mindre än vad jag trodde att våra ärkerivaler skulle ta. Nu verkar man ha gjort en bra match senast i den tuffa bortamatchen mot Lenhovda som man ändå förlorade med 1-0, där hemmalagets tränare för övrigt dömde matchen,och enligt Ahonens referat så gjorde han det alldeles utmärkt. Oavsett hur många eller några poäng Boda plockar så vågar jag nog påstå att dom kommer att vara laddade till tänderna i nästa heta derby mellan oss och dom som spelas i Johansfors den 5 september. Om tre veckor alltså.
I samma serie huserar även Bosnien/Hercegovina som ligger placeringen över Bodabruk med 11 poäng. Bosnien kan vinna mot vilket lag som helst i serien samtidigt som man kan få stryk mot vilket lag som helst.

Bodabruks damer kommer att få lägga in en högre växel om man ska undvika nedflyttningstriden i damernas division 4. Just nu så kämpar man tappert och lindansar precis över det negativa kvalstrecket.

Denna arbetsvecka börjar lida mot sitt slut. Det är konstigt vad vissa veckor går fort. Detta har varit en sådan vecka. Jag antar att det kanske har att göra med att man har kommit in i sina rutiner igen efter semestern. Snart tre veckor gjorde och jag kan ärligt säga att jag inte har tyckt det varit ens lite jobbigt att komma tillbaka. Jag trivs antagligen ganska bra på mitt jobb även om jag gärna skulle ha både semester och helg oftare och längre.
Vi är ett väldigt bra gäng på min avdelning och det är enligt mitt sätt att se på det, helt avgörande för trivseln på en arbetsplats. Gudarna ska veta att jag inte har tilldelats universums roligaste arbetsuppgifter, men likväl så far jag aldrig illa av att gå till jobbet. Jag är glad att känner så och inte tvärtom som så många förmodligen känner.


Och så kör vi lite OS idag också!

Ara Abrahamian är väl ändå dagens svensk i Peking? Ara som ansåg sig bli bortdömd i semifinalen och därmed snuvad på en finalplats tänkte först inte ställa upp i bronsmatchen. Domaren dömde att Abrahamian flytt mattan med någon del av kroppen vilket gav hans italienska motståndare poäng. Det anmärkningsvärda var att italienaren själv varit utanför mattan med hela kroppen utan reprimand från domherren.Jag kan som sagt inte reglerna, men jag kan dom så pass mycket att jag förstår att dom skall vara lika för alla. Det fick jag lära mig redan på lekis.
 Till slut dök han ändå upp och vann en bronspeng. Denna medalj tog han under prisutdelningen först emot men efter några sekunder gick han bort från prispallen, slängde medaljen på brottarmattan och lämnade OS. Alltså, jag förstår som sagt inte mycket om brottning, men jag tycker på något sätt ändå att han gjorde rätt. Min magkänsla efter att ha sett små sekvenser från matchen och läst diverse nättidningar ger mig känslan av att han faktiskt blev feldömd och borde ha fått brottats i en final och därmed fått en ny chans att få ta sitt så hett efterlängtade OS-guld. Dom snackar nu på TV om korruption och att det var uppgjort. Det tror jag inte på. Det var nog bara en riktigt jävla kass domare. Får man ju hoppas i alla fall. Jag är ta mig tusan nästan lite stolt över Abrahamians sätt att ändå stå upp för vad han tyckte var rätt.

Det verkar annars vara de svenska cyklisternas OS i år. Gustav Larsson från Gemla utanför Växjö tog igår förmiddag Sveriges andra silvermedalj under dessa spel. I herrarnas tempolopp visade smålänningen var skåpet skulle stå. Jag sticker inte under stol med att jag inte heller denna gång hade en aning om vem fan denna Gustav är. Men precis som jag sagt tidigare så är det charmen med Olympiska Spelen. Många okända, jätteduktiga män och kvinnor som tränar hårdare än både Zlatan och Mats Sundin,fast dom råkar ha sin talang i mindre populära idrotter, dyker upp och gör kanonresultat. Nu håller jag stenhårt på Lassi Karonen på lördag morgon klockan 09.50 när Sveriges första guld bärgas. Hade förstås inte heller hört talas om Karonen innan OS men det gör ingenting.

Läste i Sportbladet om damlandslaget i fotboll. Där hade man härom dagen i något sammanhang skrivit en liten rad om de flesta spelarna i OS-truppen. Om målvakten Hedvig Lindahl så skrev man: "Offensiv målvakt".
Hur fan spelar om man spelar offensivt som målvakt? Hade jag varit tränare och haft en offensiv målvakt hade jag bytt ut han eller henne illa kvickt.
Offensiva ytterbackar köper jag och likaså defensiva mittfältare. Men offensiv målvakt? Jag förstår helt enkelt inte den logiken. Men det är å andra sidan väldigt mycket jag inte förstår. Ekvationer till exempel. Eller hur man tog beslutet att skicka Emma Green till OS.

Simon Aspelin och Thomas Johansson är klara för semifinal i den olympiska tennisturneringens dubbelspel. Imponerande faktiskt. Det blir med andra ord minst bronsmatch för svenskarna. Jag vet inte ännu vilka dom får möta ännu men det verkar som om de spelar någon gång under morgondagen. Jag tror på final!

Ställde klockan på 04.40 för att se när Stefan Nystrand simmade final på 100 meter frisim. 04.50 sov jag igen. Nystrand blev sist av alla i finalen.

Michael Phelps är nu den meste guldmedaljören i de olympiska spelens historia. Phelps sjävl var mes arg över att hans simglasögon inte höll tätt under rekordsimningen.... Amerikaner.

Ni har säkert läst det redan, men ni kommer kanske i håg den söta lilla flickan som sjöng så bedårande på invigningen? Det var i själva verket inte hon som sjöng. Den fanns en annan flicka i kulisserna som sjöng men de kinesiska arrangörerna ansåg att den sjuåriga flicka var för ful för att få framföra sången inför hela världen och valde i stället att ta in en flicka som levde upp till deras ideal bättre. Jag såg en bild på den "fula" kinesen och det kan jag säga er att hon var inte det minsta ful och jag tycker det är hemskt hur fan man kan göra så. Vilka jävla idioter.Jag är glad att jag inte bor i Kina.

OS i all ära.Nu ska jag bege mig ner mot konstgräsplanen där den högintressanta matchen mellan EIS dam C- Lessebos damer. Jojje är med och toffel som jag är så pinnar jag ner och följer min sambo i ur och skur. Nja, inte skur förresten för börjar det regna så cyklar jag hem på stört!

Offensiv målvakt...pffftt

/~~/

Kommentarer
Postat av: Nicke

Jag tycker faktiskt att de som har valt smala idrotter med minimalt pengautdelning och minimalt uppmärksamhet är de värda all respekt. Jag vill lägga till två namn i den samlingen som du räknade upp, bägge kvinnor. Emma Samuelsson 19 åring som fäktar med värja och nådde helt respektlöst kvartsfinal för några dagar sedan och pressade den tyska världsmästarinnan i kvarten med förlorade

och den 24 åriga Nathalie Larsson som kom fyra i dag i skeet eller lerduveskytte. Detta är detta som är OS, de okända som kliver fram i rampljuset.

2008-08-14 @ 19:49:33
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: AK

1) Hade bara fattats en medalj i skeet för Nathalie Larsson också...eller vad hon nu hette...:-)

2) Är inte Jojje med i A-lagstruppen väldigt snart med tanke på hur bra hon spelat i både B o C denna veckan så vet jag faktiskt inte vad hon har gjort mot tränaren...

2008-08-14 @ 22:55:04
Postat av: Tappen

Inte uppgjort? ojoj om du bara visste hur många matcher och sporter som är uppgjorda... Pengar styr allt.

2008-08-14 @ 23:28:08
Postat av: Anonym

Varken skytte eller fäktning är någon riktig idrott. Fritidssysselsättning på sin höjd.

2008-08-15 @ 10:03:44
Postat av: Ante

Tycker nog personligen att tävlingsgång är den ultimata icke-sporten.

2008-08-15 @ 11:58:22
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Nicke

Jag undrar verkligen vem som avgör vad som är riktig sport eller inte??

2008-08-15 @ 12:17:06
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Barbro

Hej Ante vet du om nån bra match på tv´n i helgen Malin är ju bortrest...

2008-08-15 @ 20:34:46
Postat av: N.M

Ante kolla in Sveriges bästa triatlets blogg... Jävligt hård i sina OS omskrivningar varje dag...

Här nedan ett prov på vad han tycker om brottning, så sant....





Brottning anyone?



Det är uppenbarligen en fin träningsform fylld med vältränade idrottsmän, om än med fula öron, men som olympisk idrott är den obegriplig, förlegad och uppenbarligen orättvis. Även för de närmast sörjande...



Och jag har sagt det förr och jag säger det igen; alla dessa viktklasser känns underligt och absurt. Hur många guldmedaljer kan delas ut i en och samma gren och samma disciplin? Nu verkar det som om man bara behöver spöa fyra motståndare inom samma fyra och en halv-kilos intervall innan man faktiskt har lagt vantarna på en medalj....



Vem har sagt att livet är rättvist och vem har påstått att man ska få vinna OS-medaljer i grenar som man är fysiskt underlägsen för? Det är ju knappast så att vi ser några hundrakilos-killar springa marathon eller leka romerska ringar och jag ser ingen proteströrelse á deras vägnar. För vem vill titta på den grenen; OS för stora och tjocka killar?



Väger du 62 kilo och vill brottas? Tough shit och lycka till! Antingen får man kittlas med Karelin i partär eller så satsar man på en idrott där man verkligen kan hävda sig utan hjälp av omvänd storleksdiskriminering.



2008-08-15 @ 21:46:06
URL: http://colting.se/blog.html
Postat av: Ante

Barbro: Hehe, jo då. På söndag är det åter dags för Kalmar FF att spela. Dock inte heller denna gång vid lunchtid utan vid klockan 18.00. Huruvida den sänds på tv vet jag inte men jag kan återkomma till dig i det ämnet!

2008-08-15 @ 22:17:24
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

NM: Han har en hel del poänger där. Jag ska definitivt titta närmare på hans blogg.Tack för tipset.

2008-08-15 @ 22:20:05
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0