Invigning

Eftermiddagen har gått i OS-invigningens tecken. Vilket spektakel egentligen. Jag var mäkta imponerad av fyrverkerierna som inledde invigningen men sedan somnade jag relativt fort och vaknade inte förrän nationerna började marschera in på OS-stadion som kallas "Fågelboet" i folkmun.
Tänkte för mig själv att det kanske kan vara intressant att titta när alla atleter vandrar in där redan tidigt insåg jag hur oerhört ointressant det är att titta på folk som går.
Fattade ingenting av turordningen heller. Går inte trupperna in i bokstavsordning så som man alltid gjort? Den här gången hade det antagligen något att göra med kinesiska tecken, mer fattade jag inte.

Jakob Hårds bisittare, som jag inte har namnet på, hade en klockren förklaring till varför inte Sydkorea och Nordkorea gick in samtidigt i år. Flera OS i rad har trätobröderna från Koreahalvön marscherat in under gemensam flagg, och under namnet Korea,för att visa att idrotten förbrödrar och att atleterna i de respektive länderna kan hålla sams.
När dom i år inte gjorde det förklarade den eminenta bisittaren att det antagligen berodde på att Nordkorea och Sydkorea inte börjar på samma bokstav och således heller inte samma kinesiska tecken och därför gick var för sig...Jo,antagligen. Var det därför Sverige inte gick under samma flagg som Laos i år heller...

I går blev det galej. Först bedrevs ett bra träningspass på IP med 20 personer närvarande för andra kvällen i rad. Det är många som är sugna på att kuta bort semesterölen verkar det som. Det var dock många trötta ben eftersom vi har tränat ganska mycket denna veckan, vilket märktes inte minst på den avslutande halvtimmens tvåmålsspel. Och för att inte tala om den avslutande löpövningen.
I vilket fall som helst så var det en bra träning och på söndag börjar matchandet igen.Vårt B-lag skall åka till Lindåsvallen för att där möta Lindås/Långasjö. Jag jkommer att medverka,och det blir första gången i karriären jag byter om i bortalagets omklädningsrum på Lindåsvallen. En ny upplevelse!

Efter träningen så var vi ett gäng törstiga pojkar som i samlad trupp gick bort till "Il Capitano", Pettan, för att dricka några bärs innan vi skulle gå på säsongens sista grillkväll på Casablanca. Som alltid när man umgås i goda vänners lag så blev det trevligt. Tiden flög i väg och innan vi visste ordet av så var vi på Casa. Där stannade jag dock bara till midnatt innan jag stillsamt vandrade hem genom ett helt öde Emmaboda i hopp om att lura kroppen på en seg dag i dag. Det lyckades någorlunda. Men seg har jag varit ändå. Jag hade tänkt att både springa och spela innebandy men istället blev det OS-invigningen i soffan. Man behöver vila ibland också antar jag. Lite besviken på mig själv är jag allt.

Kalmar FF tog sig igår kväll vidare till semifinal i Svenska Cupen där Hammarby väntar. I går slogs Elfsborg tillbaka med imponerande 4-2 i Borås. Elfsborg som i Allsvenskan bara släppt in fem baljor på hela säsongen släppte alltså in fyra i en enda match. På hemmaplan. Starkt som fan av Kalmar! Viktor och Rasmus Elm gjorde varsitt mål medans Ingelsten satte två. Nu vill jag se ett taggat Kalmar på söndag i Bohuslän som plockar med sig tre nya poäng av Ljungskile i Allsvenskan. KFF har ett bra läge att ta en dubbel! Känn på den!

Nästa helg verkar det som om det luktar kräftskiva hos ordförande Randewall. En sådan fest har potential att bli hur kul som helst! Jag ser verkligen fram emot detta kalas.

Jag vet inte varför, men jag har svårt att ta Jakob Hård seriöst efter det att han gjorde rösten till Bo A. Orm i Lilla Sportspegeln. Och dessutom har han varit i målbrottet i 25 år och det måste väl ses som ovanligt.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0