Igår kväll spelades det seriefinal i Emmabodasexan. Vi i Johansfors åkte till Åseda för att där göra ett försök att få med oss samtliga tre poäng. Dessvärre blev det inte så. Inte ens nästan faktiskt.

HB/VB: Andreas Klevtun, Henrik Nordström (ut 80)
MB: Dennis Randewall (C), Marcus Joelsson
HM/VM: Andreas Johansson (ut 75), Hampus Eriksson
IM: Henrik Svensson, Anton Gustafsson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström (ut 60)
AVB: Magnus Lundegårdh, Charlie Dziobek, Stefan Persson

Innan matchen så fick vi ett tungt avhopp i form av vår lagkapten , Peter Andersson, som till följd av förra matchens groteska stämpling på dennes ena fot inte kunde spela idag. Vi var dock allesammans helt övertygade om att vi ändå skulle ha stora chanser att vinna matchen och i och med det även överta serieledningen från Åseda.
Redan efter fyra minuter så tog dock ÅIF ledningen när vi trots många försök, inte fick undan bollen framför mål vilket en Åsedaspelare utnyttjade. Tungt värre. Det hela blev inte bättre av att vi sannerligen inte spelade bra så bara en liten stund senare så ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 efter katastrofal markering av oss på en hörna som motsåndarna utnyttjade tacksamt och skallade in tvåan.
Även 3-0 skulle hinna komma innan paus. Ett långt uppspel rann igenom hela vårt lag och friställde Åsedas forward, som jag inte kommer ihåg namnet på men han var bäst på plan, som kyligt lobbade bollen över Axel i målet.

I paus var det tjurigt och grinigt i omklädningsrummet och många av oss tror jag nästan skämdes lite över den bleka insatsen vi dittils i matchen bjudit på. Vi lovade varandra att gå ut och göra en bättre andra halvlek. Något som vi lyckades med.

Andra halvan av matchen var till största delen vår, även om varken vi eller dom skapade någre riktigt heta chanser så spelade vi upp oss markant i jämförelse med den första halvleken. Vi kämpade på ganska bra, men saknade ofta tålamod och kyla i avgörande passningar,och tyvärr också ganska ofta även i lite enklare passningar. Nu ska ingen heder tas ifrån Åseda. I mina ögon ganska solklart seriens bästa lag och det är ingen skam i att förlora borta mot serieledarna. Vi stod trots allt upp ganska bra, och kämpade väl igenom hela matchen och gjorde helt enkelt så gott vi kunde. Åtminstone i andra halvlek. Nu räckte inte det och vägen mot femman ser lite dystrare ut, men långt ifrån omöjlig.
Nu spelar vi hemma på fredag mot Alsjöholm. En match där vi ska visa att vi är ett av seriens bästa lag som har kommit ur sin tillfälliga svacka.