Så ska det låta!

Nyss hemkommen från fotbollen där vi dessvärre förlorade med 2-1 mot St Sigfrid. Det är egentligen inte så mycket att säga om. Dom var mycket hetare än vad vi var idag men när vi möter dom i serien lite längre fram kommer det att bli helt annorlunda. Spelade 90 minuter utan krampkänningar för en gångs skull.

Är det någon mer än jag som såg fighten mellan Colton Orr i Rangers och Todd Fedoruk i Flyers härom natten. Orrs högerslägga är nog det hårdaste slag jag någonsin sett på en is. Den tog Fedoruk rakt på käken och han somnade in. Lite otäckt faktiskt så nu lär debatten åter igen komma igång om huruvida slagsmålen ska förbjudas eller ej. Jag vågar nästan lova att så länge NHL existerar så existerar slagsmålskulturen. Det är helt enkelt en del av spelet där borta. Det blir aldrig sånt jubel i en nordamerikansk ishall som när en fight bryter ut.Tro mig, jag har själv upplevt det. Tuffingarna är dyrkade där oerhört respekterade bland sina lagkamrater.
Hade till exempel Peter Forsberg svalt stoltheten och tillåtit coachen att sätta en tuffing vid hans sida så hade han inte varit på långa vägar lika mycket skadad som han är nu. Å andra sidan hade han alla gånger inte heller varit lika respekterad som han är nu heller.
Gretzky hade en livvakt vid namn Dave Semenko. Lemieux hade bland andra Marty MacSorley. Yzermans livvakt är också NHLs bäste fighter genom alla tider, Bob Probert. ( har funderat mycket på hans namn, Bob är ju nästan alltid i USA ett smeknamn för Robert så förmodligen heter killen Robert Probert. Vilken fantasi hans föräldrar måste ha!) Sidney Crosby har bara varit i ligan i två år men Pittsburgh har hela tiden ett knippe tuffingar redo för att försvara sin franchise player.
Men det där får inte heller gå till överdrift. Philadelphia Flyers aka Broadstreet Bullies på 70-talet slog sig hela vägen till bucklan och det är inte riktigt bra heller. Nä jag vill se hårt och snabbt spel och gärna en bra fight emellanåt.
Synd om Fedoruk bara, det var andra eller tredje gången den här säsongen han tuppade av i en fight. Då ska man kanske ge fan i att...

I kväll är det 30års-kalas på schemat. Det ska bli väldigt trevligt!

Som jag misstänkte igår så blev det inte många minuter SM-slutspel för mig. Jag fick välja mellan Så ska det låta eller Let´s Dance. Kan säga så här att jag skiter fullständigt i vem som dansar bäst så jag valde Så ska det låta. Det var väl ganska bra men hade jag fått välja på riktigt så hade det blivit hockey alla gånger

I nattens matcher slog Buffalo Toronto med 5-4, bra för Tampa. Kings,Avalanche och Ducks vann också sina matcher.Inatt kommer Ottawa Senators till St Pete Times Forum och jag hoppas att dom åker därifrån med noll poäng och noll självförtroende.

Nä nu ska jag gå och raka mig!

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Så du förlorade kampen om att få se TV-hockeyn med röstsiffrorna 1-1 då? :-)

2007-03-24 @ 16:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0