Nordirland!

Det är inte bara Lightning som har bekymmer just nu. Sveriges insats igår mot Nordirland var bland det svagaste jag sett dom prestera. Helt i klass med matchen mot Irland (0-3) för något år sedan. Nordirland hade EN enda jävla spelare som svenskarna skulle hålla koll på, David Healy. Healy var enormt uppskriven i svensk press dagarna före matchen så ingen kan ha undgått honom. Överdriven respekt tyckte jag (och tycker fortfarande) för det finns fan en anledning till att Healy inte platsar i Leeds i engelska ettan. Hade Healy varit lika bra som Zlatan, Elmander, Ljungberg eller egentligen vilken spelare som helst i Sverige så hade han ju spelat i Inter, Toulouse, Arsenal eller så.
Så är inte fallet och ändå får han göra två mål på ett utav världens fd tätaste försvar. Första målet skallar Hansson och Mellberg ihop och Healy gör inget misstag när väldigt vackert dundrar in 1-1. Dom av några spelare borde väl verkligen ha förstått vikten av att kommunicera på plan.
Andra målet kommer Healy före sin back (Nilsson! var fan var mittförsvaret där?) och gjorde kyligt 2-1.
Det mest sorgliga i detta är nog ändå inte förlusten i sig utan att det inte var orättvist. Nordirländarna var mycket smartare än svenskarna och spelade ypperligt efter sina resurser. Att sedan skylla på att Healy är i sitt livs form håller inte. Lagerbäck borde väl ha varit förvarnade eftersom samme man gjorde hattrick mot Spanien för ett tag sedan och Liechtenstein häromdagen.

I natt gick faktiskt NHL-resultaten min väg iallafall. Både Atlanta och Carolina åkte på däng. Nu gäller det för Tampa att spöa Carolina på fredag natt.

Har blivit förkyld,så jag måste nog tyvärr stå över kvällens träning. Kan vara så att man klär av sig lite för mycket lite för snabbt så fort solen visar sig. Hörde för övrigt att i början av nästa vecka ska det komma in nordanvindar med snöbyar över hela kungariket. Fan vad tråkigt.Skulle nog ordna upp sig till påsk ändå.

Käkade wallenbergare med mos till middag i dag. En liten favorit.

Jag hoppas att Nordirland och Sverige går vidare från vår grupp.

Nu är det dags att stämpla in igen.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Men kära nån då...klart att Europas vassaste målskytt spelar i Leeds, var annars???
"Are you watching, Dennis Wise..."

Fast visst- undantaget Elmander som ändå var pigg finns det nog ett dussin svenska spelare som borde rannsaka sig själva en hel del...

2007-03-29 @ 19:56:19
Postat av: AK

And by the way. Att förlora mot Nordirland i fotboll må vara en sak men att få stryk av Ungern i hockey är ta mig tusan ännu värre...

2007-03-30 @ 09:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0