Auchentoshan och Astrid Lindgren

I går var vi Tyskland. Det var jag, min sambo och svärfar som var där. Väckarklockan ringde vid klockan 03.45 och en halvtimme senare var det samling vid Emmagården. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att framföra fordonet till Trelleborg. Min kära sambo somnade innan glasverket och Svante och jag satt och småpratade hela vägen ner. Inga som helst problem även om jag var tvungen att mer eller midre tvärnita vid en rastplats utanför Kristianstad för att preparera mig med snus. Suget kom så plötsligt och jag var inte sen att ge efter min min last så jag stannade även om planen var att inte snusa förrän vi var på färjan, men för allas säkerhet så tror jag nog ändå att jag tog rätt beslut. Väl vid färjeterminalen i Trelleborg så är vi i god tid och Svante beger sig ut för att fixa någonting med biljetterna.DÅ blir jag framvinkad till en helt nyöppnad jävla lucka och jag kör dit och den annars väldigt trevliga kassörskan ber att få se biljetterna. Jag har ju inga. Dom har Svante och Svante är inte där. Men allt löste sig till slut ändå. Johanna uppfattade situationen och gick raskt iväg för att hämta sin far och således även biljetterna.
Färjeresan mellan Trelleborg och Sassnitz var ganska avslappnad och lugn med diverse spel och faktiskt också någon enstaka burköl.
Väl framme i Tyskland bestämmer vi oss för att avvakta Bordershoppen och testa lyckan i en liten stad någon mil från Sassnitz som heter Bergen.Åk aldrig dit. Fullständigt meningslöst. Inte en burköl i hela stadjävlen, bara flasköl och det var  aldrig aktuellt med tanke på att vi var tvungna att tänka lite på vikten på vårt bagage och vi snabbt kom fram till att burkar väger mindre så vi tog beslutet att åka tillbaka till färjeläget och Bordershoppen.
Där var det nästan kusligt ensligt. Vi var helt helt ensamma i hela detta spritparadis. Under dom en och en halv timmarna som vi gick där inne( två omgångar förstås) så såg jag endast fem andra personer som inte var personal i affären.
Jag handlade mängder av godsaker, bland annat fyra flaskor finwhiskey (Auchentoshan,Glenlivet och två ölika sorters Bowmore)15 lådor öl och diverse annat smått och gott.
Sitter för övrigt och smuttar på en Auchentoshan just nu. En alldeles utmärkt whisky och en motsats till min väldigt rökiga favorit Bowmore.
Resan hem var väldigt seg.Redan innan vi klivit på båten drabbades jag av en allergichock och den hängde i tills vi nådde svensk mark. Jävla pollen. Var tvungen att täcka mina sönderkliade ögon med solglasögon annars hade jag gjort jobbet för tulltjänstemännen alldelels för lätt. Vi slapp alltså undan.Vi hade förvisso klarat oss för vi hade nog ganska exakt den lagliga mängden alkohol i bagaget.

I morgon bär det av till Öland för att fira Lindas 25års kalas. Ska bli mycket trevligt tycker jag. Tycker dock lite synd om mion kära sambo som ska spela match dagen efter och därför har tagit på sig rollen som chaufför och därmed har en helnykter kväll att vänta. Så är det ibland men jag vet att hon gärna hade festat till det med tanke på att hon just varit i Tyskland och att vi är ett gäng goda vänner som ska festa på Öland i högsommarvärme. Jag hade själv tyckt att det varit jobbigt.

Har städat lägenheten idag, det blev väldigt fint. Jag gillar att komma hem till en ren lägenhet.

Uselt TV-utbud ikväll. Bara skit. Ringde och försökte vinna en bil på Astrid Lindgren-galan. Vi vann inte men den tian samtalet kostade kom i allafall till någon som behöver den bättre än vi.

Nu blir det Betapet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0