Kubbfusket

Så var det avgjort. Kubbturneringen.
Allting skulle ha börjat klockan 16.00 men på grund av vädret så sköts turneringen upp en timme och under tiden så passade ordförande Randewall på att namnge alla lagen och göra spelschemat.
Mitt lag bestod av mig,Svante och Jojje. Namnet blev Emmagaurn och vi kände oss relativt säkra på seger.
När väl turneringen drog igång så fick vi en väldigt tuff lottning direkt med match mot laget The Randewalls som bestod av Sofia R, Ing-Gun R och Roy Randewall. Efter en trevande inledning så lyckades vi till slut rida ut stormen och vi komfortabelt med 2-0 efter fullständigt magiskt spel av Svante.
I nästa match väntade Gamlingarna som hade krossat Klevtuns gäng i omgången innan. Vi visste vad som krävdes och spelade kubb precis enligt instruktionsboken och fullständigt mosade det äldre gardet med Kent Engman som Spielfuhrer. 2-0 skrevs slutsiffrorna till även här och nu började vi känna segerns sötma.
Vi var klara för semifinal och där väntade storfavoriterna The Pettings (Lillen, Pettan och Dennis) I detta läge hade alkoholen börjat göra sig påmind och jag skulle nog vilja påstå att den hämmade vårt spel lite grann för här var det tvärstopp. Vi började urstarkt och hade matchen i vår hand när vårt lags enda kvinnliga medlem skulle kasta över en av dom rektangulära småklossarna som hela spelet bygger på att få ner. Hon kastade den hela vägen till deras baslinje och i och med att vi inte var i närheten av att få ner den så kunde The Pettings ganska enkelt ta hem första set.
I andra gjorde dom processen kort med oss och pulveriserade vårt lag totalt. 0-2 och respass ur turneringen. Vill dock understryka att jag såg Lillen göra övertramp två gånger och därför borde vårtlag ha tilldömts segern. Jag tog upp detta med tävlingsledningen som ganska omgående förkastade min observation. Jag vet inte men det kan ha spelat in att tävlingsledaren var Dennis.
I finalen så möttes senare The Pettings och (!!!!) Klevtuns gäng så på något jävla vänster hade fått ett wild card till slutspelet, fråga mig inte hur för så vitt jag minns så åkte dom ut först av allihop. Men vi den här tidpunkten var tävlingsledningen alldeles för rusig för att ta notis om detta oerhörda fuskspel.
Klevtuns lag vann hela skiten till slut men som sagt jag hävdar med gott samvete att vårt lag, Emmagaurn, är dom rättmätiga vinnarna och kommer alltså även i fortsättningen titulera mig " Världens Bästa Kubbspelare"
image22
Jojje,Svante och jag utgjorde lag Emmagaurn och borde ha vunnit.


Festen var i sig väldigt trevlig, synd bara på vädret, det regnade en hel del. Vi åt och drack och spelade och sjöng och jag misstänker att en del sitter nog kvar där uppe än. Själv tog jag kvällen redan vid halv ett någon gång och kände mig vansinnigt vuxen när jag klev upp på söndagsmorgonen utan minsta tecken på baksmälla! Däremot gnager kubbfusket i mig fortfarande.

Fyra arbetsdagar kvar nu... Det börjar bli riktigt nära!

Nu ska jag gå och titta lite på AIK-Elfsborg
/~~/

Kommentarer
Postat av: johanna

det var inte mitt fel att vi förlorade!

2007-07-10 @ 14:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0