Rumskamrat

Det var ett par dagar sedan sist, jag vet, men jag har haft fullt upp...

I måndags besökte jag mina väninnor uppe på vårdcentralen. Vi tittade på armskadan och konstaterade att det såg riktigt fint ut och att det hade läkt ihop mycket under helgen vilket jag gillade att se. Jag ansåg då att det inte fanns någon mening att vara sjukskriven något mer även om doktorn hade gett mig veckan ut. Så efter en stunds kompromissande med mina kompisar Annika och Eva-Lena på vårdcentralen så beslutade vi att jag var numera arbetsför och kunde med viss skyddsutrustning arbeta nästföljande dag vilket jag också gjorde.
Så nu är allt som vanligt igen det enda som skiljer är att jag inte kan böja fingret i alla vinklar jag en gång kunnat böja det i vilket tyvärr just nu resulterar i noll gitarrspel och noll innebandy (det kanske kan gå ändå, jag har inte testat) men å andra sidan fungerade det utmärkt att träna fotboll.

Fotbollsträning ja, i tisdags kväll gjorde jag inomhusdebut och skulle nog vilja säga att jag har varit bättre. I mitt första byte blev jag tunnlad av Claes Fredriksson vilket egentligen säger mer om Claes oerhörda kapacitet som fotbollsspelare än om min brist på samma kapacitet.
Men skoj var det och efter ett tag kändes det som vanligt vilket inte nödväntigtvis behöver betyda att det kändes bra. Kul att träffa grabbarna igen!

Igår kväll var det hockey i Victoriahallen. Farsan och jag åkte in med relativt låga förväntningar men åkta hem mer än nöjda. Redan i biljettluckan började vi känna att det var något på G. Pappa ville bjuda på inträdet eftersom jag hade kört och han valde förståss den luckan med kortast kö och lämnade fram jämna pengar till kassörskan som dock genast började lämna tillbaka pengar till far min som undrande tog emot dom och gick in. När det precis efteråt var min tur att gå igenom vändkorset så fick jag en sådan där blick som man ibland fick på den tiden när man var singel och var ute på något festställe och av någon anledning gick fram till den snyggaste donnan på hela placet och sade något mindre intelligent, just en sådan blick fick jag när jag skulle in genom vändkorset som absolut inte gick att öppna. Varför. Jo vi hade ställt oss i pensioärskön och det mest underhållande är att farsgubben kom in...!
Det slutade dock med att både han och jag fick gå in i en annan kassa.
Matchen sedan var riktigt underhållande och om man bortser från första tio i andra perioden så kändes det stabilt hela vägen.
Strålande pausunderhållning var det också. Om man sitter på rikemanssidan. Åkrahällsskolans luciatåg uppträdde och gjorde det säkert med den äran, jag vet inte jag varken såg eller hörde. Och det berodde inte på att det på något sätt var trångt i hallen i går, nä det har det inte varit sedan Peter Ekroth spelade i IKO och dom var på besök i Nybro, utan det berodde på att luciatåget ställde sig strategiskt precis framför speakerbåset med sina ryggar vända mot pöbeln på ståplats.
Jag antar att de bägge vaktmästarnas idoga arbete just under dessa fem minuter som ljusets drottning och hennes följe fick denna kväll bidrog till att skönsången inte riktigt nådde upp till mig där jag stod.
Vaktmästarna påminde förresten precis om  de där två vaktisarna i Sunes Jul när Sune är och åker skridskor och blir gäckad av de två (jag har för mig att Ulf Larsson spelar den ena) och kunde inte låta bli att extraskrapa isen med hjälp av skyffel precis när sångledaren (ja, dom hade en sådan) skulle ta ton med hjälp av en stämgaffel (ja, dom hade en sådan).
Men sammantaget var det en mycket trevlig kväll där jag även sprang på min gamla klassförståndare från högstdiet Johan, och småpratade lite med honom vilket var trevligt.
Han av någon anledning om jag bodde i Långasjö men när det sedan kom fram att jag bor i Emmabodan så kom jordens mest naturliga följdkonstateranade, Johan drog  alltså samma slutsats som alla inom trestadsområdet drar om man säger att man bor i Emmaboda:
- Jaha, då jobbar du förstås på Flygt.
Det är ingen som någonsin säger:
-Jaha, då pluggar du till civilingenjör?
eller inte ens:
-Jaha, vad jobbar du med då?
Nä det konstateras bara att man jobbar på Flygt(W W W...) vilket jag i och för sig inte har något emot. Jag gillar verkligen mitt arbete även om jag kan låta lite skeptisk ibland.

Viktor Elm blev uttagen till A-landslaget i eftermiddags vilket är ohyggligt stort och jag kan inte annat än att gratulera! Bra gjort Viktor! Jag satsar själv på en plats i EM-truppen och om så blir fallet kanske vi kan dela rum i Österrike om du också blir uttagen? Du kan ju fundera ett tag annars ska jag fråga Zlatan. Jag snarkar ingenting.

Bloggar´n och Loggan= Jag och Frasse Larzén. Mitt smeknamn förstår ni säkert , Frasses syftar till hans djävulska likhet med Nybro Vikings-loggan så därför har jag beslutat att vi kallas för det numera. Frasse gillade inte det så mycket och längtade lite extra mycket till den stundande julledigheten.

Min besatthet av julsången " Oh Holy Night " fortsätter och nu har jag hittat en version med Mariah Carey som tamejfan är ännu bättre än Celine Dións. Ni ser den här http://www.youtube.com/watch?v=rt0VfiFxtHo&feature=related sen är Carey vansinnigt snygg också, det är inte Dión.

Nu måste jag samla krafter till morgoneftermiddagens julklappsinhandling i residentstaden.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

1) Nej, du fattar fortfarande inget, Ingen är bättre än Jussi.
2) Började bli lite orolig över din bloggfrånvaro sedan du sist skrivit att du skulle till VC o sen bara försvann- så jag kollade i korridorerna däruppe idag om du var kvar, men Eva-Lena hävdade bestämt att hon skickat dig till jobbet för flera dar sen o att det inte alls var du som var den missnöjde 93-åringen som inte fick vård där.
Fast med tanke på att du försökte gå in via pensionärskön på hockeyn så vete fasen...:-)
3) Btw...mitt gnäll på avsaknad av dina bloggar är inget gnäll- det är bara så tomt att inte ha nåt kul att läsa när man kommer hem
så blogga på i samma stil- Bloggar'n...

2007-12-13 @ 20:54:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0