Plunt-whisky

Ännu en julafton är lagd till historien och även om man inte på pappret är barn längre så är det ändå alltid trevligt med jul tytcker jag. Äta och dricka gott och avslappnad stämning. Igår var inget undantag utan allt gick precis efter planerna.
Vi började hos oss på morgonen med julgodisbakning vilket var ganska rörigt men ändå trevligt. Då jag på äldre dar har märkt att morsans pedant-gen även överförts till mig så fruktade jag tidigt att bakning av ett tiotal olika sorters julgodis skulle sluta i inferno men allt gick bra så nu har vi julgodis så det räcker till nästa jul också.

image40
Antagligen den bästa bild som någonsin tagits av systrarna Sjöndin...



Efter bakningen åkte Sjöndinarna hem till Broakulla för att inte julmat och byte presenter medans jag tog av till Sveagatan för samma ändamål hos mina kusiner.
Allt flöt på smärtfritt och i julklappsutdelningen fick jag vansinnigt fina ting. En kniv, Anne Franks dagbok, En massageapparet (obs apparat, inte stav..) lite andra böcker och även en ansenlig summa likvida medel plus lite annat.

image42
Martin och morfar känner julstämning.


Efter denna traditionella julklappsutdelning var det så dags för en nymodighet. Alla som deltog på kalaset skulle ha med sig fem paketer innehållande något för ett värde av 10-20 kr, som skulle läggas i en hög i mitten av bordet och sedan slog man tärning om dom. Fick man en etta eller sexa så fick man välja ett paket ur högen och så höll man på tills paketen var slut. Efter det öppnade man sina klappar och lät dom ligga synliga på bordet för sedan var det dags för del två av leken. Denna gång slog man tärningen på samma vis och fortfarande gällde principen att etta eller sexa innebar att man vann men denna gång fick man sno en grej av någon annan runt bordet under en halvtimmes tid, vilket blev stor succé. Jag slutade tävlingen med ett fint set klädnypor, diskhandskar med dödskallar på, ett synåls-kit och en spaghettislev. Kort sagt kan man säga att jag blev nöjd. Gladast var nog ändå Affe som direkt efter slutsignalen konstaterade att hans blåa "god-jul-handduk" och tianlott var mer än han fick under den reguljära julklappsutdelningen.

image41
Brorsan har kanske inte ärvt samma utseendegener som sin storebror




Eftersom min käre vän Frasse Larzén bor precis i krokarna, närmare bestämt på NYBRO-gatan så passade jag och min bror på att gå dit en snabbis och önska god jul vilket belönades med whisky och nästan ett löfte om att följa med på ishockey i Victoriahallen. Bror och jag erbjöd oss att stå för blijett,skjuts, pluntwhisky och korv i pausen men det var knappt att ens detta erbjudande bet på min kamrat. Du vet vart du skall höra av dig om du ändrar dig kompis!

I kväll blir det nog en sväng till Amigo. Först var planerna att vi skulle åka till Broakulla och Il Capitano, men planerna ändrade sig lite då brorsan kläckte ur sig att även han skulle ha förfest så då blir det smidigare att gå bort dir. Till att börja med i alla fall, kanske blir Broakulla senare. Skulle vara intressant att se om Pettan kan sitta efter skadeskjutningen i Allsbo dan före dan....

Johanna och jag var inne och fikade hos Peter och Karro idag. Det var trevligt vill jag lova... Det var trevligt
Vi syns kanske i kväll
/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Hmmm....hade definitivt föredragit Jultomtebilden av systratrion...:-)
PS Är efterfesten redan slut?? :-)

2007-12-26 @ 21:16:52
Postat av: beundrare

fy tusan vad bra dem ser ut dem där systrarna Sjöndin, framförallt brunetten till höger är riktigt läcker!

2007-12-27 @ 19:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0