Mellanmjölk i Arktis

Nu var det ett tag sedan det uppdaterades här så jag känner mig manad att göra en insats. Tiden och lusten att blogga har inte funnits där denna veckan och så blir det ibland. Nu sitter jag dock här med nya krafter...

Veckan har som sagt snart gått och det är ibland närmast otäckt hur fort tiden kan gå. Visserligen var jag ledig i måndags vilket knappast gör veckans gång trögare utan tvärtom. Hade en underbar föräldrarledig måndag för övrigt och det var definitivt inte sista gången jag tog en sådan dag.

Ellie har under veckan hunnit lära sig att äta gröt. Minspelet på henne när hon får gröt i munnen i stället för bröstmjölk är obetalbart. Hon vet inte om hon ska skratta eller gråta flickstackarn men bestämmer sig ändå allt som oftast för att hon nog ändå gillar havregröt. Har även jag provsmakat denna färglösa delikatess (??) som sannerligen inte kan mäta sig med den ordinarie havregrynsgröten för lite äldre människor, men så länge Ellie gillar det är jag nöjd.

Nybro Vikings kommer, som ni alla säkert vet, att få möta Kiruna i playoff 3. En otacksam uppgift på alla plan. Dels vann man den norra allettan vilket tyder på att man är ett mycket bra lag och dels det faktum att det är närmre till Italien än till Kiruna är inte heller någon fördel för Nybro. Man kan förstås tycka att resan torde bli lika jobbig för Kiruna, men så är inte fallet. Alla resor under 100 mil för det laget betraktas antagligen som ett derby varpå en borta match i södra Småland är att betrakta som en bortamatch -vilken som helst- för Kiruna som till lär ha en fördel av just sin enorma resvana. Nybro flyger upp på måndag och åker sovbuss hem efter matchseriens slut.

I morgon blir det ett nytt besök på fonduerestaurangen "2 rum och kök" i Karlskrona. Denna gång är det lottöppningsgänget som beslutat sig för att göra denna utflykt. Ska bli trevligt. Och gott. Jag kan när jag är i toppform vara en mardröm för alla krögare som serverar buffé.


I övrigt helgen blir det så klart ett besök till Victoriahallen på lördag för att se första matchen mot Kiruna, annars är hela helgen relativt oplanerad vilket dock kan ändras fort. I vilket fall som helst så ska det bli skönt.

Min kära mor fyller för övrigt 50 år på lördag och går således in på döhalvan... Hon firar denna milstolpe på Kanarieöarna vilket hon gör alldeles rätt i. Pratade nyss med farsan som hälsade att dom drack GT i sommarvärme. Det är tamejfan annat än mellanmjölk i arktiskt klimat.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0