Dop

I går var det dop för Ellie i Emmaboda kyrka och allting gick planenligt och det hela blev en fantastisk dag som blir ett minne för livet. Själva dopceremonin var en mycket lättsam och trevlig historia som utmärkte nyblivne prästen Susanne ledde utmärkt med en fin känsla för situationen. Ellies gudföräldrar, Ann-Sofie och Marcus, skötte sina åtaganden med den äran med assistans av Liam som även han var väldigt intresserad av att behandlingen av Ellie sköttes korrekt. Liam personligen hade antagligen gärna blivit döpt han också en gång till, men fick nöja sig med att vara åskådare.
Ellie var fullständigt vansinnig precis innan vi skulle gå in i kyrkan, men när hon fick se allt folk därinne och framför allt när alla sjöng så log flickan och allt var frid och fröjd. Hon förärades med namnet Ellie Cecilia Sjöndin och det är ett namn som vi som föräldrar såklart tycker är världens finaste.

Efteråt vankades det middag i församlingshemmet. En utmärkt komponerad planka stod på menyn och av döma av fatens tomhet efteråt så var det ett bra val av meny, Men mest uppseendeväckande var ändå doptårtorna som min fantastiskt sambo gjort. De var helt fantastiska. Vi har inte hunnit lägga in bilderna från dopet i datorn än så bildbevisen får vänta några dagar.
Efter att mat, dryck och tårta intagits samt att ett presentberg modell X-large öppnats så var det valfritt för var och en att följa med hem till Genstigen för lite ytterligare festligheter.

Ett stort tack till alla er som var med för ert deltagande, era fina presenter och framför allt för att ni gjorde Ellies dopdag till en underbart lyckad dag!

Sitter just nu och väntar på att tidernas häftigaste hockeymatch ska börja. Kanada mot USA i OS-finalen. Följer femmilen samtidigt med ett öga och bloggar med det andra. Jag har oerhörda förväntningar på kvällens match och jag vill passa på att tala om för er som inte kanske är så intresserade av hockey att ändå ge denna match chansen. Är det någon match man någon gång ska se så är det den olympiska finalen mellan två lag späckade med stjärnor. Kanadas laguppställning är enligt mig det absolut bästa lag genom alla tider som någonsin satts i hop. Men är det någon nation som skulle kunna rå på ishockeyns stormakt i denna turnering så är det USA.
Mitt tips är 6-5 till Kanada efter en sprakande tillställning.

Nu ska jag följa målgången på femmilen. Svenskarna ligger bra till!

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0