EIS till trean

Emmaboda IS tog steget upp i division 3 efter att ha klarat 0-0 hemma på IP mot Hovslätt ifrån Jönköping. Bägge lagen var spelmässigt relativt jämna, men EIS hade ett massivt övertag vad gäller heta chanser och resultatet och för all del även avancemanget var välförtjänt. Kul för EIS och faktiskt också kul för en väldigt fotbollsintresserad liten kommun att åter igen kunna stoltsera med ett lag i förbundsserierna på herrsidan. I EIS lag finns för övrigt några kvar från den tiden det senast begav sig i trean och jag tänker då främst på lagets pådrivare Mattias "Spärren" Johansson som lagt ner oändligt med slit och rehabträning för att åter kunna hjälpa sina egna till ett avancemang i seriesystemet. Även Magnus Andersson fanns med på bänken och också han har representerat EIS i trean förr. Det kanske är fler.

Jag antar att det blir fest i kväll för kommunens bästa lag, och det är ni väl värda.

Noterade att Daniel Holm fanns på på plats under matchen och något säger mig att han inte enbart var där för att se kvalfotboll utan nog mer hade ögonen fästa på Emmabodas för dagen bäste spelare Tommy Petersson...

I entrébiljetten ingick två ordentliga kroppkakor som var helt OK. Kroppkakor i all ära, men när höststormarna piskar sina vindar och sitt regn i aniktet på en, ja då hjälper endast whisky.


Nybro Vikings lyckades till slut vinna matchen igår mot jumbon Halmstad med tighta 5-4 i Halland. Segrarna sitter hårt inne för vikingarna, in i helvete hårt inne. I morgon är det Kungälv borta och jag tror det kommer bli tufft där uppe. Kungälv ligger förvisso just nu sist i tabellen, men efter Vikings fullständiga genomklappning mot KHK i sista perioden är jag smärtsamt medveten om att Nybro kan ta stryk av vilka som helst, samtidigt som man kan slå vilka som helst. Ett slags Kalmar FF på is alltså...

Inför kvällens VM-kvalmatch har jag en skön känsla i kroppen. Allt lutar åt att Rasmus Elm spelar från start och att Viktor Elm tyvärr börjar på bänken. Hade gärna sett bägga två på planen då jag tycker att Samuel Holmén inte på långa vägar är en så bra fotbollsspelare som Viktor. Jag tror, precis som jag skrev i går, att Sverige vinner matchen klart och att Danmark är ett överskattat lag som för all del skall beaktas med respekt, men absolut inte för mycket. Man har en del nyckelspelare borta samtidigt som Sverige mönstrar det bästa möjliga laget. Jag står fast vid 4-1 till Sverige.

Niklas Bäckström leder för övrigt NHL:s poängliga och även om säsongen är ung fortfarande så är det alltid väldigt väldigt stort att vara bäst. Bäst av dom bästa.


Nu ska jag förbereda mig lite inför kvällens aktiviteter. Jag önskar alla en underbar lördagskväll och vill åter passa på att gratulera Emmaboda IS till platsen i nästa års division 3. Grattis!



/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0