Rasmus på luffen

Semestern pinnar på i en ganska så maklig takt. En ansenlig bit in i den andra semesterveckan redan och snart så står man där nere på fabriken igen med lackpanna och ågren och funderar på hur fyra veckor kunde gå så fort. Nåväl, man är inte där ännu och än så länge är det ett ganska behagligt avstånd dit. Läste förövrigt att platschefen i Lindås (är han det?, min chef är i alla väder Lasse Franzén...) Jörgen Linell ökar arbetstiden från fyra till fem dagar i veckan för samtliga anställda vilket jag varmt välkomnar. Det kan låta konstigt att man välkomnar en ökning av arbetstiden, men faktum är att de allra flesta vill jobba fem dagar med tanke på att lönen bli lidande av fyradagarsveckorna. Och en industriarbetarlön är inte fet redan innan så det är därför man vill jobba fullt.

Vad ska man för övrigt säga om Kalmar FF:s insats igår kväll på Malmös finfina Swedbank Arena mot evigt upphaussade Malmö FF. Kalmar och Malmö var i stora delar av matchen två ganska jämna lag med få skillnader. Det fanns dock en skillnad, en in i helvete väsentlig skillnad och det var Rasmus Elm. Satan i gatan vilken match grabben gör. Vi satt med gåshud i TV-soffan när Broakullas yngste landslagsman dundrade in sitt andra mål för kvällen. Faktum är väl att hans insats igår knappast försämrar hans transferläge och jag tvivlar starkt på att Rasmus blir kvar i Kalmar året ut. Jag tror faktiskt inte det. 


Rasmus Elm gjorde en fantastisk match (bilden är tagen vid ett annat tillfälle)
Foto:
www.fotbolldirekt.com

Nu har Kalmar häng på toppen och jag ger mig fan på att man kommer vara med högt upp hela säsongen. Visserligen lär det bli svårare vid en eventuell försäljning av Rasmus Elm, men jag tror Nanne har hjärna nog att hålla KFF kvar i toppen ändå. Nyförvärvet av GIF Sundsvalls kapten Stefan Ålander som förvisso är en försvarsspelare, kan bli viktigt. På lördag väntar Djurgården hemma på Fredriksskans och jag kommer definitivt att vara på plats. Lördagsmatcher på sommaren brukar vara härliga tillställningar.

Jag har varit väldigt kritisk mot Carolina Klüfts längdhoppssatsning och är det fortfarande. Nu skadade sig flickstackarn till råga på allt igår under en tävling hemma i Karlskrona. Klüft har inget flyt just nu och nu verkar det som om VM med största sannolikhet inte blir av för den forne superstjärnan vilket inte lär påverka den svenska medaljskörden som oavsett Klüft kommer hamna på noll. Allt annat är en jättesensation.

Läser vidare i Stuart Pearce´s magiska självbiografi och läste i två timmar i går kväll i sängen.

Var och sparkade lite boll också i går kväll. jag fick en personig inbjudan av AK att deltaga i EFF:s sommarträning i Emmabodas B-hall. Eftersom jag är svårt otränad nu så tänkte jag att det där kanske kunde vara ett lagom avstamp på väg mot ett friskare och sundare liv. Det var det säkert, men det var tungt. Gud förbannat vad tungt det var. Men riktigt kul och välbehövligt. Kommer alla gånger att dyka upp fler gånger under hösten.
En oerhörd tur för mitt lag var att vi blev tilldelade den fysiskt starke samt nästan omänskligt konditionsstarke Magnus Mellmark som gång på gång visade prov på fotbollskunskaper från den lite högre skolan.

Jag tror inte alla fattar hur stor Rasmus Elm kan bli om han fortsätter att utvecklas...

/~~/

Kommentarer
Postat av: MM

Such skills you've never seen!

2009-07-07 @ 22:41:01
Postat av: Ante

MM: And obviously even high skilled in foreign languages...

2009-07-07 @ 23:19:29
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Jasså Rasmus...jag trodde du menade att folk inte fattade hur långt MM kunde gå om han fortsatte utvecklas i samma takt...

2009-07-07 @ 23:58:22
Postat av: Ante

AK: Mellmark har alla möjligheter att bli lika bra som Rasmus, dock inte i fotboll.

2009-07-08 @ 00:00:03
URL: http://yzerman.se
Postat av: Anna

Köpte Aftonbladet igår och läste "de under 30 som tjänar mest" om jag inte har fel var iaf fem på listan flygtare ;)

2009-07-08 @ 10:13:47
URL: http://alexandersliv.blogg.se/
Postat av: Ante

Anna: Ja, inte fan var mitt namn med där. Jag låg ungefär 100 000 efter dom på den listan...

2009-07-08 @ 14:01:07
URL: http://yzerman.se
Postat av: Anna

Då låg jag ännu längre ner, var arbetslös fyra månader o mammaledig fyra. Det blir man fan inte rik på ;)

2009-07-14 @ 10:39:59
URL: http://alexandersliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0