Dom första har kommit

Det gick faktiskt relativt smärtfritt att ta sig igenom denna första arbetsdag efter semestern. När väckarklockan ringde i morse kändes det som en jumbojet landat i vardagsrummet. Lätt yrvaken gick jag upp och tog en banan, ett glas juice och läset tidningen innan jag insåg att jag inte kunde dra ut på det längre. 6.25 i morse stämplade jag in och på ett sätt kan det vara ganska skönt att komma in i rutinerna igen, men på ett annat så saknar man de härliga semesterdagarna som försvinner fortare och fortare ju längre tid man är ledig. Nu är det emellertid bara 47 veckor och fyra dagar tills nästa sommarsemester och det är bara att gno på.

Jag lade märke till när jag cyklade hem från gruvan vid fyra i eftermiddags att de första tappra själarna hade satt upp sina tält på Rasslebygds ängar. Ungdomarna firade att nu endast var fyra dagar kvar tills festivalen drog igång genom att hinka pilsner i gröngräset. Det såg förvisso härligt ut, men festa sex-sju dagar i rad måste ta något djävulskt på krafterna.

Har idag inlett mitt nya, lite hälsosammare liv. Ja egentligen har jag inte gjort så jävla mycket annorlunda idag, men så fort middagen smälts en del ska jag ut och springa för att verkligen få känna att semesterns lata dagar nu är över. Har inte bestämt huruvida jag ska springa min gamla klassiska 6100-metersrunda eller om det blir okänt antal varv på elljusspåret. Jag tar det beslutet senare. Springas ska det göras i alla fall. Och svettas. Helst nästan svartna för ögonen vilket en numera otränad herre som undertecknad knappast behöver springa så värst långt för att det ska göra.

En Rasslebygds-anhängare hade för övrigt redan villat bort sig kapitalt och stod och läppjade en burk Carlsberg så här på måndagseftermiddagen medans han insåg att Tallbacken i Emmaboda inte är riktigt samma sak som en festival, inte riktigt i alla fall. Han traskade vidare med en fruktansvärt förvirrad blick. Jag cyklade sakta förbi honom så att han skulle få chansen att fråga vart han skulle ta vägen, men han spelade hårdboll och låtsades som om han hade full koll och satte sedan av pt fel håll. Jag skrattade lite för mig själv ska erkännas.


Nu är det festivaldags i Emmaboda igen!

Vår kära dator fick glädjefnatt när Jojje och jag återkom från semestern på Cypern. Den hälsade oss välkomna hem genom att totalstrejka. Moderkortet hade enligt MiBo gått fullständigt åt helvete vilket innebar ett byte av det samt installation av ett nytt operativsystem. Dock går inte åskguden Tor att skylla för detta elände, då inga sladdar var i väggen under veckan. Oturligt nog hade jag sparat väldigt mycket roliga och framför allt arbetsamma saker som försvann som en offsideavblåsning när operativsystemet byttes. Litet statistikfreak som jag är hade jag väldigt mycket av den varan sparat på C: och inte på D: eller ännu bättre en extern hårddisk. Så passa på att kolla upp var ni har sparat viktiga saker i datorn, ta er tid att göra back-uper för sådant ni tycker är viktigt i era datorer så slipper ni gå igenom hela det svenska vuxenspråkets vokabulär när insikten att allt srbete försvunnit slår en.

Sara Sjöström tog VM-guld i fjärilssimning för en stund sedan när hon ånyo slog världsrekord och såvida den flickan (för man är bara flicka när man är 15 år) inte gör en Klüft och börjar med till exempel kickboxning så tror jag att det luktar OS-guld i London om tre år. Jag är lite för oinsatt i simsportens värld för att ens försöka förklara storheten i hennes prestation och nöjer mig därför med att gratulera Sveriges nya underbarn!

En ny restaurant invigdes i dag på Flygs område. Tidigare år vi flygtare i Svenne Fagerströms matsal men numera är det ett annat företag som har hand om utfodringen på W&WW. Restauranten har det industri-typiska namnet "Simpan" och serverade i dag Wallenbergare med mos, och det var helt OK.

Alla favoriter jag hade lagt till efter mångder av timmars internetsurfande försvann förstås även dom i detta olycksaliga datorhaveri. Jag avskyr när viktiga och dyr-reparerade saker går sönder.

Elfsborg vände och vann mot Djurgården i gårkväll. Lite synd ur FF-perspektiv såklart,men av vad jag såg från matchen så vann man helt rättvist. Glädjande var att IFK Göteborg åkte på smörj av erkännt svårspelade Trelleborg FF nere på Vångavallen. Kan Kalmar ge Elfsborg på nöten på söndag så kan FF leda serien. Det var nog inte många som trodde det för ett par veckor sedan, inte heller jag. Men som jag så många gånger har sagt så är jag den förste att krypa till korset och erkänna att jag hade fel. Nu tror jag att KFF är med och slåss om guldet hela vägen in. Jag spelade 500 spänn på det innan säsongen började och efter att ha vinkat den sedeln adjö börjar jag nu se att det tipset trots allt har potential. Det hade smakat mumma med dubbla SM-guld till Kalmar. Visst, det är jättelång väg dit, men man kan väl få drömma lite när tillfälle ges. Så ofta är inte KFF i topp av Allsvenskan, så när dom väl är där gäller det att passa på att njuta.

Nu tror jag inte att jag kan skjuta det framför mig längre, nu ska löparskorna på, och efter det väntar i kylen en iskall, läskande flaska.... kranvatten. Sötebrödsdagarna är nu slut.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0